Project Scarlett'in Ucuz Versiyonunun, Xbox One X'e Yakın Bir Gücü Olacağı Söyleniyor

10.12.2019 23:13 Özgür Eroğlu

 
 
Xbox markası bildiğiniz gibi önümüzdeki yılın son aylarında Project Scarlett isimli yeni nesil konsolunu çıkartacak. Her markanın konsolunun ilk sürümü çıktıktan sonra yeni sürümlerinin çıktığını biliyoruz. Windows Central'ın raporuna göre bu farklı sürümlerin bazı detayları belli olmuş olabilir.
 
Project Scarlett ailesi yeni nesil için iki konsolun bulunduğu bir strateji belirlemiş gibi duruyor. Bunlardan birisi daha güçlü ve birincil seçenek olan Anaconda. Diğeri ise daha güçsüz, disksiz ve ucuz olan Lockhart.
 
Windows Central'ın raporuna göre Anaconda 12 teraflopu hedeflerken, Lockhart 4 teraflopu hedefleyecek. Xbox One X ise 6 teraflop. Bu da ilk bakışta Lockhart'ı bulunduğumuz nesilden daha güçsüz bir konsolmuş gibi gösteriyor ancak rapora göre durum bu kadar basit değil. Windows Central her iki konsolun da 3.5GHz'de çalışacağını ve sekiz çekirdekli CPU kullanacağını söylüyor. Bu da Lockhart'ı, Xbox One X'den daha güçlü bir konsol haline getiriyor.
 
Söylenene göre Anaconda 16 GB'lık bir ram kullanacak ve bunun 3 GB'ı işletim sistemi için ayrılacak, geriye kalan ise oyunlar için. Microsoft'un hedefi ise Anaconda konsolu ile Xbox One X'in en az 4 - 5 kat güç olarak üstüne çıkmak.
 
Lockhart'ın kullanacağı ram ile ilgili bir bilgi maalesef yok ancak her iki konsol da kullanacaklarını özel SSD'ler ile son derece hızlı olacaktır.
 
Yeni nesil konsollar 2020 yılının son aylarında piyasaya sürülecek.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Project Scarlett Platformlar: XBOX ONE Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Platform Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 65 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Final Fantasy 7 Remake'in Son Oyunu Ne Zaman Gelecek? 47 Dk önce VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi Split 1 Şampiyonu Fire Flux Esports Oldu! 1 Saat önce Fallout 4 London Modu Süresiz Olarak Ertelendi! 15 Nisan Final Fantasy XIV: Dawntrail FSR 1.0 ve DLSS 2'yi Destekleyecek 15 Nisan The Elder Scrolls IV: Oblivion DLC Boyutunda Moda Kavuştu 15 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler