S.T.A.L.K.E.R. Yapımcısı 'Çakma' Oyunlara Karşı Ayakta Durmaya Çalışacak

11.02.2015 14:09 Samet Konuksal


    Büyük bir ekonomik krizin ardından kendini toparlayan ve piyasaya geri dönüş yapan GSC Game World'den henüz bir duyuru göremedik. Yeni bir oyun üzerinde geliştiğini bildiğimiz yapımcı S.T.A.L.K.E.R. serisinin şimdiki durumuyla ilgili konuştu.
 
    Bildiğiniz gibi ekibin dağılmasının ardından eski S.T.A.L.K.E.R. yapımcıları oyunun adını kullanarak farklı projeler duyurmuşlardı. Tabii ki bu durum GSC'nin yararına olan bir şey değil. Konuyla ilgili firmadan Valentine Yeltyshev, "Para çalmaya çalışıyorlar. Onlar bırakın S.T.A.L.K.E.R. gibi büyük bir oyun yapmayı, onun yarısını ortaya çıkaracak kadar yeterli bir ekibe sahip değiller." açıklamalarını yaptı.
 
     Ekipten ayrılanların kurduğu West Games hakkında da konuşan Yeltyshev, firmanın Kickstarter'da gösterdiği Areal ve Stalker Apocalypse gibi oyunların aslında GSC'de yetersiz görüldüğü için iptal edildiğini belirtti. Yeltyshev'in dediklerine göre aslında bu yapımlar S.T.A.L.K.E.R. evreninde geçen mini oyunlarmış.
 
     Son olarak GSC'de yaşananlar hakkında bazı açıklamalar yapan Yeltyshev, kendisinin de 2011 krizinde firmadan ayrıldığını, fakat geçtiğimiz sene itibariyle geri dönüş yaptığını belirtti. Açıklamalara göre GSC Game World, Kasım 2014 itibariyle alfa sürecinde olan ve tam takır çalışan bir projeye sahip. Ancak bu projenin S.T.A.L.K.E.R. 2 olup olmadığıyla ilgili hâla bir açıklama yapılmış değil.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
S.T.A.L.K.E.R. 2 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: GSC Game World Dağıtıcısı: GSC Game World Tür: FPS Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 7 Saat önce PlayStation Plus'ın Nisan Ayı Ücretsiz Oyunları Belli Oldu! 8 Saat önce Take- Two, Borderlands Geliştiricisi Gearbox'ı Satın Alıyor 9 Saat önce Wildfrost Mobil Cihazlara Geliyor 10 Saat önce Nişancı Oyunu PERISH, Konsollar için 15 Nisan'da Çıkıyor 10 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler