Renkli Sanat Stiline Sahip 10 Oyun

22.09.2022 19:12 Mehmet Tandoğan

 
 
Oyunlar insanların boş vakitlerini eğlenerek geçireceği platformlardan biri. Gerek PC'de gerekse konsollarda her tarzdan oyun yer alıyor. Oyun severler veya oyunlara yeni başlamış olanlar, bu yapımları tek bir şartla oynuyor ve deneyimliyor o da eğlenmek. Oyunlar bazılarını eğlendirirken bazılarını ise kısa sürede sıkabiliyor. Oyun türleri arasında aksiyon, macera, rol yapma ve daha fazlası yer alıyor ve bu oyunların bazıları karanlık bir atmosferi bazıları ise renkli renkli dünyaları sunuyor.
 
Video oyunları içerisine dalabileceğimiz yeni ve sürükleyici dünyaları bizlere sunuyor. Bu dünyalardan bazıları biraz daha gerçekçi bazıları ise daha çizgi tarzda renkli bir yapıya sahip. Eğer karanlık ve iç karartıcı oyun tarzını sevmiyor veya sıkıldıysanız bu liste tam size göre.
Burada, öne çıkan ve renkli oyun dünyalarından bazıları hakkında bilgiler edinebilirsiniz. Bu oyunlar canlı ve parlak dünyalarıyla ön plana çıkıyor ve renkli karakterlerle doludur. Bu oyunlar renkli dünyalar sunuyor ayrıca farklı farklı oyun türlerini de bünyesinde barındırıyor. Bu oyunlardan herhangi birini henüz oynamadıysanız endişelenmeyin. Listede herhangi bir spoiler yok.
 
- Ooblets
 
 
 
Oyun PC, Xbox ve Nintendo Switch için mevcut. Listemizde ilk sırada Ooblets yer alıyor. Bu oyunda Ooblet adlı şirin görünümlü varlıklar yer alıyor ve bunlarla beraber dans yarşmalarına katılıyorsunuz. Oyunu oynarken sırtınızı yaslayabilir, rahat olabilir ve çiftçilik simülasyonu deneyimini yaşayabilirsiniz. Bu oyun parlak ve renkli bir dünyayı bizlere sunuyor. Oyunda renkli renkli Ooblet'leri görebilir ve canlı bir dünyayı keşfedebilirsiniz.
 
Ooblets oyununda yer alan karakter kadrosunun tamamı da renkli. Badgetown belediye başkanı bile parlak pembe saç örgülerinin üzerine küçük bir gökkuşağı şapkası takıyor. Rahatlatıcı ve renkli bir oyun arıyorsanız, Ooblets tam size göre diyebilirim.
 
Ooblets oyununda kısaca bahsetmek gerekirsem, oyun içerisinde hem çiftçilik, hem yaratık toplama, hem de kendi tarlanı kurabileceğin bir sistem var. Oyunda tek başına değilsin ve canlı bir dünya sizleri bekliyor. Burada yer alan kasabalılarla arkadaş olabilir, yaratık toplama derken Ooblet'leri toplayabilir, bunlar renkli ve şirin yaratıklardır bunun yanı sıra dans yarışmaları yapabilirsiniz.
 
Oyunda sanki bir animasyon filmi içerisindeymişsiniz gibi hissedebilirsiniz. İzlemek yerine siz oynuyorsunuz hissiyatı veriyor. Bu da oyunculara renkli ve güzel bir deneyim sunuyor.
 
- Splatoon Serisi
 
 
 
Nintendo Switch için mevcut. Splatoon oyunları piyasadaki en renkli oyunlardan bazıları arasında yer alıyor. Bu üçüncü şahıs nişancı oyununda bir Inkling (veya bir Octoling) olabilir ve temel olarak kasabayı boyayarak rengarenk hale getirebilirsiniz. Bu oyunda mermi atmak yerine, arenayı kendi renginizle kaplamak için boya fırlatacaksınız.
 
Bu oyunda kazanmak için en çok boyayı sizin fırlatmanız ve etrafı boyamanız gerekecek. Temel hedef kelimenin tam anlamıyla en renkli olmaktan geçiyor. Ek olarak, oyunda bulabileceğiniz NPC'lerin hepsi benzersiz ve parlak renkte. Popüler Squid Sisters karakterlerinden biri neon yeşili diğer ise neon pembe rengindedir.
 
- Super Mario Odyssey
 
 
 
Nintendo Switch için mevcut. Renkli oyunlardan bahsederken Super Mario Odyssey'i atlamak olmaz. Tüm Mario oyunları oldukça parlak ve renkli olsa da Super Mario Odyssey bunu yeni bir seviyeye taşıyor. Bu yapım Mario serisindeki en yeni oyunlardan biri ve bizi Mario'nun arkadaşı Cappy ile birkaç krallığa doğru yola çıkarıyor.
 
İlk krallık nispeten donuk ve karanlık bir yapıyı sergiliyor ancak ilerleyerek keşfetmeye başladığınızda, tüm dünya tam olarak renklerle dolup taşıyor. Luncheon veya Sand krallıkları gibi bölgeler hoş bir şekilde renkli bir dünyayı bizlere sunuyor. Bu krallıklarla ilgi çekici binalar ve karakterler yer alıyor.
 
- Project Diva Serisi
 
 
 
Playstation, PC ve Nintendo Switch için mevcut. Project Diva, Hatsune Miku karakteri etrafında toplanan bir ritim oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Parlak ve renkli sahnelerde harika Vocaloid müzik deneyimi elde etmek istiyorsanız, bu sizin için mükemmel bir seçenek olacak. Miku karakteri oldukça renkli bir kişilik olarak karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra her şarkının benzersiz bir sahnesi ve kostümü yer alıyor.
 
Miku'ya ek olarak Kagamine Rin ve Ren, Kaito, Meiko, Megurine Luka ve diğer popüler Vocaloid karakterlerinin yer aldığı şarkıları deneyimleyebilirsiniz. Project Diva'da herhangi bir hikaye olmasa da rahatlamanın ve biraz müziğin keyfini çıkarmanın harika bir yolunu elde edebilirsiniz.
 
Project Diva, Sega ve Crypton Future Media tarafından oyunculara sunulan bir ritim oyunu. Seri şu anda çeşitli PlayStation konsollarında, Nintendo Switch'te, PC'de ve oyun salonlarında yer alıyor. Seri 6 ana oyundan oluşuyor. Nintendo 3DS için 2 Project Mirai oyunu yer alıyor. Bunun yanı sıra mobil ve VR platformları için de 4 spin-off'tan oluşuyor. Seride Vocaloids adlı müzik yazılımı kullanılıyor. Project DIVA oyunları, oyuncuların çok çeşitli Vocaloid şarkılar, Vocaloids tarafından sunulan orijinal şarkılar, Hatsune Miku, Kagamine Rin ve Len, Megurine Luka, Kaito ve Meiko tarafından söylenen şarkılar arasından seçim yapmanıza izin veriyor.
 
Oyuncular oyunda hangi karakteri oynamak istediklerini seçebilir. Oyunda seçebileceğiniz karakter arasında tamamen farklı isimler veya aynı karakterler için sadece farklı kostümler yer alıyor. Bu karakterler doğrudan oyuncu tarafından kontrol edilmese de özel kostümleri de dahil olmak üzere oyun boyunca renkli bir deneyim sunacak. Örneğin, oyuncu ilk karakteri için Kagamine Rin'i ve ikinci karakteri için Hatsune Miku'yu seçerse, solo şarkılar sırasında videoda yalnızca Kagamine Rin görünür. Ancak düetler için hem Hatsune Miku hem de Kagamine Rin görünür.
 
Her bir şarkının zorluk seviyesi yer alır ve bunlar arasından seçim yapabilirsiniz. Oyunun Kolay, Normal, Zor, Aşırı ve Ekstra Zor arasında değişen kendi zorlukları bulunur. Başlangıçta, bir şarkının hem Kolay hem de Normal zorluklarının kilidi açılır. Normal zorluk geçildikten sonra Zor modun kilidi açılır ve bu böyle devam eder. Oyuncular, sonunda tüm şarkıların kilidini açana kadar şarkıları tamamlayarak ve daha fazla yeni şarkının kilidini açarak oyun boyunca ilerlemeye çalışır.
 
Oynanışı nasıl?
 
Oynanış diğer ritim oyunlarına benzer şekilde işler ve oyuncuların ekrandaki sıraya göre bir dizi düğmeye basması gerekir. Oyun öncelikle PlayStation kontrolörlerinin ana düğmeleri olan çarpı, daire, kare ve üçgen olmak üzere 4 tuşu kullanır. Bu tuşların simgeleri ekranda kayar şekilde görünecek ve bu sembollerin renkli versiyonları ekranın çeşitli kısımlarından süzülmeye başlayacak. Oyuncunun zamanlamasına göre ve doğru tuşa basmasına göre derecelendirilmesi yapılacak.
 
Oyunun standart ritim oyun özelliğine ek olarak Düzenleme Modu bulunur. Bu modda kullanıcı tarafından oluşturulan içerik yer alabilir. Bu mod, kullanıcıların zaten oyunda bulunan şarkıları veya herhangi bir özel MP3'ü kullanarak kendi özel Tanıtım Videosunu (PV) veya Müzik Videosunu oluşturmalarına olanak tanır. Oyuncular, arka planda oynatılan videoyu, çeşitli modülleri, arka planları, kostümleri ve hatta dans hareketlerini özelleştirebilir. Oyuncular ayrıca özel şarkıyı videoyla dudak senkronizasyonu yapmak için modülün şarkı söylüyor gibi görünmesini sağlamak adına modülün yüzünü değiştirebilir. Düzenleme Modu dışında oyuncuların oyun boyunca oyun içi mağazadan odasını dekore etmek için çeşitli öğeler satın alabilecekleri bir Diva'nın Odası modu da yer alır. Oyuncular ayrıca odalarında oynarken karakterlerinin ekran görüntülerini alabilir.
 
Seride yer alan oyunlar
 
Hatsune Miku: Proje DIVA: Ana oyun
 
Hatsune Miku: Project DIVA, Project DIVA serisinin ilk oyunudur ve ilk olarak 2 Temmuz 2009'da PlayStation Portable için piyasaya sürülmüştür. Oyun daha sonra PSP ve PS3 arasında bağlantıya izin veren Dreamy Theatre olarak bilinen yazılım kullanılarak PlayStation 3'te oynanabildi.
 
Hatsune Miku: Project DIVA Arcade
 
Hatsune Miku: Project DIVA Arcade, Project DIVA serisindeki bir arcade oyunudur ve birçok yeni ayrıcalıklı özelliğe sahiptir. Orijinal Project DIVA oyununun güncellenmiş bir sürümü olan Arcade, ilk oyunun Dreamy Theatre sürümüne benzer şekilde yüksek çözünürlüklü görsellerle birlikte henüz yayınlanmamış Project DIVA 2nd'den birçok yeni şarkı içeriyordu. Project DIVA Arcade Future Tone adlı bir devam oyununu 22 Mayıs 2013'te duyuruldu ve daha sonra 21 Kasım 2013'te piyasaya sürdü. Oyun 2016'da (2017'de Amerika'da) PlayStation 4'e Hatsune Miku: Project DIVA Future Tone adı altında çıkış yaptı.
 
Hatsune Miku: Proje DIVA 2.
 
Hatsune Miku: Project DIVA 2nd, Project DIVA'nın devamı niteliğindedir ve ilk oyundan neredeyse tam bir yıl sonra PlayStation Portable için (29 Temmuz 2010'da) piyasaya sürüldü.
 
İlk oyuna benzer şekilde Dreamy Theatre 2nd de piyasaya sürülerek oyuncuların oyunu yüksek çözünürlüklü görsellerle PlayStation 3'te oynamasına olanak sağladı. Dreamy Theatre'ın bu ikinci oyunu, seride ilk kez stereoskopik 3D'yi tanıttı. Oyun, yeni bir zorluk, düet şarkıları ve DIVA Odası dahil olmak üzere yeni özellikler sunarken, ana yapı  büyük ölçüde değişmeden kaldı.
 
Hatsune Miku: Project DIVA Extend
 
Hatsune Miku: Project DIVA Extend, arayüzü, grafikleri ve oynanışı Project DIVA 2nd ile neredeyse aynı olan PlayStation Portable için Project DIVA 2nd'e yapılan bir genişletmedir. 10 Kasım 2011'de piyasaya sürüldü ve çok çeşitli yeni modeller ve yeni şarkılar içeriyordu. Oyun, oyuncuların kayıtlar, şarkılar, kostümler ve indirilebilir içerik dahil olmak üzere Project DIVA 2nd'den veri aktarmalarına izin veriyor. Serideki geçmiş oyunlara benzer şekilde tamamlayıcı bir yapıda olan Hatsune Miku: Project DIVA Dreamy Theatre Extend 13 Eylül 2012'de
PlayStation 3'te geliştirilmiş görseller ve stereoskopik 3D desteği ile piyasaya sürüldü.
 
Hatsune Miku: Proje DIVA F
 
Hatsune Miku: Project DIVA F, Dreamy Theater gibi indirilebilir bir yazılım yerine tam sürüm bir oyun olarak PlayStation Vita ve PlayStation 3'te çıkış yapan Project DIVA serisinin bir sonraki ana oyunudur. 30 Ağustos 2012'de PlayStation Vita için ve 7 Mart 2013'te PlayStation 3 için piyasaya sürüldü. Her ikisi de temelde aynı oyun olsa da, PS3 sürümü ek şarkılar ve kostümler içeriyor. Şarkılar daha sonra PlayStation Vita için indirilebilir içerik olarak yayınlandı.
 
PlayStation Vita sürümü ayrıca dokunmatik ekran, dokunmatik panel özellikleri, ön ve arka kamerayı kullanan AR özelliklerinden yararlanan "scratch" gibi ek oyun özelliklerine sahip. 7 Mart 2013'te Sega, Facebook sayfalarında Project DIVA F'nin bir resmini yayınladı ve hayranlardan oyunu Batı bölgelerinde piyasaya sürülmesini görmek istiyorlarsa beğenmelerini ve paylaşmalarını istedi. Oyun Amerika Birleşik Devletleri'nde 27 Ağustos'ta 3 Eylül'de ise Avrupa'da piyasaya sürüldü.
 
Hatsune Miku: Proje DIVA F 2.
 
Hatsune Miku: Project DIVA F 2nd, Project DIVA F'nin doğrudan devamı niteliğindedir ve PlayStation Vita ile PlayStation 3'te de mevcuttur. 27 Mart 2014'te yayınlandı.
 
Hatsune Miku: Proje DIVA X
 
Hatsune Miku: Project DIVA X, Hatsune Miku'nun sekizinci yıl dönümünde (31 Ağustos 2015) duyuruldu. Japonya'da 24 Mart 2016'da PlayStation Vita için ve 25 Ağustos 2016'da PlayStation 4 için piyasaya sürüldü. Project Diva X daha sonra 30 Ağustos 2016'da Avrupa ve Kuzey Amerika'da piyasaya sürüldü.
 
Hatsune Miku: Project DIVA Future Tone
 
Hatsune Miku: Future Tone, ilk olarak 23 Haziran 2016'da Japonya'da PlayStation Store'da piyasaya sürülen aynı adlı arcade oyununun bir PlayStation 4 portudur. İki ana içerik paketinden oluşur: "Future Sound" (PlayStation platformlarında çıkış yapan şarkılar ) ve "Colorful Tone" (PlayStation dışı platformlarda çıkış yapan şarkılar). Oyunun "Prelude" adlı demo versiyonu PlayStation Store'da ücretsiz olarak iki şarkıdan oluşuyor.
 
İndirilebilir içerik olarak yukarıda belirttiğim iki paketten en az birini satın alarak tam oyuna erişebiliyorsunuz. Ek şarkılar ve diğer içeriklerden oluşan beş "Encore" DLC paketi sırasıyla 9 Haziran 2016, 6 Ocak 2017, 9 Mart 2017, 2 Temmuz 2020 ve 15 Ekim 2020'de yayınlandı.
 
Oyun, 10 Ocak 2017'de Avrupa ve Kuzey Amerika'da piyasaya sürüldü. Fiziksel bir versiyon olan Future Tone DX, 22 Kasım 2017'de Japonya'da piyasaya çıktı. Bu sürüm hem temel içerik paketlerini hem de mevcut tüm DLC'leri, iki ek şarkıyı, karakteri ve video modunda bir fotoğraf modunu içerir. Ayrıca seriden 200 müzik videosunun üç diskli bir Blu-ray derlemesi sınırlı sayıda piyasaya sürüldü.
 
Hatsune Miku: Project DIVA Mega Mix/Mega 39s
 
1 Temmuz 2019'da serinin 10. yıl dönümü şerefine Sega, Hatsune Miku: Project DIVA Mega39'un Nintendo Switch için duyurusunu yaptı. Oyun, 10 yeni şarkıyı (daha sonra Future Tone oyununa DLC portu olarak piyasaya sürüldü), daha iyi grafiklere sahip daha anime benzeri bir sanat tarzını ve Joy-Con denetleyicilerini kullanan yeni oyun modları da dahil olmak üzere 101 şarkıyı içeriyor.
 
Sega, oyunun 13 Şubat 2020'de Japonya'da ve 15 Mayıs 2020'de Batı bölgelerinde piyasaya sürüleceğini duyurdu. Oyun 26 Mayıs 2022'de PC'de Steam üzerinden Hatsune Miku: Project DIVA Mega Mix+/Mega 39s+ olarak yayınlandı. Bu geliştirilmiş sürüm, ek şarkıları ve daha fazlasını içeriyor.
 
ve daha fazlası...
 
- Temtem
 
 
 
Playstation, Xbox, PC ve Nintendo Switch'te mevcut. Temtem, listemizdeki en yeni oyunlardan biri. Bu oyun Pokemon'un canavar yakalama özelliklerini MMORPG ile birleştirerek Temtemleri evcilleştirebileceğiniz ve diğer oyuncularla savaşabileceğiniz bir dünyayı bizlere sunuyor.
 
Temtem'de sevimli ve renkli yaratıkları evcilleştirip yanınızda savaştırabilirsiniz. Bu oyun, Ooblets'e benzer bir renk paletine sahiptir. Dolayısıyla renkli yaratıkları ve dünyayı sunma konusunda bizleri yanıltmıyor. Pokemon hayranıysanız Temtem'i kesinlikle denemeniz gerekiyor.
 
- Muse Dash
 
 
 
iOS, Android, PC ve Nintendo Switch. Muse Dash başka bir ritim oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Muse Dash'ta yolunuza çıkan düşmanları yenerken şarkının ritmine göre hareket etmeniz gerekiyor. Bu basit ritim oyununda oynarken kullanacağınız sadece iki düğme yer alıyor.
 
Sadeliğine ve basitliğine rağmen Muse Dash, parlak ve retro bir görünüme sahip olarak karşımıza çıkıyor. Project Diva gibi Muse Dash'ta de pek bir hikaye içeriği yer almıyor. Ancak bu durum renkli ve retro görsellerle telafi edilmeye çalışılıyor.
 
- Fall Guys
 
 
 
Playstation, Xbox, PC ve Nintendo Switch için mevcut. Fall Guys ilk olarak 2020'de piyasaya sürüldü ve dünyayı çıktığı dönemde kasıp kavurdu. Görünüşe göre herkes bu şirin ve renkli battle royale oyununu oynuyordu. Fall Guys çıktığı dönemde inanılmaz derecede yükselişe geçti ve her yayıncı her oyuncu bu oyunu deneyimliyordu. Oldukça renkli ve tatlı sanat stili var.
 
Bu oyunda çeşit çeşit renkli karakter yer alıyor. Fall Guys'a siz ve diğer oyuncular bir yarışma programında yarışmacı olarak katılıyorsunuz. Tabii ki oyunda eleme usulü yer alıyor ve bu elemelerden özenle sıyrılmanız gerekiyor. Her bölümde farklı farklı platformlarda yarışıyor ve diğer oyuncuların önüne geçmeniz lazım. Her bölümdeki parkurları aşarak önde tamamlayın ve daha sonra son etapta ise ilk bitiren olun. Böylece şampiyon olursunuz.
 
- Gris
 
 
Playstation, Mac, iOS, Android, PC ve Nintendo Switch'te mevcut.
 
Gris kısa ve tatlı bir platform oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Ortalama olarak bu oyunun tamamlanması yaklaşık dört ila beş saat sürüyor. Güzel ve renkli manzaralar oyunun oynanmasını ve dikkat çekmesini sağlıyor.
 
Gris adlı bu oyunun ana karakteri, çarpıcı mavi saçlara sahip. Gris olarak keşif yaparken parlak ve renkli alanlarda yolculuk edeceksiniz. Üst kısımda kısımda sadece birkaç renk olmasına rağmen oyunun ne kadar da parlak ve canlı olduğunu görebilirsiniz.
 
- Ori And The Will Of The Wisps
 
 
PC, Nintendo Switch ve Xbox için mevcut. Ori and the Will of the Wisps, Gris'e benzeyen başka bir platform oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Gris'in aksine bu oyun parlak renkleriyle cesur bir sanat stilini yansıtıyor. Daha yumuşak bir görüntü vermek için renkleri kısmak yerine, muhteşem manzaralar oluşturmak adına  parlak yeşil ve mor renklerinin cümbüşünü göreceksiniz.
 
Bu oyundaki grafikler kesinlikle çok etkileyici. Oyundaki renkler zorlama hissettirmiyor yani olması için konulmamış. Bunun yerine oyun sizi içine çekiyor ve içerisinde yer aldığı fantastik dünyaya davet ediyor.
 
- Astroneer
 
 
 
PC, Nintendo Switch, Xbox ve Playstation'da mevcut. Astroneer listemizdeki son yapım ancak tabi tüm oyunlar bunlardan ibaret değil. Astroneer, sizi farklı bir gezegene yeni inmiş bir astronotun kontrolünü veriyor. Klasik bir sandbox macera türünü sürdürüyor.
 
Astroneer oyununda gezegenin geri kalanını hatta çekirdeğe kadar olan kısmını ve yakındaki diğer gezegenleri keşfetmeye başlayabilirsin. Bu gezegenlerin manzarası parlak ve renklidir. Bu sanat stili oyuna gerçekten farklı ve estetik yapıya büründürüyor. Parlak pembe yapraklar ve mor kırlar ile her şey size benzersiz gelecek ve yabancı bir gezegen havasını yansıtacak.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Listeleri Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Aksiyon-Ryo Çıkış Tarihi: 26 Haziran 2022
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Fallout 4 London Modu Süresiz Olarak Ertelendi! 15 Nisan Final Fantasy XIV: Dawntrail FSR 1.0 ve DLSS 2'yi Destekleyecek 15 Nisan The Elder Scrolls IV: Oblivion DLC Boyutunda Moda Kavuştu 15 Nisan Visions of Mana İçin Yeni Fragman Yayınlandı 15 Nisan Looter Shooter Oyunu ROBOBEAT 16 Mayıs'ta Çıkacak 15 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler