Sony, Birinci Parti Stüdyolarına Agresif Bir Şekilde Yatırım Yapacağını Söylüyor

29.04.2021 04:37 Gazali Çetinkaya

 
Sony Interactive Entertainment, birinci parti stüdyolarına yatırımı artırmayı ve üçüncü parti stüdyolarla daha fazla özel anlaşma yapmayı planlıyor.
 
Sony mali işler müdürü Hiroki Totoki, şirketin finansal sonuçlarının açıklandığı konferans çağrısı sırasında, kendi içerisindeki stüdyolara agresif bir şekilde yatırım yapacaklarını ve bunun yanı sıra dışarıdan stüdyolarla ortaklıklara devam etme niyetinde olduklarını belirtti.
 
Bir önceki mali yıla kıyasla mevcut mali yılda birinci parti stüdyolardaki geliştirme personeli ve diğer maliyetler yaklaşık olarak 20 milyar yen (183 milyon dolar) artırılacak.
 
Hiroki Totoki, üçüncü parti stüdyolarla ortaklıklara Jade Raymond'ın kurduğu yeni oyun stüdyosu Haven ve eski Destiny ile Halo geliştiricilerinden oluşan Firewalk Studios'u örnek gösterdi. İki stüdyo da PlayStation için birer yeni IP geliştiriyor.
 
Sony Interactive Entertainment başkanı ve CEO'su Jim Ryan da geçtiğimiz hafta, "Sessizce fakat istikrarlı bir şekilde PlayStation için yüksek kaliteli oyunlara yatırım yapıyoruz ve PlayStation 5 neslinin her zamankinden daha özel oyuna sahip olduğundan emin olacağız." açıklamasında bulunmuştu.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 5 Platformlar: Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 22 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Kingdom Come: Deliverance 2 Resmi Olarak Duyuruldu! 18 Nisan Dizinin Ardından Fallout 4 Avrupa'nın En Çok Satan Oyunu Oldu! 18 Nisan Cities Skylines 2 DLC'sini Satın Alanlara Para İadesi Yapılıyor 18 Nisan F1 24'ü Detaylandıran İlk Fragman Yayınlandı 18 Nisan Human Fall Flat 2, 2026 Yılına Ertelendi 18 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler