PlayStation CEO: PS4 Yaşam Döngüsünün Son Aşamasına Girdi

22.05.2018 10:35 Gazali Çetinkaya

 
   Sony Interactive Entertainment başkan ve CEO'su John (Tsuyoshi) Kodera, Tokyo'da düzenlenen Sony Yatırımcı İlişkileri Günü 2018 esnasında PlayStation 4'ün yaşam döngüsünün son aşamasına girdiğini belirtti.
 
  PlayStation 4 ilk olarak Kasım 2013'te Kuzey Amerika ve Avrupa'da daha sonra Şubat 2014'te Japonya'da satışa sunuldu. Konsol 31 Mart 2018 tarihine kadar dünya genelinde 79 milyon adet dağıtıldı.
 
   Kodera tarafından belirtilene göre, konsolun yaşam döngüsünün son aşamasına girmesi satışları olumsuz etkileyecek olsa da PlayStation Plus gibi üyelik hizmetleri aracılığıyla sürekli tekrarlanan gelir, konsol satışlarının olumsuzluğunu azaltacak. 
 
   Kodera Sony'nin birinci partiye yatırım yapmaya devam edeceğini ancak bunun sadece yeni bir IP anlamına gelmediğini belirtti. Mevcut IP'lerin yenilenmesi ve başarı serilerin IP'lerinin geliştirilmesi şirketin içeriği güçlendirmeye yönelik planının parçası. 
 
   PlayStation VR ile ilgili olarak, Kodera cihazın satmaya devam ettiğini ancak sanal gerçeklik pazarı büyüme hızının genel olarak beklentilerin altında olduğunu belirtti ve bundan böyle daha gerçekçi bir bakış açısı ile yararlı bir büyüme hedefleyeceklerini ekledi.
 
   Sony Interactive Entertainment'ın 1 Nisan 2018'de başlayan 2018 mali yılı stratejileri PlayStation 4'e özel oyunları zenginleştirmek, aktif kullanıcı sayısını arttırmak ve PlayStation Plus, PlayStation Store, PlayStation Now ve gibi hizmetlerden oluşan tekrarlanan gelirleri attırmak olacak.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 4 Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 29 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 53 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Horizon Forbidden West PC İçin Yeni Güncelleme Yayınlandı 23 Nisan Riven Remake'ten Resmi Oynanış Fragmanı Geldi 23 Nisan Microsoft ve IGN'den ID@Xbox Sunumu: İşte Detaylar 23 Nisan Cyber Citizen Shockman 3: The Princess from Another World, 3 Mayıs'ta Konsollara Geliyor 23 Nisan Metafor: ReFantazio 11 Ekim'de Konsollar ve PC için Yayınlanıyor 23 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler