Pinkertonlar Red Dead Redemption 2 Üzerinden Take-Two'ya Dava Açtı

15.01.2019 19:27 Gazali Çetinkaya

 
1850 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde Allan Pinkerton tarafından kurulan özel güvenlik ve dedektiflik şirketi Pinkertonlar, Rockstar Games'in ana şirketi Take-Two Interactive'e dava açtı.

Pinkertonlar, isimlerinin Red Dead Redemption 2'de izinsiz olarak kullanıldığı gerekçesiyle dava açtı.
 
The Verge'ün haberine göre, Pinkertonlar isimlerinin kullanması sebebiyle Take-Two'dan telif ücreti veya toplu tazminat ödenmesini istedi. Bunun üzerine Take-Two da isim kullanımının doğru bir şekilde yapıldığını ve ilk yasa değişikliği ilkeleri tarafından korunduğunu söyleyerek onlara karşı bir dava açtı. Take-Two ayrıca Pinkertonların yıllar boyunca diğer popüler medyalarda da betimlendiğini ve Red Dead Redemption 2'nin 19. yüzyıl Amerika'sının tasvirinde daha farklı birçok referans verildiğini belirtti.
 
Pinkerton ajanları Red Dead Redemption 2'de Dutch van der Linde'in çetesini yakalamaya çalışan antagonist karakterler olarak tasvir edildiler.
 
Mahkeme belgesinin tamamına buradan ulaşabilirsiniz. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Red Dead Redemption 2 Platformlar: PS4 XBOX ONE PC Geliştirici: TBA Dağıtıcısı: Rockstar Games Tür: Action Çıkış Tarihi: 26 Ekim 2018
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sony, Stellar Blade'de Yer Alan Irkçı Görselleri Kaldıracağını Açıkladı 7 Saat önce Deliver Us The Moon Switch Konsoluna Geliyor 24 Nisan PUBG: BATTLEGROUNDS Erangel Classic Haritasıyla 17 Mayıs’ta Nostalji Rüzgarları Estirecek! 24 Nisan Lords of the Fallen İçin Master of Fate Güncellemesi Yayınlandı 24 Nisan Horizon Forbidden West PC İçin Yeni Güncelleme Yayınlandı 23 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler