Sony: Konsolların Yok Olması Mümkün Değil

Kaz Hirai "Bir yere gittiğimiz yok, hep burada olacağız" diyor
11.01.2013 10:16 Alkan Adakaner


     Son dönemlerde akıllı telefonlarn gelişmesi PS Vita ve 3DS gibi cihazların sonu olarak nitelendirilirken, diğer taraftan evlerde kullandığımız Sony, Nintendo ve Microsoft'un konsollarının da PC oyunculuğunun yükselmesi ile yok olacağı söyleniyor. Sony başkanı ise aynı fikirde değil. Kaz Hirai'nin taşınabilir konsollar ile ilgili (bir bakıma Vita ile) açıklaması şu şekilde:
 
      "Müşterilerden aldığımız geri bildirimlere dayanarak söyleyebilirim ki, akıllık telefonlarda casual oyun oynamak isteyenlerin aksine oyun oynamak için tasarlanmış cihazlarda derin deneyimler yaşamak isteyenlerin oranı kesinlikle hala çok fazla. Bunun için de endüstride bir pazar bulunmakta; tekrar söylemek gerekirse, fiziksel tuşlar ve kontroller sezgisel ve derin oynanış deneyimi sunmak için çok önemlidir"
 
      Kaz Hirai, benzer bir yaklaşımı ev konsolları için de şu sözlerle yaptı ve PS3 gibi konsolların asla ortadan kalkmayacağını vurguladı. Konsolların oyun dünyasında oynadığı rolü göz önüne alırsak Hirai pek de haksız sayılmaz.
 

 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation 3 Platformlar: PS3 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 11 Kasım 2006
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 18 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
MSI 2024'te Son 4 Takım Kaldı! 10 Saat önce Assassin’s Creed Shadows'tan İlk Fragman Geldi: Çıkış Tarihi Açıklandı 15 Mayıs Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 15 Mayıs Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 15 Mayıs Crimson Desert'ün 2025 Yılında Çıkacağı Söyleniyor 15 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler