Riot Games Corona Virüsü Sebebiyle Artan İnternet Kullanımının Ping'i de Etkilediğini Söylüyor

07.05.2020 02:05 Gazali Çetinkaya

 
Corona virüsü sebebiyle çok sayıda insan eve kapanmış halde ve bu durum internet kullanımı ile birlikte ping değerlerini de etkiliyor.

Riot Games, oynaması ücretsiz taktiksel FPS oyunu Valorant'ın sunucularının durumu hakkında konuştu.
 
Oyunun teknik yönetmeni Dave Heironymus tarafından belirtilene göre "Yeni bölgesel veri merkezlerini kurma planımıza uygun ilerlediğimiz için mutlu olsak da gecikme miktarından ve genel ağ bağlantısı performansından o kadar memnun değiliz."
 
"Peki, şu sıralar gecikmeyi ne mi etkiliyor? En büyük sorun kesinlikle herkesin mustarip olduğu bir sorun: Başa çıkmaya çalıştığımız muazzam bir internet trafiği var ve oyuncular çok, çok fazla farklı İSS'den geliyor. Bu bizim el atmamız gereken bir sorun; fakat seyahat uyarıları durumu hızlıca (ve güvenli bir şekilde) ölçeklendirmemizi yavaşlattı. Riot Direct Ekibi, gecikme hedeflerimize mümkün olduğunca kısa sürede ulaşabilmemiz için, ihtiyacımız olan bağlantıyı sağlamak adına yorulmak bilmeden çalışmayı sürdürüyor. Hâlâ uğraştığımız konuysa internet hizmet sağlayıcılarının artan bağlantı trafiğiyle baş etme şekli. Büyük bir kısmı bağlantıları bir sürü farklı yere yönlendirerek yükü dengelemek zorunda. Yukarıda da bahsettiğimiz üzere bu, şu anda boğuştuğumuz bir konu ve özellikle de trafik beklenenden çok daha fazla olduğu için her gün karşımıza çıkan bir zorluk olmayı sürdürüyor." 
 
Dave Heironymus ayrıca oyuncuların kendi yakınlarındaki oyuncularla eşleştiğinden emin olmak için çalıştıklarını ve bu sorunun daha fazla bölge ve veri merkezi dahil oldukça düzelmesini umduklarını belirtti.

Valorant şu anda kapalı betada. Tam sürüm bu yaz PC için çıkacak.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Valorant Platformlar: PC Geliştirici: Riot Games Dağıtıcısı: Riot Games Tür: Tactical Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
610 TL'lik Oyun Steam'de Kısa Süreliğine Oynaması Ücretsiz Oldu 1 Saat önce Dragon’s Dogma 2 İçin İlk Güncelleme Yayınlandı 1 Saat önce Konami, İki Klasik Felix the Cat Oyunundan Oluşan Retro Dijital Paketi Yayınladı! 2 Saat önce Diablo IV Artık Xbox Game Pass'te! 3 Saat önce PGL CS2 Major Copenhagen 2024'te İlk Yarı Final Karşılaşması Belli Oldu! 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler