Rise of the Ronin'in Yeni Fragmanı Dövüş Sistemine Odaklanıyor

28.02.2024 15:45 Mehmet Tandoğan

 
 
Yayıncılığını Sony Interactive Entertainment'ın üstlendiği ve geliştiriciliğini Team NINJA ekibinin yaptığı açık dünya aksiyon macera oyunu Rise of the Ronin için yeni bir fragman yayınlandı. "Combat Vignette" adındaki bu yeni fragman oyunun dövüş ve aksiyon sistemine odaklanıyor. Böylece hangi tarzda hareketler sergileyeceğiniz ve nasıl kombolar yapabileceğiniz gözler önüne seriliyor.
 
Rise of the Ronin beklenen oyunlar arasında yer alıyor
 
 
 
Fragman içerisinde yakın dövüş ve menzilli dövüş sistemleri bizlere aktarılıyor. Aynı zamanda iki farklı dövüş sistemi içerisinde de değişik hareketler sergilemeniz ve zincirleme vuruşlar yapabilmeniz mümkün olacak.
 
Açık dünya içerisinde gezip tozabileceğiniz ve aynı zamanda farklı bölgelere girerek düşman çeşitliliğinin değişiklik gösterdiği bu yapımda düşmanları nasıl alt edeceğiniz tamamen size kalmış.
 
Beklenen yapımlar arasında yer alan ve diğer taraftan Türkçe dil desteği ile sunulacak olan Rise of the Ronin, 22 Mart tarihinde PlayStation 5 konsolu için çıkış yapacak. Oyun şu anda ön siparişleri açık durumda ve 2.000 Türk lirasından ön sipariş verebilirsiniz.
 
Dövüş odaklı fragman
 
 
 

 
Oyun bizlere neler sunacak? 
 
Dikkat çekici dinamik dünyası ile beraber yer alabileceğimiz bu yapım gerçekten de bizlere tecrübe edebileceğimiz ve kılıçlarımızı yukarı kaldırabileceğimiz bir yapıyı aktarmayı hedefliyor. Oyunda bildiğiniz üzere açık bir dünya bulunuyor ve aynı zamanda aksiyon rol yapma unsurlarıyla beraber de bu açık dünya harmanlanıyor. Kılıç savaşları ile ve dövüşleri ile ön plana çıkmaya hazırlanan bu yapımda yapabileceklerimiz oldukça fazla değişkenlik gösterebiliyor ve yaptığımız hamleleri elbette burada da oradan görebiliyoruz.
 
Düşmanlara karşı kendimizi savunabileceğimiz, koruyabileceğimiz, kılıçlara karşı gelebileceğimiz kontrol hamleler yapabileceğimiz, saldırdıktan sonra elbette geri çekilmesini bilebileceğimiz yapımda yapılacak oldukça fazla işin olduğundan bahsedebiliyoruz. 19. yüzyılın Japonya'sında yer aldığımız yapımda elbette destansı bir yolculuğa çıkacak, burada arka planda yer alan hikaye odaklı yapıyı görebilecek ve hikaye kısmında elbette yapabileceğimiz birçok görev bulunacak. Hem ana görevlerden hem de yan görevlerden ilerleyebileceğimiz bu yapımda elimize farklı donanımlar alabilecek, bu donanımlarla beraber elbette daha güçlü konuma gelebilecek, çatılardan çatılara doğru atlayabilecek ve daha fazlasını gerçekleştirebileceğiz.

Baskıcı bir yönetimin bulunduğu 1863 yılında yer aldığımız bu yapımda elbette Japonya içerisinde gerçekten de bu baskıcı yönetimi ortadan kaldırmak ve aynı zamanda bu baskıcı yönetime son vermek için farklı hamlelerde bulunabiliyoruz. Ülkede kargaşanın başladığı bu dönemlerde savaşın, hastalığın ve siyasi huzursuzluğun olduğundan da bahsedebiliyoruz. İşte tüm bu unsurlar birleşerek ülkedeki tüm huzuru kaçırıyor ve biz de bu huzuru ve güveni tekrardan temin etmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
 
 
Oyunda kullanabileceğimiz oldukça fazla donanım bulunuyor ve örneğin oynanış fragmanından da görebileceğiniz üzere sırtımıza taktığımız kanatlarla beraber çatıdan çatıya doğru atlayabiliyor, kendimizi yukarılardan aşağıya doğru süzebilir, açık dünya içerisinde farklı bölgelere bu kapsamda ilerleyebiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz. Japonya'nın kaderinin ellerimizde olduğu bu yapının elbette yapabileceklerimiz oldukça önem arz ediyor. Çünkü burada yaptıklarımızla beraber hem Japonya halkını kurtarmak için farklı hamlelerde bulunabiliyor hem de onlara kaderleri bizim elimizde bulunarak yapacağımız hamleleri ona göre tartabiliyoruz, isimsiz bir kahraman olarak ve savaşçı olarak geri alabileceğimiz yapımında elimizdeki kılıcı ustalıkla kullanmaya hazırlanıyor ve düşmanlara karşı bu aksiyon sistemi içerisinde kılıçların kapışmasını izleyebiliyoruz.

Oyundaki aksiyon sistemi elbette kılıçlarla beraber ön plana çıkar ve aynı zamanda bu kılıçlarla beraber ön plana çıktığımız esnada onların hamlelerine karşı gelmek durumunda kalıyoruz. Örneğin kılıçlarla beraber kapışırken elbette düşmanlara karşı kendi gardımızı alabiliyor, düşmanın saldırdığı esnada tam olarak kendimizi savunma hamlesini yani doğru tuşa basmaya hazırlanıyor ve böylece düşmana saldırısını keserek savunmayı başarılı bir şekilde yapabiliyoruz. Saldırı, savunma ve kaçınma gibi hareketlerin temel olduğu bu yapımda aksiyon sistemi aslında temel hareketlerle beraber karşımıza çıkıyor ve burada yapabileceklerini de değişkenlik gösterebiliyor.
 
Savunma yaptıktan sonra elbette karşı saldırıya doğrudan geçebiliyor, düşmanın zayıf yönünü bulmaya çalışır ve her düşman burada farklı şekillerde saldırılarını gerçekleştirebiliyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığı müşteriye boyunca bu saldırıları gerçekleştirerek düşmanların uzuvlarını koparabiliyor, onları da oradan alt edebiliyor ve bu oyunu diğer taraftan Türkçe dil desteği ile beraber oynayabiliyoruz. Bildiğiniz üzere oyun PlayStation 5 konsollarına çıkış yapmaya hazırlanıyor ve içerdiği dönem ve sistem ile beraber gerçekten de bir hayli beklenen yapımlar arasında bulunuyor. İşte bu yapım bir hayli beklenirken Türkçe dil desteği ile beraber ülkemizde de çıkış yapması gerçekten sevindirici bir haber olarak yer buluyor.
 
 
 
Türkçe dil desteği ile beraber oyunun hikayesini hem daha iyi anlayabilir hem de herhangi bir noktayı kaçırmamakla beraber elbette daha fazla zevk alabiliriz. Dolayısıyla yerel dil destekleri bu kapsamda oldukça önem arz ediyor ve her ülkenin aslında oyunu daha kolayca ve açıkça oynayabilmesini sağlıyor. Böylece ana hikayeyi boyunca neler yapabileceğimiz konusunda daha fazla ayrıntıya geçebiliyoruz. Böylece bu oyunu arkadaşlarımıza tavsiye edebilir, ana hikayeyi boyunca ilerlediğimiz esnada dikkat çekici unsurlarla karşılaşabiliriz ve diğer taraftan hangi unsurun hangi donanımın ne işe yaradığını öğrenebiliriz.
 
Donanımların açıklamaları ile beraber elbette tamamen Türkçe olması da güzel bir deneyimin kapısını aralıyor, diyebiliriz. Aksiyon ve rol yapma deneyimiyle beraber atılacağımız bu yapımda dinamik bir hikaye sistemi bulunuyor ve bu hikayeye dilediğimiz şekilde yön verebiliyoruz. Hikaye açısından elbette geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda tatmin edici bir sistemin olacağından ve aynı zamanda dikkat çekici unsurların yer yer bizlere sunulacağı söyleniyor. Elbette biz de bu oyundan beklentilerimizi bir hayli yüksek olarak karşımıza çıkıyor çünkü uzun süredir beklenen ve samuray tarzı bir yapı olduğundan dolayı oyuncuların genel olarak bu dönemi sevmesi ve bu tarz oyunlara yönelmesi bu oyunu da beklenilebilir kılıyor.

Ustası olmayan bir samuray ile beraber ilerleyebileceğimiz ve aynı zamanda başımıza buyruk hareket edebileceğimizi yapımda kendi kaderimizi kendimiz belirleyebiliyor ve tayin edebiliyoruz. Yaptığımız seçimlerle beraber gidişata yön verebileceğimiz ve aynı zamanda karakterimizin ve diğer taraftan Japonya halkının kaderini etkileyebileceğimiz bu yapımda hikayenin yaptığımız seçimlerle beraber yön bulması elbette büyük önem arz ediyor çünkü yol boyunca burada farklı şekillerde karşımıza çıkan hikaye içeriğini farklı yönlere doğru götürmek ve dallanıp budaklanan bu hikayeye içeriğini kendi seçimlerimizle beraber yönlendirmek gerçekten de bizim hikayenin gidişatına dokunduğumuz ve aynı zamanda oyundaki gerçekçi unsurları açığa çıkaran temel dinamikler arasında bulunuyor. Çünkü bir oyuncu tarafından bakıldığı zaman bu tür durumlarda kendi seçimlerimizi yapmamızı ve ona göre hikayemizi şekillendirmemizi elbette kendimizi daha değerli hissettiriyor. Dolayısıyla bu da gerçekçiliği arttıran ve aynı zamanda hikayeyi konusuna gerçekten de iyi işler başardığını gösteren temel unsurlar arasında bulunuyor.
 
 

Oyunda yer aldığımız süre boyunca bildiğiniz üzere açık bir dünya içerisinde yer alabiliyor ve bu açık dünyayı dilediğimiz şekilde keşfedebiliyoruz. Her bölge içerisinde yapabileceklerimiz oldukça fazla değişkenlik gösterirken diğer taraftan her bölgenin burada farklı manzaraları, atmosferleri ve karakterleri bulunuyor. Buralarda manzaralarda kendimizi kaybederken diğer yandan ise bu karakterlerle karşılaşabilir, tanışabilir, onlarla etkileşime girebilir ve aynı zamanda onlardan çeşitli görevler alabiliriz. Japonya'nın kaderini ellerimizde tuttuğumuz ve kendi yollarımızla beraber ilerlemeye çalıştığımız bu yapımda önemli kişilere suikast yapmak ve aynı zamanda gizli gizli olaylara dahil olmak farklı türdeki görevler arasında bulunuyor.
 
Oyunda bir göreve yaklaşımınızı tamamen siz belirleyebilir ve aynı zamanda bu görevlerle beraber diğer oyunculardan farklı şekillerde yer alabilirsiniz. Örneğin oyunda bir görev verildiğinde ve bu görevi nasıl yaklaşabileceğinizi ve düşmanları nasıl ortadan kaldırabileceğinizi sizin seçimlerinizle beraber değişkenlik gösterebilir ve onunla beraber de diğer oyunculardan farklı olabilirsiniz. Bu oyunda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir çünkü burada yapabileceklerimiz ve seçimlerimiz oldukça fazla değişkenlik gösterdiğinden dolayı bu deneyimi kendinize göre özelleştirip kişiselleştirebilirsiniz. Oyunda yer alan diğer dinamiklerden bir tanesi de bu diyebiliriz. Dolayısıyla güzel bir deneyim bizi bekliyor.
 
Destansı bir yolculukla beraber karşılaşabileceğimiz bu yapımında doğu ile batının aslında burada bir kültür harmanlandığını görebiliyor ve aynı zamanda yeni bir dönemin başladığını burada deneyimleyebiliyoruz. Önemli kişilere suikast yapmak için elimizden geleni yapmaya kıldığımız veya onları korumaya çalıştığımız bu yapımda farklı görevlerle beraber ve görev içerikleriyle yer alabiliyor ve görevleri yapmak için de karakterimizin yeteneklerinden faydalanabiliriz. Zaten karakterimiz burada hem hızlı hem de çevik olduğundan dolayı elbette hızlı şekilde hamleleri yapabiliyor, düşmanlardan hızlı bir şekilde gizlenebiliyor ve sağlam bir şekilde kılıcını savurabiliyor.
 
 
 
Önemli kişilere suikast yapmak için elbette kendi planlamanızı ve stratejinizi oyuna dahil edebilir ve görevleri yaklaşımınızı burada tamamen siz belirleyebilirsiniz. Kritik kararlarla beraber görevleri tamamlayabildiğiniz ve aynı zamanda karakterlere bağlı olarak değişen bir hikaye içeriği ile karşılaşabildiğiniz yapımında çok seçenekte zengin bir sistemde gidişatı değiştirebiliyor ve tarihi kişiliklerin burada olduğundan da bahsedebiliyoruz. Kritik görevlerle beraber yer aldığımız yapımında bu görevleri yaparak hem yeni donanımların sahibi olabilir hem de hikaye konusunda elbette nereye gideceği kanısına varabiliriz. Hikayede elbette önemli noktaların vurgulandığını ve bu hikayenin de hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere aktarıldığını belirtelim.

Oyunda Bakumatsu adı verilen yeni bir dönem başlıyor ve bu yeni dönem elbette gerçekçi bir dünya ile beraber bizlere harmanlanıyor. Bu dönem yeni bir başlangıcı temsil ettiğinden dolayı Japonya halkını burada huzura kavuşturmak istiyor ve aynı zamanda baskıcı unsurları buradan yok etmek durumunda kalıyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca doğu ile batının çarpıştığını görebiliyor ve iki kültürün burada harmanlandığını deneyimleyebiliyoruz. Kültürel bir devrim olarak yer alabildiğimiz bu yapımda bir yandan gidişatı değiştirecek olan tarihi kişiliklerle beraber yer alabilir ve aynı zamanda kilit figürlerin burada olduğundan bahsedebiliyoruz. Yol gösterici bir ışık olarak ilerlemeye çalıştığımız ve halkı burada bir ışık mahiyetinde bulunduğumuz yapımda karmaşık ve derinden etkileyen bir sistemle karşılaşabilir ve aynı zamanda aksiyon ve rol yapma unsurlarına da burada deneyimleyebiliyoruz. Oyunda vatandaşlarla beraber tanıştığımız esnada elbette açık dünyada yaşayan bir dünyanın olduğundan bahsedebilir ve etrafta gezinen insanlardan iş yapan kişilere kadar burada farklı noktalarda karşılaşabiliyoruz.
 
 

"Nioh" ve "NINJA GAIDEN"ın deneyimli geliştiricilerinden "Rise of the Ronin", oyunculara güzel bir deneyim sunmak istiyor ve kısaca bahsedecek olursak, samuray dönemini bizlere aktarıyor ve 19. yüzyılın Japonyası'nda kendimizi bulmaya hazırlanıyoruz. Oyunda yapabileceklerimiz oldukça fazla değişkenlik gösterebiliyor ve bu değişkenliklerle beraber de farklı düşmanlarla muharebe içerisine girebiliyoruz. Farklı düşmanların ortadan kaldırılmasını sağlamak için kendi silahımızla beraber düşmanlarla yüzleşebiliyor ve dönemin gerçekçi ateşli silahları ile beraber uzaktan çatışmalara geçiş yapabiliyoruz. Yani oyunda hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş mekanikleri bulunuyor, bu mekanikleri kullanmak da tamamen bizim işimiz oluyor. Hangi oyun tarzı ile beraber ilerleyebileceğinize tamamen siz karar verebilir ve aynı zamanda hikaye konusunda da gidişata dokunabilirsiniz. Dolayısıyla oyunda gerçekten de bir şeyleri değiştirebileceğiniz ve sürekli olarak farklı unsurlarla karşılaşabileceğiniz bir yapı yer alıyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, zaten bu oyuna da bir göz atmanıza fayda var.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 5 Platformlar: Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 1 Saat önce Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 1 Saat önce 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 2 Saat önce PS5 Özel Oyunu Stellar Blade Nasıl Olmuş? (Video) 2 Saat önce Siyah Beyaz Renkleriyle Hauntii 23 Mayıs'ta Çıkacak 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler