Şimdi de Apple, Epic Games'i Dava Ediyor

09.09.2020 17:01 Gazali Çetinkaya

 
Epic Games'in Apple'ı dava etmesinden sonra bu sefer de Apple Epic Games'i dava ediyor.

The Verge'ün haberine göre Apple, Epic Games'in App Store sözleşmesini ihlal etmesinden dolayı karşı dava dosyası hazırladı ve tazminat talep ediyor.

Apple tarafından belirtilene göre "Epic Games kendini Robin Hood olarak gösterse de gerçekte App Store'dan elde ettiği çok büyük gelir karşılığında hiçbir şey ödemek istemeyen milyarlarca dolarlık bir şirket."

"Epic Games'in sözleşme taahhütlerindeki umursamazlığı ve diğer suistimalleri Apple'a ciddi zararlar verdi. Epic Games'in bu davranışları iOS ekosisteminin varlığını ve tüketicilere olan değerini tehdit ediyor."

Her şey Epic Games'in Fortnite'a yeni bir oyun içi ödeme sistemi eklemesiyle başladı. Bu ödeme sisteminde yapılan oyun içi satın alımlarda Apple'a %30 komisyon gitmiyor, onun yerine oyunculara %20 indirim sunuluyor. Bunun üzerine Fortnite App Store'dan kaldırıldı ve daha sonra Epic Games'in Apple'ın geliştirme araçlarına erişimi sonlandırıldı. Bu yüzden de Epic Games, Fortnite'ı iOS üzerinde güncelleyemiyor ve oyuncu sayısı da %60 oranında düştü.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Fortnite Platformlar: PC Geliştirici: Epic Games, Inc. Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: TPS Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sony, Stellar Blade'de Yer Alan Irkçı Görselleri Kaldıracağını Açıkladı 6 Saat önce Deliver Us The Moon Switch Konsoluna Geliyor 24 Nisan PUBG: BATTLEGROUNDS Erangel Classic Haritasıyla 17 Mayıs’ta Nostalji Rüzgarları Estirecek! 24 Nisan Lords of the Fallen İçin Master of Fate Güncellemesi Yayınlandı 24 Nisan Horizon Forbidden West PC İçin Yeni Güncelleme Yayınlandı 23 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler