PSN Hacker'ı 1 Yıl Ev Hapsi Cezası Aldı

14.05.2013 08:29 Alkan Adakaner


      Playstation Network'ün hacklenmesi uzun süre konuşulmuştu ve işin içine FBI gibi birimler de girerek büyük bir soruşturmaya dönüşmüştü. Anlaşılan bu olayın etkileri hala devam ediyor. Amerika'da bir hacker bu nedenle ceza aldı.
 
     Adı açıklanmayan 23 yaşındaki kişi KCUF adlı PSN hackine karışan grubun bir parçasıymış. FBI bu zanlının evine baskın yaptığında suçlamalardan bilgisayarını parçalayan bu kişi ceza almaktan kurtulamadı. Sadece PSN hack'ine karışan grubun parçası olması nedeniyle değil, aynı zamanda delilleri karartmak suçlamasıyla da yargılanan hacker, 1 yıl ev hapsi ve 3 yıllık denetimli gözaltı cezasına çarptırıldı.

     Aslında yargıç 250.000 dolar para cezası ve 20 yıllık hapis cezası da verebilirdi, ama bu hackerın sorunlu bir çocukluk geçirmesi ve sürekli bir işinin olmaması nedeniyle ceza en düşük seviyede tutulmuş. Muhtemelen bu hacker 1 yıllık ev hapsi boyunca da herhangi bir bilgisayara dokunamayacak.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation 3 Platformlar: PS3 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 11 Kasım 2006
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 17 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
CCT Sezon 1 Global Finalleri Bugün Başlıyor! 1 Saat önce MSI 2024'te Son 4 Takım Kaldı! 13 Saat önce Assassin’s Creed Shadows'tan İlk Fragman Geldi: Çıkış Tarihi Açıklandı 15 Mayıs Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 15 Mayıs Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 15 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler