Resident Evil'dan İlham Alan Tormented Souls 2'den Oynanış Videosu

25.08.2024 16:18 Mehmet Tandoğan

 
 
Yayıncılığını PQube ve geliştiriciliğini Dual Effect ekibinin üstlendiği hayatta kalma korku odaklı yapım Tormented Souls 2 için yepyeni bir oynanış videosu yayınlandı. Genişletilmiş video, 24 dakikalık bir süreyi kapsıyor ve böylece oyundan neler bekleyeceğimize dair çeşitli fikirler elde edebiliyoruz.
 
Tormented Souls 2'de sabit kamera bakış açısı bulunuyor
 
 
 
Tormented Souls 2 açıklanan detaylara göre Unreal Engine 5 oyun motoru tarafından destekleniyor ve klasik Resident Evil oyunlarından ilham alıyor. Oyunda sabit kamera bakış açısı yer alıyor ve ana karakter olarak Caroline Walker’ı kontrol ediyoruz. Kadın karakteri kontrol ettiğimiz yapımda, kız kardeşimizi aramak için gizemli bir belaya bulaşmak durumunda kalıyoruz.
 
Ürkütücü ortamlara, sabit kamera bakış açısıyla beraber karakterimizi kontrol etmeye ve ilk oyunun üç katı büyüklüğündeki haritaya adım atabileceğimiz zorlu bir yolculuk bizleri bekliyor. Ortaya çıkan bilgilere göre devam oyununda ürkütücü atmosferler, dikkat çekici bulmacalar, korkutucu düşmanlar ve çok daha fazlası yer alıyor. Yayıncı ekip oyunun 2025 yılında piyasaya sürüleceğini çıkacağını bildiriyor.
 
 
 
Devam oyununda neler var?
 
Dikkat çekici klasik yapısı ile beraber ön plana çıkmaya hazırlanabileceğimiz ve ödüllü hayatta kalma korku klasiğinin geri dönebileceği yapım içerisinde Caroline adlı bir karakteri kontrol ediyor ve ana karakterimiz ile beraber korku dolu ortamları geçiş yapabiliyoruz. Hayatta kalma mekanikleri ile beraber ön plana çıkabileceğimiz ve burada yer alabileceğimiz yapım, Caroline Walker adlı bir karakteri kontrol etmemizi sağlıyor. Bu sayede oyunda hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda ortamların nasıl değiştiğini, neleri içerdiğini ve arka plan hikayesinin nasıl olduğunu görebiliyoruz.
 
Dikkat çekici unsurlarla beraber yer alabileceğimiz yapım içerisinde mekanları keşfedebiliyor, kabus gibi ortamları geri dönüş yapabiliyor ve lanetlenmiş kız kardeşimizi ararken buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Yapım içerisinde sabit kamera bakış açısı yer alıyor ve bu sabit kamera bakış açısıyla beraber yukarıda bahsettiğimiz gibi Resident Evil oyunlarından ilham aldığını doğrudan gözlemleyebiliyoruz. Tuhaf ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve bu ortamlarda istediğimiz gibi takılabileceğimiz yapımda kabus gibi mekanlardaki koridorları ilerlemek durumunda kalıyor ve burada aslında geniş bir binayı keşfetmek durumunda kalıyoruz.
 
Farklı odalara doğru geçiş yapabileceğimiz ve koridorlarda hayatta kalmaya çalışabileceğimiz yapımda derme çatma silahları kullanmak durumunda kalıyor. Aynı zamanda geniş silah kütüphanesi ile beraber oyun bizlere farklı bir deneyim sunmayı hedefliyor. Klasik Resident Evil oyunlarında olduğu gibi yapım içerisinde sabit kamera bakış açısı yer alıyor ve bu kamera bakış açısıyla beraber karakterimizi bazı durumlarda kontrol etmekte zorlanabiliyoruz. Çünkü eski ve nostaljik bir yapıya sahip olan bu kamera bakış açısı, ilk oyunlarda yani oyun sektörünün ilk oyunlarında karşımıza çıkıyordu ve kontrol ederken elbette bir hayli zorlanıyorduk. Şimdi ise genel olarak hem birinci şahıs hem de üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla beraber günümüzde oyunlara devam ediliyor, ancak eski oyunlarda bu tarz sabit kamera bakış açıları vardı.
 
Bu kamera bakış açıları gerçekten de zorlu bir yapıya bünyesinde barındırıyor. Çünkü karakterimizi kontrol ederken hantal hareketler sergilediğini görebiliyor ve klavye tuşları ile beraber zorlu bir şekilde onu hareket ettirmek durumunda kalıyoruz. Durum böyle olunca kameranın sabit bir şekilde durması da bazı durumlarda algılarımızı kapatabiliyor. Çünkü karakteri o bölgeden ileriye doğru götürmek istediğimizde bazı durumlarda geriye doğru gelmek durumunda kalıyor ve ters kontroller diyebileceğimiz bir sistemle karşı karşıya kalabiliyoruz.
Kendimizi oyuna kaptırabileceğimiz ve adeta eski oyunlarda yer alabileceğimiz yapımda korkunç yaratıklarla yüzleşebiliyor ve onları ortadan kaldırmak için elimizdeki silahları kullanmak durumunda kalıyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun içerisinde ilk oyundan bu yana daha fazla büyümüş harita, genişletilmiş silah cephanesi, daha farklı zorlu düşman türleri ve çok daha fazlası bizleri bekliyor.
 
 
 
Kaderin ağlarını ördüğü yapının içerisinde kendi kaderimizi belirlemek tamamen bizim işimiz oluyor ve kabus gibi koridorlarda ilerlerken burada neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve bir yandan da etrafı keşfetmek durumunda kalıyoruz. Kız kardeşimizi çaresizce kurtarmaya çalıştığımız yapım içerisinde aynı zamanda kardeşimizin burada lanetlenmiş olduğunu görebiliyor ve derme çatma silahları kullanarak kardeşimizi kurtarma yolunda düşmanlara ve korkunç yaratıklara karşı gelmek durumunda kalıyoruz. Kabus gibi mekanları keşfedebileceğimiz yapımda hayatta kalma korku deneyimiyle beraber hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyor ve tekinsiz manastırlar içerisinde kendi yolumuzu bulmak durumundayız. Durum böyle olunca bir yandan kardeşimizi kurtarmak için büyük bir mücadeleye atılıyor, diğer yandan ise mekanlar üzerinde hızlı bir şekilde ilerlemek ve buraları keşfetmek için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Tuhaf olayların ardından kardeşimizi bulmaya başlayacağımız oyun içerisinde hangi silahları kullanabileceğimiz tamamen bize ait oluyor. Oyunda kullanabileceğimiz yakın dövüş silahları ile menzilli dövüş silahları yer alıyor.
 
Bu silahlar arasında tabancalar, tüfekler, bıçaklar, sopalar ve çok daha fazlası yer alıyor. Bunları istediğimiz gibi kullanabiliyor ve bunları kullandıkça elbette ustalaşmak da tamamen bizim işimiz oluyor. Aynı zamanda ürpertici ortamlarda ilerlerken arka planda ses ve müziklerin bir hayli tüylerimizi diken diken ettiğini söyleyebiliyor ve burada yer aldığımız süre boyunca etrafın oldukça karanlık olduğunu vurgulayabiliyor ve genel olarak karanlık ortamlarda kendi yolumuzu bulmaya çalışabiliyoruz. Işık kaynağımızın tamamen biz olduğu yapımda yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verebilir ve daha fazla detayı ön plana çıkarabiliyoruz.
Korkutucu ortamlara geçiş yapabildiğimiz ve bu ortamlarda hayatta kalmaya çalışabildiğimiz yapımda ödüllü klasik hayatta kalma oyununun devamı ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Yepyeni ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve tarifsiz korkularla beraber yüzleşebileceğimiz yapımda tüyleri ürperten bir geçmişe sahip ücra bir Güney Amerika kasabasında yer alıyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmek durumunda kalıyoruz.
 
Dış dünyadan uzak duran küçük bir grubun bulunduğu yapının içerisinde farklı kabilelerin, tarikatların, dini grupların ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebilir ve uzun yıllar önce kurulan kasaba içerisinde tuhaf oluşumların olduğunu vurgulamak gerekiyor. Antik dış görünüşün ardında gerçekten de tuhaf unsurlarının olduğunu vurgulayabiliyor ve burada yer aldığımız süre boyunca derme çatma silahları kullanarak elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Korkunç yaratıklarla savaşabileceğimiz, pratik zekâmızı kullanarak ilerleyebileceğimiz ve derme çatma silahları en iyi şekilde bir araya getirebileceğimiz yapımda bu yaratıkları ortadan kaldırmak için elbette hızlı bir şekilde hareket etmemiz ve karakterimizi en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. Dolayısıyla burada sabit kamera bakış açısıyla beraber bir kamera sisteminin olduğundan dolayı elbette karakterimizi kontrol etmekte yer yer zorlanabiliyoruz.
 
 
 
Dolayısıyla oyundaki mekanikleri hızlı bir şekilde alışmak ve bu mekanikler üzerinde ustalaşmak bir hayli önem arz ediyor. Durum böyle olunca oyunda elbette nasıl bir yapı ile karşı karşıya gelebileceğimizi belirleyebiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve kabus gibi mekanlar üzerinde koridorlarda veya daha farklı bölgelerde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Kız kardeşimizi çaresizce kurtarmaya çalıştığımız yapımda elbette bu silahlardan en iyi şekilde ve en iyi verimle yararlanmak durumunda kalıyor ve kendi karakterimizi hayatta tutmanın ne demek olduğunu burada öğrenebiliyoruz. Akıl almaz ortamlara geçiş yapabileceğimiz yapımda düşmanları ortadan kaldırırken aynı zamanda ilerlemek durumunda kalıyor ve her köşede bir düşmanın bizleri beklediğini aktarabiliyoruz. Sağ kalmak istiyorsak burada kaynak yönetimi bir hayli dikkat edilmesi gereken unsurlar arasında yer alıyor.

Oyunda düşmanlara karşı gelirken aynı zamanda burada bulmacaların da olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu bulmacalar gerçekten de pratik zeka gerektiren yapıları beraberinde getiriyor ve aynı zamanda etrafı keşfederek bu bulmacaları çözmek durumunda kalıyoruz. Ortamlarda bulduğumuz eşyalarla beraber karma karışık bulmacaları çözmek durumunda kaldığımız yapımda bulmacalar arasındaki bağlantıları ve mantığı kurmak tamamen bizim işimiz oluyor ve etrafı keşfederek etkileşime girebileceğimiz unsurlarla beraber bu bulmacaları çözmek durumunda kalıyoruz. Zaten genel anlamda bildiğiniz üzere korku ve hayatta kalma oyunlarında bulmacalar olmazsa olmaz olarak karşımıza çıkıyor ve genelde korku oyunlarında bu bulmacalar bir hayli ön plana çıkan yapısıyla beraber bizleri zorlayabiliyor. Bir yandan düşmanlara karşı gelmeye çalışırken ve kaçarken, diğer yandan ise bu bulmacaları çözmeye çalıştığımız yapımda etrafı keşfetmek oldukça önem arz ediyor.
 
Çünkü burada yer alan bulmacaları çözmek, etraftaki etkileşime girebileceğimiz unsurları kurcalamamız, etrafta neler olup bittiğini öğrenebileceğimiz ipuçları ve çok daha fazlasını görmemiz gerekiyor. Bunlarla beraber kaynakları en iyi şekilde kullanabiliyor, yaratıcı bir şekilde onları bir araya getirerek karmaşık bilmeceleri çözmeye çalışıyor ve bu bilmecelerin kilidini açarak buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Elbette kilitleri açtıktan sonra bulmacaların akabinde buralarda neler olup bittiğini öğrenirken aynı zamanda arka plan hikayesi konusunda ve kız kardeşimize neler olup bittiği konusunda çeşitli fikirler elde edebiliyoruz. Aynı zamanda yukarıda bahsettiğimiz gibi çeşitli oluşumların ve grupların burada bulunduğunu söyleyebiliyor ve onları da ortadan kaldırmak ve aynı zamanda yeni detayları elde etmek tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 
 
Dikkat çekici ortamlara geçiş yaptığımız esnada korkunç yaratıklarla savaşırken aynı zamanda bu bulmaca içerikleriyle beraber de kendimizi oyuna kaptırmak durumunda kalıyoruz. Bulmacalar elbette bazı durumlarda oldukça zorlu bir şekilde karşımıza çıkıyor ancak ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu bir şekilde bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Kaynakları yaratıcı bir şekilde bir araya getirebileceğimiz yapımda bu kaynaklarla beraber karmaşık bilmecelerin kilidini açabiliyor ve yolumuzu kapatan karanlık gizemlerin derinliklerine doğru inmek durumunda kalıyoruz. Durum böyle olunca bulmacalarla beraber aslında arka planda yer alan hikayenin bizlere neler sunduğunu, burada hangi grupların ve neden bu grupların burada bulunduğunu ve onların ne amaçla beraber buraya geldiğini doğrudan gözlemleyebiliyoruz. Dolayısıyla bulmacaları çözmek oyun içerisinde aslında temel hedefimiz arasında yer alıyor diyebiliriz.

Korkutucu ortamları geçiş yapabileceğimiz ve bu ortamlarda neler olup bittiğini öğrenebileceğimiz yapımda tarif edilemez korkuların burada olduğunu söyleyebiliyor ve bunun yanı sıra elbette kalbimizin küt küt atacağı bir deneyimle karşı karşıya gelebiliyoruz. Her köşede bir düşmanın beklediği yapımda sağ kalmak istiyorsak kaynak yönetimine en iyi şekilde dikkat etmemiz gerekiyor ve etrafta bulduğumuz eşyaları ve keşif unsurlarını çantamıza atarak bu kaynakları kullanabiliyoruz. Oyunda kullanabileceğimiz kaynaklarla beraber kendi lehimize elbette hayatta kalmanın yollarını arayabiliyor ve bu kaynakları en iyi şekilde kullanmak gerekiyor. Çeşitli mühimmatlarla beraber ilerleyebileceğimiz ve elimize alabileceğimiz silahlarla ve diğer kaynaklarla beraber yer alabileceğimiz yapımda tüylerimizi diken diken eden yapılarla karşı karşıya kalmaya hazırlanabiliyoruz.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak, bu yapım, klasik hayatta kalma korku türüne geri dönen dikkat çekici bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Oyuncular, Caroline Walker adlı ana karakteri kontrol ederek, korku dolu ortamlarda hayatta kalmaya çalışıyorlar. Klasik hayatta kalma mekanikleri ve sabit kamera bakış açısıyla, bu oyun, Resident Evil gibi eski korku oyunlarından ilham alarak nostaljik bir deneyim sunmayı hedefliyor. Oyunun merkezinde, lanetlenmiş kız kardeşimizi ararken kabus gibi ortamlarda geziniyoruz ve bu sırada arka planda karanlık bir hikaye işleniyor.
 
Oyunda sabit kamera bakış açısı kullanılıyor ve bu, oyun deneyimine nostaljik bir hava katıyor. Ancak bu tür bir kamera açısı, özellikle yeni nesil oyunlarda alışık olduğumuz birinci veya üçüncü şahıs kamera bakış açılarından farklı olarak karakteri kontrol etmeyi zorlaştırabiliyor. Bu sabit kamera açıları, özellikle eski korku oyunlarının karakteristik bir özelliği olarak biliniyor. Sabit kamera, bazı durumlarda karakteri doğru bir şekilde yönlendirmeyi zorlaştırabiliyor ve oyuncular, ters kontrollerle karşılaşarak karakterin hareketlerini kontrol etmekte zorlanabiliyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Park Yönetim Oyunu Planet Coaster 2 Çıkış Tarihi Belli Oldu 9 Dk önce Ördekli Battle Royale Oyunu DUCKSIDE Erken Erişim Tarihi Açıklandı 1 Saat önce eFootball Yeni Sezonu Bomba Gibi Başlıyor! 2 Saat önce Steam'in Uzun Süredir Beklenen Aileler Özelliği Kullanıma Sunuldu 12 Eylül Assassin’s Creed Shadows İçin Yeni Fragman Yayınlandı 12 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler