PSP'si Çalınan Kişiye Sony Yardım Eli Uzatıyor!

İşte çalınma anı ve o şapkalı "serseri"
11.08.2011 02:08 Levent Polater

 
    Londra'da meydana gelen ayaklanmalar hiç şüphesiz, modern sıfatı taktığımız çoğu ülkede bile bu tarz insanlığa aykırı davranışların olabileceğini bizlere kanıtlamış oldu. Ayaklanmalarda birçok görmek istemediğimiz sahne meydana geldi. Ama bu haberimizde sizlerle paylaşacağım görüntü hem biz oyunseverleri ilgilendiriyor, hem de durumun vahimiyetini tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor.
 
     İsyancıların yaraladığı Ashraf Haziq adlı bir kişinin yağmacılar tarafından PSP'sinin çalınma görüntüleri güne damgasını vurdu. Malezyalı olduğu bildirilen Haziq'in ağzı burnu kan içindeyken yanına yardım ediyormuş görüntüsü çizerek gelen birkaç kendini bilmez, Haziq'in çantasından PSP'sini aldıkları görüntüler saniye saniye kaydedilmiş.
 
    20 yaşındaki mağdur Ashraf, durumun şaşkınlığı ve korkusu içerisindeyken PSP'sinin çalınmasına hiçbir tepki gösteremiyor. Alınan raporlara göre çenesinde kırık olduğu tespit edilmiş.
 
    Görüntüleri görünce etkilenen Sony Avrupa eğer Haziq'e ulaştıkları takdirde ona yeni bir PSP ve oyunlar hediye etmek istediklerini belirtmişler. Ayrıca hastanede tedavi gördüğü belirtilen Haziq ile temas kurup tedaviye yardımcı olmak istedikleri de raporlar arasında bulunuyor..

    Haziq'e yardım etmek isteyenler bununla sınırlı kalmıyor. Namco Bandai'nin de durumdan etkilenip mağdur kişiye oyun paketi göndermek için Sony Avrupa ile temas halinde olduklarını açıkladılar.
 
    Aslında bu haberi iyi ve kötü olarak ikiye ayırabiliriz. Londra'daki durumun vahim olduğu bir gerçek. Bu kadar modern bir kent olarak lanse edilen bir şehirde sokak ortasında herkesin gözleri önünde birinin çantasından hiçbir şey olmamış gibi eşya çalınabiliyorsa, bunun adı modernlik değil tek kelime ile "barbarlık" olur.
 
    Sony Avrupa ve Namco Bandai için ise tek bir şey söylenebilir. Onları takdir ediyoruz ve her firmaya örnek olmaları gerektiğini düşünüyorum. Videoyu aşağıdan izleyip yorum kısmına düşüncelerinizi aktarmanızı bekliyoruz.
 
    Dip Not: Bu arada Londra'daki yağmalama veya isyanların bazı medyalar tarafından GTA'dan esinlenildiği düşünülüyormuş. Artık bu tarz olaylara oyunların sebep olduğunu belirterek ne kadar süre kendilerini kandıracaklarını da ayrıca merak ediyorum.

[DHVIDEO=2956]
İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PSP Platformlar: PSP Geliştirici: SCEI Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 35 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Tom Clancy’s The Division Heartland Resmi Olarak İptal Edildi! 1 Saat önce Saints Row'un 1.7 Milyon Sattığı Açıklandı! 1 Saat önce Back 4 Blood Oyunundan Denuvo Koruması Kaldırıldı 2 Saat önce F1 Manager 2024 Çıkış Tarihi Açıklandı 3 Saat önce CCT Sezon 1 Global Finalleri Bugün Başlıyor! 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler