Rapor: Nintendo NX'e 2017'de Pokemon ve Mario Oyunu Gelecek

04.08.2016 14:40 Gazali Çetinkaya

 
   Nintendo'nun önümüzdeki yıl piyasaya sürmesini planladığı NX için yeni gelişmeler yaşandı. Nintendo'ya yakın olduğu belirtilen kaynaklardan gelen bilgiler neticesinde Nintendo NX'in çıkışından sonraki 6 ay içinde konsola Pokemon ve Mario oyunu gelmesi bekleniyor.
 
   MCV tarafından düzenlenen bu haberde Pokemon oyununun yeni mi olacağı yoksa Pokemon Sun/Moon'un port sürümünün mü olacağı hakkında detay verilmiş değil. Mario hakkında ise yeni olacağı dışında bir bilgi yok. Sadece NX'in çıkışından sonraki 6 aylık süreçte Pokemon ve Mario oyununun geleceği belirtilmiş. Konsolun 2017 Mart ayında çıkmasının planlandığını düşünürsek Eylül 2017'ye kadar bu yapımların çıkması gerekiyor. Tabii kaynaklar haklıysa.
 
   Raporda verilen başka bir bilgi ise 3.parti Sega, Square Enix, Ubisoft, Activision ve Warner Bros firmalarının Nintendo'ya desteğinin bulunacağı belirtilmiş. Sega'nın Project Sonic 2017 yapımının NX için geleceği doğrulandı ve Ubisoft ise Just Dance 2017'yi NX'e çıkaracak ayrıca kendileri geçtiğimiz günlerde Just Dance dışında sürprizlerinin olacağını da açıklamıştı.
 
   Eğer Pokemon oyununun NX için çıkacağını düşünürsek geçtiğimiz haftalarda Eurogamer'in "NX taşınabilir bir konsol olup melez bir yapıyla çıkış yapacak" haberini kesin olarak doğrulamasa da güçlendiriyor diyebiliriz. Çünkü Nintendo konsollarına çıkmış Pokemon oyunlarını düşünürsek ev konsolundaki başarısı el konsoluna nazaran daha düşük. Durumu daha iyi anlamak için sadece DS/3DS konsolunda bulunan Pokemon satışlarına bakmak yeterli.
 
   Yukarıda da belirttiğimiz gibi Nintendo NX'in 2017 Mart ayında çıkması planlanıyor. Taşınabilir ve melez bir konsol olması beklentilerinin dışında ise konsolda kartuş kullanılacağı da daha önce gelen bilgiler arasında. Son olarak The Legend of Zelda'nın ise 2017 yılında NX için de çıkacağı zaten doğrulanmıştı.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Nintendo Switch Platformlar: Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 3 Mart 2017
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 6 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
610 TL'lik Oyun Steam'de Kısa Süreliğine Oynaması Ücretsiz Oldu 1 Saat önce Dragon’s Dogma 2 İçin İlk Güncelleme Yayınlandı 1 Saat önce Konami, İki Klasik Felix the Cat Oyunundan Oluşan Retro Dijital Paketi Yayınladı! 2 Saat önce Diablo IV Artık Xbox Game Pass'te! 3 Saat önce PGL CS2 Major Copenhagen 2024'te İlk Yarı Final Karşılaşması Belli Oldu! 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler