Snakebird Complete Epic Games'te Ücretsiz

30.12.2023 14:40 Mehmet Tandoğan

 
 
Epic Games platformunda her gün yeni ve ücretsiz oyunlar verilmeye devam ediyor. Bir yandan kış indirimleri devam ederken, diğer yandan yıl sonuna kadar her gün ücretsiz bir oyun bizlere ulaşıyor. Geçtiğimiz günlerde birkaç büyük oyun dışında elbette daha çok bağımsız ve küçük çaplı yapımlar elde ettik. Bu sayede kütüphanemizi genişlettik.
 
Bugün ise platform dahilinde macera ve bulmaca unsurlarını içeren Snakebird Complete adlı yapım tamamen ücretsiz bir şekilde bizlere sunuluyor. Oyunu bugün saat 19.00'a kadar elde edebiliyor ve bu saatten sonra farklı bir oyunla beraber karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla sınırlı bir süreniz var diyebiliriz. Bu tarz oyunlar eğlenceli içerikleri ve macera unsurları ile beraber bizlere sunuluyor.
 
- Epic Games sayfası
 
Bugün saat 19:00'dan sonra elbette hangi oyunun bizlere sunulacağı konusunda çeşitli tahminler var. Ancak Twitter üzerinde yer alan bilbili kun adlı kullanıcıya göre bugün ya da yarın Marvel's Guardians of the Galaxy oyunu ücretsiz olarak bizlere sunulacak. Genel olarak sevilen bu yapım elbette oyuncular tarafından güzel karşılanacaktır.
 

  
Oyun hakkında 
 
İki farklı oyun yer alıyor 
 
 
 
Bunun dışında Snakebird Complete adlı oyundan biraz bahsedecek olursak, oyun içerisinde ikonik ve klasikleşmiş bir yılan karakteri karşımıza çıkıyor. Hem yılan hem de kuş benzeri bu karakterle beraber farklı platform zorlukları ile karşılaşıyor ve bunları açmak için kendi çektiğimizi bu unsurlara göre adapte edebiliyoruz. Snakebird Complete paketi ile beraber birçok farklı oyun bizlere sunuluyor. Paket içerisinde ilk oyun ve Prime adlı sürüm yer alıyor. Bunlarla beraber de bulmaca çözme macerasını burada atılabiliyor ve ilgi çekici bulmaca içeriklerinin yer alması ile beraber burada biraz da kafamızı ve hızlı reflekslerimizi kullanmaya çalışıyoruz.
 
Bu tarz oyunlar elbette daha çok eskiyi seven nostalji hissiyatına kapılmak isteyen oyunculara hitap ediyor. Ancak yeni oyuncular da bu tarz oyunlarda yer alabiliyor. Oyunda görsellerden de görebileceğiniz gibi farklı tarzlarda bulmaca içerikleri ile beraber karşılaşabiliyor ve burada karakterimizi dilediğimiz gibi yönetebiliyor. Yukarı, aşağı, sağa ve sola gibi direktifler verebiliyor ve yönlendirmelerle eksiksiz bir şekilde bulmacayı tamamlamaya çalışıyoruz.
 
İki farklı oyun deneyimini bizlere sunan yapımda bulmaca çözme macerasını hazırladığımız süre boyunca geliştirici ekip tarafından usturuplu tasarlanmış bir harita ile karşılaşıyor ve bu yapım kapsamında birçok yayın kuruluşu oyuna gayet beğendiğini bildiriyor. Bunun dışında genel olarak oyuncular ve yayıncılar tarafından da çıktığı dönem oynanmış ve hala da oynanmaya devam eden bir proje diyebiliriz. Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre 120'den fazla bölüm bulunuyor. 120'den fazla bölümün bulunması gerçekten de oyuncular için güzel bir nimet olarak karşımıza çıkıyor. Farklı bölümlere adım atabileceğimiz ve bu bölümleri geçmeye çalışabileceğimiz yapımda meyveleri yiyebiliyor.
 
Eskiden oynadığımız yılan oyunun gelişmiş hali 
 
 
 
Eskiden telefonlarımızda yer alan klasik yılan oynanışın 3 boyutlu ve daha güzel tasarımlı bir şekilde karşımıza çıktığını görebiliyor ve aynı zamanda fizik yasalarına meydan okuyabileceğimiz bir sistem bizlere aktarılıyor. Oyunda ilgi çekici çizimlerin ve bölümlerin bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Aynı zamanda zorluk derecesini de kolaydan zora geçtiğini deneyimleyebiliyoruz. Çünkü bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki doğrudan zor bölümlerle başlarsak elbette oyuna adapte olma ve oyuna alışma sürecimiz uzayabiliyor. Dolayısıyla burada alıştırma bölümlerinden oyunu öğrenmeye çalışıyor ve daha sonrasında ise oyunun ortalarını ve sonralarını kadar da zorlu içeriklerle beraber karşılaşabiliyoruz.
Yukarıda bahsettiğimiz gibi daha önce telefonlarda oynayabildiğiniz ve şimdi ise PC platformunda daha farklı bir şekilde karşımıza çıkan Snakebird Complete, ilgi çekici içerikleriyle bizlere sunuluyor. Burada meyve toplayarak yılanı daha da büyütebiliyor ve platformlar arasında bazen sıkışıp kalabiliyoruz. Bu durumda bölüme yeniden başlamaya çalışıyoruz.

Bunun dışında oyunda çeşitli skorları elde etmeye çalışıyor ve bu skorlarla beraber de diğer oyunculardan daha fazla puan toplamaya başlıyoruz. Zaten klasik telefonlarda da aynı şekilde sürekli olarak puan toplamaya çalışıyorduk ve burada en yüksek skoru elde etmek için arkadaşlarımıza ve yakınlarımızla beraber mücadele ediyorduk. Elbette oyun çevrimiçi olarak oynanmıyor. Sadece tek oyunculu bir deneyim sunuyor ve bu platform zorluğu içerisinde de kendi ustalığımızı sergileyebiliyoruz.

Zorlu mücadelelerin yer aldığı yapımda geliştirici ekibin belirttiğine göre yeni bir ipucu sistemi kullanıyor. Bu ipucu sistemleriyle beraber hem oyuna daha kolay bir şekilde adapte olabiliyor hem de oyunu kısa sürede öğrenebiliyorsunuz. Etkileşimli görsel uyarılar sayesinde neler yapabileceğinizi kısa sürede anlayabiliyorsunuz. Bu da elbette oyuncuları oyuna kısa sürede adapte etmeye yarayan özelliklerden unsurlardan bir tanesi.
 
Arka plan müzikleri 
 
 

Diğer taraftan oyunun arka planında elbette eğlenceli müzik içerikleri bulunuyor. Bu tarz oyunlarda arka planda çalan müziklerin bizleri içine çekmesi gerçekten de büyük önem arz ediyor. Çünkü sade bir arka planla beraber oynayan kişi belli bir yere kadar oynayabilir ve artık sesi olmadığı zaman da belki de bir yere kadar ilerlemeye çalışır ve sonrasında ise sıkılabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda güzel arka plan müziklerinin olduğundan bahsedebilir ve platform-bulmaca unsurları ile beraber atıldığımız bu yapımda eğlenceli dakikalar geçirebiliriz.
Modern bir deneyimi adım atabildiğimiz yapımda keyif almamızı sağlayan çeşitli modlar bulunuyor. Bu modları dilediğimiz gibi geçiş yapabiliyor ve buradaki yerimizi alabiliyoruz.
 
Oyun genel olarak her bir oyuncu kesimine hitap ediyor ve büyükten küçüğe her yaştan oyuncunun oynayabileceği ve deneyimleyebileceği bir yapıyı bünyesinde barındırıyor.
Oyunda daha önceki sürümlerden aşina olduğumuz bir yapı bulunuyor. Burada modern ve kusursuz bir deneyim için elbette yükseltilmiş grafikler, iyileştirilmiş oynanış seçenekleri, yeni bir ipucu sistemi ve geliştirilmiş özellikler yer alıyor diyebiliriz. Bu özellikler elbette PC sürümüne özgü olarak karşımıza çıkıyor. PC seramiğinin gücünden yararlanmak isteyen bu yapımda bu tarz özellikleri de görebiliyoruz.

Oyunda genel olarak zorlu bölümler bizlere aktarılıyor ve burada hem yılan hem de kuş tarzı karakteri kontrol ettiğimizden bahsettik. Bu karakterin elbette karnını doyurması için meyvelere ihtiyacı oluyor. Dolayısıyla karnını doyurmak için bu meyveleri de platformun etrafında gezinerek bulabiliyor. Burada meyveleri toplayabiliyor, sürekli olarak beslendikçe büyüyebiliyor ve zorlu bölüm tasarımlarında ilerlemeye çalışıyoruz.
 
Meyve yiyerek yılan büyüyor 
 
 

Oyunda yer aldığımız süre boyunca meyveleri ne kadar çok yersek o kadar çok yılanımızın büyüdüğünü görebilir ve artık buralara sığmadığımızı deneyimleyebiliyoruz. Oyunda birçok platform zorluğu bulunuyor. Bu platform zorlukları ile beraber bir yandan büyürken diğer yandan ise bir sonraki hamleyi kafamızda korumaya çalışıyoruz. Çünkü oyunda ne kadar çok büyürsek o kadar çok alana sıkışıp kalabiliyor ve bu da bizleri alanda sınırlı hareket etmeye itiyor. Dolayısıyla oyunda meyveleri yerken daha sonraki yapacağımız hamleleri de hesaba katmak durumunda kalıyoruz ve herhangi bir yere sıkışmamamız gerekiyor.

Anlattığımız kadarıyla elbette sizler de o ikonik telefondaki yılan macerasındaki deneyimin aynısı olduğunun kanısına varabilirsiniz. Ancak burada elbette daha güzel görsellerle ve grafiklerle bizlere ilgi çekici deneyimin aktarıldığını söyleyebiliriz. Meyveleri topladıktan sonra burada çıkış noktasına ulaşmak için yılanınızı kontrol edebiliyor ve yön tuşlarına burada kullanabiliyorsunuz. Oyunun temel amacı aslında tamamen bundan ibaret diyebiliriz. Elbette bazı bölümlerde farklı görevler bizlere aktarılıyor ve bu görevleri de yapmak tamamen bize düşüyor.
 
Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi basit ipuçları ile beraber aktarılan bir rehber sistemi olduğundan dolayı her bir oyuncu burada yerini alabiliyor. Buradaki bulmacaların zorluğu elbette her bir oyuncuya göre değişkenlik gösterebiliyor. Bazıları bu oyunda usta olabilir ve ona bu zor bulmacalar kolay gelebilir. Bazıları ise bu kontrollerden hiçbir şey anlamaz ve ilk etapta kolay bulmacaları bile yapamayabilir. Dolayısıyla bu sizin oyun geçmişinizi ve tecrübenizle alakalı olarak karşımıza çıkıyor.
 
Adalarda farklı bölümler
 
 

Diğer taraftan oyunda farklı adalar bulunuyor. Bu adalar içerisinde geçiş yapabilir ve her bir ada içerisinde farklı farklı bölümler bulunuyor. Burada fark ettiğiniz üzere sürekli olarak aynı platform içeriği ile beraber karşılaşabilir ve bunları aşmak için de elbette doğrudan klavye ile beraber ilerleyebilirsiniz. Meydan okuma bölümlerinin olduğu yapımda tatmin edici bir deneyimin bizlere sunulacağı aktarılıyor. Ek olarak adalar içerisinde 1, 2, 3 ve 4 gibi sırasıyla çeşitli bölümlerin kilidi bizlere açılıyor ve yıldızlar içerisinde yer alan bu bölümlere tıklayarak o platform zorluğuna geçiş yapabiliyoruz.

Oyunda yiyebileceğiniz farklı meyveler bulunuyor. Bu meyveleri toplayarak yılanınızı büyütebiliyor ve aynı zamanda oyunda farklı platform unsurlarını da olduğunu görebiliyorsunuz. Örneğin oyunun içerisinde bir platform zorluğunda ışınlanma portalının burada olduğunu görebiliyor ve bu portalı girerek farklı bir kısma doğru ışınlanabiliyorsunuz ve kendinizi orada bulabiliyorsunuz. Bu platformu aşmanızı sağlayacak oyun içi nesneler arasında yer alıyor. Bunları kullanarak da platform zorluklarını aşmaya çalışıyor ve akabinde zorlukları kısa sürede geçebiliyorsunuz.

Oyunda diğer taraftan klasik olarak yön tuşları ile ilerleyebileceğiniz bir karakter kontrolü bulunuyor. Eskiden oynadığınız oyunlardaki gibi düz bir alan karşımıza çıkmıyor. Burada daha çok platformların, duvarların ve farklı unsurların karşımıza geldiğini görebiliyoruz. Ek olarak burada, karşıdan karşıya geçerken ve karakterimize bir yerden bir yere doğru götürmeye çalışırken boşlukları doldurabileceğimiz ve farklı unsurları bir yerden bir yere yerleştirebileceğimiz nesneler yer alıyor. Bu nesnelerle beraber de karakterimizi, yani yılanımızı dilediğimiz gibi diğer tarafa geçirebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda bu tarz mekaniklerinin olduğunu aktarabiliyoruz.
 
Eklemeyi unutmayın 
 
 

Kısaca toparlayacak olursak, elbette nostalji severlere hitap eden yapısıyla beraber karşımıza çıkan bu oyun, Snakebird Complete sürümü ile beraber Epic Games kütüphanemize ekleniyor. İki farklı oyunun yer aldığı bu sürüm dahilinde güzel bir ada macerası yaşayabiliyorsunuz. Yılınızda beraber aşabileceğiniz farklı platform zorlukları bulunuyor ve aynı zamanda bulmaca içeriği ile beraber de oyundaki yerinize alabiliyorsunuz. Elbette bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun dahilinde yukarıda da bahsettiğimiz gibi 120'den fazla bölüm bulunuyor. Bu bölümleri açmak ve tamamını bitirmek elbette uzun bir süreyi beraberinde getiriyor. Dolayısıyla oyunda ancak usta bir şekilde olabilirseniz ve iyi bir şekilde oyundaki kontrolleri alışabilirsiniz ancak bu şekilde bitirebilirsiniz diyebiliriz.

Son olarak, tekrar tekrar yukarıda bahsettiğimiz gibi saat 19.00'dan sonra bu oyunu ne yazık ki kütüphanenize ekleyemeyecek ve başka bir oyun karşımıza çıkacak. Dolayısıyla sınırlı bir süreniz bulunuyor. Oyunun aynı zamanda Epic Games fiyatı 115 Türk Lirası ile beraber karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla günün karı olarak bizlere sunuluyor diyebiliriz. Elbette bir sonraki oyunu hep beraber merak ediyor ve 19.00'dan sonra da yeni oyunu öğrenebileceğiz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Epic Games Platformlar: PC Geliştirici: Epic Games, Inc. Dağıtıcısı: Epic Games Tür: Platform Çıkış Tarihi: 6 Aralık 2018
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Split 2 Eşleşmeleri Belli Oldu! 3 Saat önce Assassin’s Creed Shadows Duyuruldu! İlk Fragman Geliyor 14 Mayıs MultiVersus İçin Joker Oynanış Fragmanı Yayınlandı 14 Mayıs Helldivers 2 Satışları 12 Milyonu Aştı! 14 Mayıs Sony Interactive Entertainment Yeni Ceo'larına Kavuştu 14 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler