Riot Games, MSI ve Dünya Şampiyonası Format Değişikliklerini Duyurdu!

11.01.2023 22:01 Hamit Can Sayılgan

 
     Riot Games, 2023 MSI ve Dünya Şampiyonası format değişiklerini resmi internet sitesi üzerinden duyurdu. 
 
2023 MSI Turnuvası Format Değişiklikleri 
 
     - 2023 MSI turnuvası İngiltere'nin başkenti Londra'da 2-21 Mayıs tarihleri arasında 13 takımın katılımıyla düzenlenecek. 
     - LCK, LPL, LEC ve LCS ikişer takım gönderirken LLA, CBLOL, PCS, VCS ve LJL birer takım gönderecek.  
     - Ön elemelerde LEC, LCS ve LPL'in ikincileri; LLA, CBLOL, PCS, VCS ve LJL'in ise birincileri olmak üzere toplamda sekiz takım rekabet edecek. 2023'te LCK2, 2022 Dünya Şampiyonası'nın galipleri olarak fikstür aşamasına doğrudan katılacak.
     - Her iki aşama da çift elemeli fikstüre sahip olacak. Ön eleme aşaması gruplarının birincileri ile kaybedenler grubu son şans maçının galibi olmak üzere 3 takım play-off aşamasına yükselecek.  Playoff aşamasında çift elemeli fikstür ile turnuvanın şampiyonu belirlenene kadar beş maçlık seriler oynanacak. 
 
2023 Dünya Şampiyonası Format Değişiklikleri
 
     - 2023 Dünya Şampiyonası son şampiyon DRX'in evinde yani Güney Kore'de düzenlenecek. Yakın zamanda tarih ve mekanlar duyurulacak. 22 takım, Ön Eleme, 2. Aşama ve Eleme Aşaması'nda mücadele edecek. 
     - Ön Eleme Aşaması'na LLA, CBLOL, LJL birer VCS ve PCS ikişer takım gönderecek. Toplamda 8 takım yer alacak ve 4 takımdan oluşan iki grup yer alacak ve çift elemeli fikstürde üç maçlık seriler oynanacak.
     -  Gruplardan çıkan dört takım, beş maçlık serilerde karşı karşıya gelecekler ve en üstteki iki takım, 16 takımın rekabet edeceği 2. aşamaya yükselecekler.
     - LPL ve LCK'in zirvedeki 4 takımı ile LEC ve LCS'in zirvedeki 3 takımı turnuvaya Swiss formatında düzenlenecek 2. aşamadan başlayacaklar. Aşama farklı bölgelerden takımların rastgele eşleştirilmesiyle başlayacak ve eşleşen takımlar tek maç oynayacaklar.
     - 2. aşamada aynı kazanma ve kaybetme sayısına sahip takımlar birbirleriyle oynayacak. Üç maçlık ilerleme&eleme serileri dışında tek maçlık seriler olacak. Galip gelen 8 takım beş maçlık seriler içeren çeyrek final, yarı final ve final formatlı Eleme Aşaması'nı oluşturacak. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
League of Legends Platformlar: PC Geliştirici: Riot Games Dağıtıcısı: Riot Games Tür: MOBA Çıkış Tarihi: 27 Ekim 2009
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mitlerin ve Mücadelelerin Efsanevi Dünyası: Megami Tensei Serisinin Tüm Oyunları 2 30 Nisan Mitlerin ve Mücadelelerin Efsanevi Dünyası: Megami Tensei Serisinin Tüm Oyunları 30 Nisan Türk Telekom eSüper Kupa’nın sahibi Fenerbahçe oldu 30 Nisan inZOI’nin Yol Haritası Videosu, Yepyeni Özellikleri Gözler Önüne Seriyor! 30 Nisan Todd Howard Açıkladı: Starfield'a Konsol Mod Desteği Geliyor 30 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler