Sony, EverQuest Next'i Tanıttı!

03.08.2013 03:54 Samet Konuksal


    Bir MMO-RPG oyunu görüldüğünde ister istemez oyuncular onu World of Warcraft'la karşılaştırır. Ancak bunun bir adım gerisi de var. World of Warcraft'a ve dolayısıyla birçok MMO-RPG oyununa ilham kaynağı olan EverQuest, yeni nesildeki MMO anlayışına da birçok şey katacağa benziyor. Sony, EverQuest Next'i düzenlediği bir etkinlikle tanıttı.
 
    2009 senesinden beri geliştirilen EverQuest Next'te, 'Sandbox' türü hedef alınarak ilerleniyor. Yani EverQuest Next'te oyuncular, istediklerini yapabilecekler. EverQuest Next'i yeni nesilde eşsiz kılan bazı özellikler yer alıyor. Bunları sıralamak gerekirse;
 
- Özel sınıf sistemi: EverQuest Next'te klasik MMO'larda gördüğümüz seviye sistemi yer almıyor. Ancak EQN, çıkışında 40'dan fazla sınıfı içinde bulunduracak. Oyuncular bir karakterle birlikte her sınıfta ilerleyebilecekler. EQN'de oyuncular, istedikleri şekilde istediklerini yapabilecekler.
 
- Yıkılabilir dünya: Şimdiye kadar MMO türünde pek göremediğimiz özelliklerden. EverQuest Next'in dünyası tamamen yıkılabilir olacak. Oyuncular savaşırken alan üzerinde taktiksel stratejiler uygulayabilecekler. Kullandığınız yeteneklerle birlikte yer yerinden oynayacak. Bu, EQN dünyasında ilerde yaşanacak olaylara etki edebilecek.
 
- Yapay zeka: RPG türünde genelde belli yaratıklar her zaman belli yerlerde görünürler. Ancak EQN'de bu sistem değişecek. Oyunun dünyasında yaratıklar, kendilerine güvenli buldukları bir alanda ortaya çıkabilecekler. Ayrıca yaratıklar belli seviyeye geldiklerinde kasabalara toplu saldırı yapabilecekler. Kısacası EQN'de yaşayan bir dünya bulunacak.
 
- Eşsiz karakterler: EQN'de yapımcılar, karakterlere belli bir yol çizip oralardan gitmelerini istemeyecekler. Oyundaki her karakterin kendine has bir hikayesi bulunuyor. Oyuncular, EQN dünyasında istediklerini yapmakta özgürler. Herkes oyunu kendi istediği yoldan oynayacak.
 
- EQN Landmark: MMO RPG'den ayrı olarak çıkacak olan bu mini oyunda, Minecraft misali dünyayı şekillendirebileceksiniz. 
 
    Bu özelliklerle birlikte şimdiden MMO RPG oyuncularını heyecanlandıran EverQuest Next, sadece PC'ye duyurulmuş durumda. Ancak oyunun PC çıkışından sonra PS4 duyurusunu da bekleyebiliriz. Oyundan ayrı çıkacak olan EverQuest Next Landmark, bu kış sezonunda Free to Play olarak sunulacak.
 

Yeni Ekran Görüntüleri

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
EverQuest Next Platformlar: PC PS4 Geliştirici: Daybreak Game Company Dağıtıcısı: Sony Online Entertainment Tür: MMO-RPG Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 17 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty'de 100$'lık Harcamadan Sonra Gelen Skin Dalga Konusu Oldu 19 Nisan Popüler Platform Oyunu Dead Cells Epic Games'te 19.50 TL! 19 Nisan The Wolf Among Us 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 19 Nisan Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 19 Nisan Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor 19 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler