Riot'a Sor: LoL Oyuncularının Yüzde Kaçı Dereceli Oyun Oynuyor?

29.12.2018 19:23 Hamit Can Sayılgan

 
     League of Legends yapımcısı Riot Games, geçtiğimiz günlerde oyuncular tarafından gelen soruları cevaplandırdı. Sorular "Riot'a Sor" kategorisinde yayınlandı. İşte cevaplanan sorular;
 
     Sizce eninde sonunda bütün şampiyonların oynanış yönünden tamamıyla yenilenmesi gerekiyor mu yoksa bazı şampiyonlar olduğu gibi kalmalı mı?

     Bütün şampiyonların, hatta şampiyonların büyük çoğunun oynanış yönünden tamamıyla yenilenmesi gerektiğini düşünmüyoruz. Tabii bu tür çalışmalara gitmemiz her zaman mümkün. Hangi şampiyonların zamana yenik düşeceğini veya düşmeyeceğini önceden kestirmek zor olabiliyor. Oyun sürekli değişiyor; dolayısıyla bazı şampiyonlar zamanla daha az tercih edilebilir veya oyunun şu anki durumunda çok iyi işleyen yetenek setleri ileride yetersiz hale gelebilir. Her şeyi zaman gösterecek.

REAV3
Şampiyon Baş Yapımcısı
 
     Aktif oyuncuların yüzde kaçı dereceli oynuyor? Örneğin oyuncuların %80’i derecelide şansını deniyor mu yoksa çoğu oyuncu normal oyunlarda eğlenmeye mi odaklanıyor?

     Açık konuşmak gerekirse şaşırtıcı sayıda oyuncu dereceli oynuyor. Örneğin 2018’de 30. seviyeden yüksek oyuncuların aşağı yukarı %70’i, en az bir sırada yerleştirme oyunlarını tamamlamıştı. Ayrıca aylık incelemelerde aktif oyuncuların yaklaşık olarak %65’inin en az bir dereceli oyun oynadığını görüyoruz. Katılım oldukça yüksek ve bunun sebebinin de oyuncuların LoL’ü hararetli, rekabetçi yanı için denemesine bağlıyoruz. Dolayısıyla oyuncuların sıralama sistemlerinde yükselmek istemesi çok normal.

     Oyuncuların büyük çoğunluğu dereceli oynadığından ne tür bir oyuncu olduğunuzu gözetmeksizin, sistemin düzgün çalıştığından emin olmalıyız. Örneğin Ustalık ve Şampiyonluk Aşamalarındaki üst düzey oyuncuların ihtiyaçları, daha düşük aşamalardaki oyuncuların ihtiyaçlarına kıyasla önemli ölçüde farklı; çünkü sıralamanın zirvesindeki oyuncuların birçoğu birbirlerini tanıyor ve bu oyuncular daha sık belli şeylerde uzmanlaşmayı seçiyor. Derecelide değişikliklere giderken bu tür farkları göz önünde bulundurmalıyız.
 
RIOT SAPMAGİC
Meta Oyun Sistemleri Baş Tasarımcısı
 
     Yeni Takdir Sistemi’nde değişikliklere gitmeyi veya buna yeni bir şeyler eklemeyi planlıyor musunuz?

Şu anda Takdir Sistemi’ni daha da iyileştirmekten ziyade dereceli ve Clash gibi diğer özelliklere öncelik veriyoruz. Yine de takdir seviyesini daha iyi bir noktaya getirmenin birkaç yolu olduğunu düşünüyoruz. Örneğin rakipleri de takdir edebilmek çok sık karşılaştığımız bir istek ve şu anki sistemde bunu yapmak maalesef mümkün değil. Ayrıca takdir seviyeleri 0 veya 1 olan oyuncuların yeniden saygın konumuna gelebilmesi için onlara daha açıklayıcı olmak ve sistemi oyunu taşıyan oyuncuları değil de sportmen oyuncuları ödüllendirecek şekilde değiştirmek istiyoruz.

     Planladığımız bir diğer şeyse yeni dereceli sisteminde mevsim puanları kazanırken takdir seviyesini bir çarpan olarak kullanmak; fakat önemli değişiklikler üstünde çalışmak için hâlâ çok erken.
 
RIOT SAPMAGİC
Meta Oyun Sistemleri Baş Tasarımcısı 
 
Riot'a Sor formatı NEXUS ismiyle ve "League of Legends'ın Perde Arkası" sloganıyla nexus.leagueoflegends.com adresinde yayınlanıyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
League of Legends Platformlar: PC Geliştirici: Riot Games Dağıtıcısı: Riot Games Tür: MOBA Çıkış Tarihi: 27 Ekim 2009
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Popüler Platform Oyunu Dead Cells Epic Games'te 19.50 TL! 5 Saat önce The Wolf Among Us 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 5 Saat önce Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 6 Saat önce Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor 7 Saat önce Darkest Dungeon II Playstation 4 ve 5 Konsollarına Geliyor 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler