Ratchet & Clank: Rift Apart Yakında PC'ye Geliyor: Bilmeniz Gereken Tüm Detaylar

29.06.2023 11:07 Mehmet Tandoğan


Insomniac Games tarafından geliştirilen ve Sony tarafından yayınlanan platform, aksiyon, macera oyunu Ratchet & Clank: Rift Apart, 28 Temmuz tarihinde PC platformuna gelmeye hazırlanıyor. Daha önce PlayStation 5 konsoluna özel olarak çıkış yapan oyun şimdi ise PC platformuna gelmeyi hedefliyor. Oyun PC platformu üzerinde birçok geliştirmeyi ve yeniliği bünyesinde barındırıyor ve bu kapsamda bizlere hızlı aksiyon içerikli bir platform deneyimi sunmayı istiyor.

Oyunun PC portu Nixxes Software tarafından geliştiriliyor
 
 

Oyun içerisinde aksiyon dolu bölgelere ve arenalara doğru atılırken bir yandan da kendi karakterimizin becerilerinden faydalanabiliyor ve bu kapsamda üzerimize gelen düşmanları ve düşman gruplarını ortadan kaldırabiliyoruz. Elimize ilgi çekici silahlar alabiliyor bu silahlarla farklı hareketler sergileyebiliyoruz. Yapım içerisinde PC'ye özgü birçok yenilik ve destek de bulunuyor. Oyunun PC port sürümü daha önce birçok Sony oyununu PC'ye getiren Nixxes Software tarafından geliştiriliyor ve bu yeni sürümle beraber oyunu PC platformu üzerinde deneyip oynamaya başlayabiliyoruz.

Son zamanlarda PC portlar sorunlu bir şekilde karşımıza çıkıyor
 
 

Diğer taraftan son zamanlarda bu tarz port işlemlerinin çok sıkıntılı bir şekilde karşımıza çıktığını görebiliyor ve birçok büyük yapımın PC platformunda kötü optimizasyona sahip olduğunu deneyimleyebiliyoruz. Bu kapsamda ekiplerin daha düzenli ve dikkatli bir şekilde çalışmaları gerekiyor ve son zamanlarda birçok oyun ne yazık ki ilk etapta çeşitli sorunlardan dolayı oynanamıyor. Durum böyle olunca oyunu çok bekleyenler ve anında oynamak isteyenler ne yazık ki hayal kırıklığına uğrayabiliyor. Oyun daha sonraki süreçte yeni güncellemelerle ve yamanlarla beraber düzeltiliyor ancak ilk etapta oyunu denemek isteyenler ne yazık ki oyunu sağlıklı bir şekilde oynayamıyor.

Her ne kadar PC portlarının sorunlu bir şekilde karşımıza çıktığı bir dönemde olsak da elbette bu yapım da beklenen oyunlar arasında bulunuyor. Ratchet & Clank: Rift Apart ile beraber boyutlar arası bir maceraya çıkabiliyor ve anlık yükleme ekranları ile beraber karşılaşmadan hızlı bir şekilde diğer boyutlara geçiş yapabiliyoruz. Oyun zaten PlayStation 5 gücünü ortaya çıkarmayı hedefleyen bir proje olarak karşımıza çıkmıştı. Şimdi ise buna PC platformunda görmek oldukça heyecan verici.

Ultra geniş ekran desteği yer alıyor
 
 

Platform unsurlarının yer aldığı bu hızlı aksiyon macera oyunu içerisinde PC'ye özgü birçok yenilik bulunduğundan bahsettik. Bu yenilikleri biraz daha açacak olursak; Oyun içerisine ultra geniş ekranlar için yeni bir destek ekleniyor ve bu sayede daha büyük ekranlarda ve monitörlerde bu oyunu deneyimleme fırsatı elde edebiliyorsunuz. Bu kapsında oyunu büyük ekranlarda daha detaylı olarak görebiliyor ve böylece boyutlar arası maceraya daha dolu bir şekilde atılabiliyorsunuz.

Bunun dışında Işın izleme teknolojisi PC sürümü ile beraber karşımıza çıkıyor ve dilediğimiz gibi bu Işın izlemeli yansımaları açabiliyor ve yansımaların gerçekçi bir şekilde karşımıza çıktığını görebiliyoruz. Bu yansımalar oyun içerisinde yer alan ışıklandırmaları doğru bir şekilde bizlere yansıtılması ile beraber daha gerçekçi bir atmosferi aktarıyor ve böylece daha net bir görüntü elde edebiliyoruz. Bu yansımalarla beraber oyun içerisinde atmosferlere bir bakış atabiliyor ve bu atmosferler içerisinde kendimizi bir nevi kaybedebiliyoruz. Hem iç mekanlar hem de dış mekanlar için karşımıza çıkan bu ışığı izleme desteğiyle beraber daha iyi bir görüntü elde ederek oyun içerisinde hızlı bir şekilde diğer bölümlere doğru geçmeye başlıyoruz.

Işın izleme ve DLSS desteği bulunuyor
 
 

Işın izleme elbette sisteme zorlayan bir teknoloji olarak karşımıza çıkıyor ancak bir yandan da gerçekçi bir görüntüyü ve daha iyi bir görüntüyü bizlere aktarıyor. Bunun dışında yine PC platformunda sistemi daha az zorlayarak daha iyi bir görüntü elde etmeyi hedefleyen DLSS teknolojisi de bulunuyor. Bu teknoloji ile beraber de sistemin kaldırmadığı noktalarda aktif hale getirerek hem daha iyi bir görüntü hem de daha akıcı bir oyun deneyimi elde edebiliyoruz. Elbette bu tür teknolojilerin sistemleri olan artısı oldukça fazla. Dolayısıyla bu tarz teknolojileri destekleyen oyunlarda bu tür özellikleri açmak oldukça önem arz ediyor. Böylece hem FPS artışı sağlanıyor hem de görüntü kaybı yaşamadan oyunu deneyimleyebiliyor ve oynayabiliyorsunuz.

AMD ve İntel destekleri de yer alıyor
 
 

DLSS haricinde hem AMD hem de İntel tarafında da çeşitli teknoloji destekleri bulunuyor. AMD tarafında FSR 2 İntel tarafında ise XeSS teknoloji destekleri ulunuyor. Bu desteklerle beraber elbette oyuncular bunları kullanıma açabiliyor ve hangi ekran kartına sahipse o özelliği aktif hale getirebiliyor. Bu tarz teknolojiler yukarıda da bahsettiğim gibi performansı bir yandan arttırıyor diğer yandan ise sistem üzerindeki yükü daha da azaltmaya fayda sağlıyor. Bunun yanı sıra Nvidia Reflex ve görüntü kalitesini arttıran Nvidia DLAA teknolojileri de aynı zamanda destekleniyor.

Birçok PC geliştirmesine sahip olan ve son teknolojii özellikleri bünyesinde barındıran bu PC portuyla beraber oyuna en iyi şekilde deneyimleyebiliyor ve cihazımıza uygun bir şekilde çeşitli ayarlamaları yapabiliyoruz. Çok çeşitli grafik ayarları ile beraber karşımıza çıkacak olan oyun içerisinde ince ayarlar yapabiliyor ve sistemimize en iyi şekilde kullanmamız bu sayede sağlanıyor. Hem masaüstü hem de laptop cihazlar için uygun bir şekilde karşımıza çıkacak oyun içerisinde ilerlememiz bulut tarafından kaydedilebiliyor ve bu sayede de ilerlememiz kaybolmuyor ve istediğimiz şekilde bulut kayıtlarını yükleyerek tekrardan kaldığımız yerden devam edebiliyoruz.

Fare ve klavyenin yanı sıra kontrolcü desteği bulunuyor
 
 

Bunun dışında yine oyunu kontrolcülerle beraber oynayabiliyor ve bunun dışında fare ve klavye ile de oyunu deneyimleyebiliyoruz. Elbette PC tarafında fare ve klavye oldukça fazla tercih edilen bir oyuncu aksesuarı olarak karşımıza çıkıyor ancak diğer taraftan bazı platform oyunlarını kontrolcü ile beraber oynamak daha iyi bir deneyimi bizlere aktarabiliyor. Dolayısıyla bu oyun nazarında da her iki destek de bulunuyor yani isterseniz bir kontrolcü ile beraber oyun oynayabilir isterseniz de fare ve klavye ile beraber de oyun içerisinde maceradan maceraya koşabilirsiniz.
 
Türkçe dil desteğine sahip ve daha önce PlayStation 5 konsollarına çıkış yapmış olan platform aksiyon macera oyunu 28 Temmuz tarihinde Steam ve Epic Games sayfası üzerinden PC platformuna çıkış yapmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda ön siparişleri açık durumda ve dilerseniz 599 Türk lirasından ön sipariş verebilir ve çıktığı gün oyunu direkt olarak indirebilir ve deneyimleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra Steam ve Epic Games sayfası açık durumda olan oyunu isterseniz istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilir ve oyundan bu şekilde haberdar olabilirsiniz.
 

Oyun ayrıca ön sipariş veren kullanıcılara özel iki farklı içeriği de oyunculara sunmaya hazırlanıyor. Ön sipariş veren kullanıcılar bu kapsamda Pikselleştirici silah ve Carbonox zırh setini elde edebiliyor ve bu kapsamda oyun içerisinde bu aksesuarları ve silahları kullanabiliyor. Konsol özel oyunu olarak karşımıza çıkan ve şimdi ise PC platformunda çıkış yapmaya hazırlanan oyun bakalım PC tarafında nasıl bir deneyim sunacak.
 
Oyun fragmanı 
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Ratchet and Clank: Rift Apart Platformlar: Geliştirici: Insomniac Games Dağıtıcısı: Sony Interactive Entertainment Tür: Aksiyon-Macera Çıkış Tarihi: 11 Haziran 2021
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Konsol Satışlarının Düşmesine Rağmen Xbox Üçüncü Çeyrekte Rekor Kırdı 1 Saat önce Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Nasıl Kaldırılır? 2 Saat önce Embracer Group Üç Ayrı Şirkete Bölündü: Hangi Oyunlar Kimin Elinde? 4 Saat önce The Last of Us Part I İçin AMD FSR 3.0'ı Geliştiren Güncelleme Geldi 4 Saat önce Cyberpunk 2077 İçin Yeni Mod Tüm Ağaçları Elden Geçiriyor 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler