Schafer: PC Oyunlarından Yeterli Kâr Sağlanamıyor

25.11.2010 13:17 Alkan Adakaner


 
    Double Fine başkanı Tim Schafer, Stacking gibi bazı oyunlarının PC uyarlamalarının şimdilik yapılmayacağını söyledi. Yayıncı firmalar PC sürümlerinden yeterli kazancı sağladıklarını düşünmüyorlarmış.

     Tim Schafer, yayıncı firmaların PC oyuncularını neden önemsemediğini her şeyin parayla ilgili olmasına bağlayıp şu sözlerle açıkladı:

    "Bütün bu oyunların PC sürümlerini geliştirmek için yeterli teknolojimiz var, ama yine de onları yayınlanabilir hale getirmek için daha fazla çalışmamız gerekli ve bunun bir maliyeti olacaktır. Şimdiye kadar, yayıncılarımız bu işe ödenek ayırmadılar. Onlar PC oyuncularından nefret etmiyorlar, ama yeterli mali kazanç sağlayamıyorlar."


     Double Fine'ın PC oyuncularını önemsediğini söyleyen Tim Schafer, her zaman oyunların PC sürümü için bastırdıklarını ve bunu sonraki dönemlerde de yapacaklarını söyledi. Eğer zengin bir firma olsalardı, oyunların PC sürümlerini kendi başlarına yapacaklarını da söyleyen Schafer, PC platformunu asla unutmayacaklarına yönelik sinyaller verdi.

    Yine de Schafer'in bu istekleri Double Fine'ın yeni oyunu Stacking'in THQ'nun yayıncılığında sadece Xbox Live ve Playstation Network üzerinden satılacak olmasını değiştirmiyor.
 
kaynak 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Stacking Platformlar: PS3 XBOX 360 PC Geliştirici: Double Fine Dağıtıcısı: THQ Tür: Puzzle Çıkış Tarihi: 9 Şubat 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 32 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Gears of War: E-Day'in 2025 Yılında Çıkış Yapacağı Bildiriliyor 10 Dk önce Marvel's Spider-Man 3'ün Ekran Görüntüleri Sızdırıldı 1 Saat önce LEC Yaz Mevsimi 2024'te 2. Hafta Karşılaşmaları Tamamlandı! 2 Saat önce Todd Howard, Starfield'ın 40 Milyon Oyuncuya Ulaştığını Açıkladı 2 Saat önce BLAST Premier: Spring Final 2024 Şampiyonu Team Spirit Oldu! 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler