Sony: "PlayStation 3'ün Uzun Bir Ömrü Var"

08.02.2013 23:10 Talha Aynacı

 
   Pek çok otorite ve oyuncu Sony'nin 20 Şubat tarihinde PlayStation 4'ü duyuracağına gönülden inanıyor. Zaten geçmişe dönüp baktığımızda "PlayStation Meeting" etkinliklerinde PlayStation 3 ve PlayStation Vita gibi donanımların gün yüzüne çıktığını görmek mümkün. Ancak Sony kanadı PlayStation 3'ün uzun bir ömrü olduğu, PlayStation Vita'nın ise çekici oyunlara ihtiyaç duyduğunu dile getiriyor.
 
   Finansal şef Masaru Kato, her ne kadar PS2 ve PS3 toplam satış rakamları geride bıraktığımız  yıla (7.4 milyondan 6.8 milyona) oranla düşmüş olsa da, PlayStation 3'ün önünde uzun bir ömür olduğunu vurguluyor:
 
"PS3, 6. yılında ve halen uzun bir ömre sahip. Artık satılan donanımlardan para kaybetmediğimiz bir aşamaya geldik. İşte tam bu noktada yeniden yeni konsol hakkında söylemler çıktı ki bunlarla her seferinde uğraşamam. Her ne durumda olursa olsun, PlayStation 3 ile çok işimiz var."
 
   Masaru Kato, PlayStation Vita cephesinde ise işlerin yoluna girmesi için mobil alanda daha iyi tanıtım yapması gerektiğine inanıyor. Sony, gelecek finansal yılı içerisinde toplam Vita satış rakamlarını 10 milyondan 7 milyona çekmişti.
 
"Bunu nasıl yapacağız? Tabii ki yazılım (oyun) desteği vererek."
 
   Bize soracak olursanız, PlayStation 3'ün uzun bir ömrü olacağı vurgusu PlayStation 4 duyurusu için kesinlikle bir engel teşkil etmiyor. PlayStation 3 çıkışına rağmen PlayStation 2 hakimiyetini ve oyun endüstrisindeki etkisini uzun süre devam ettirmeyi bilmişti. Yani PlayStation 3'ün ne duyurusu ne de çıkışı PlayStation 2'nin rolünü engellememişti. Baktığımızda PlayStation 3 cephesinde bu yıl çıkacak oyunlar öyle üstün körü geçilecek oyunlar değil. Last of Us, Beyond: Two Souls ve God of War: Ascension gibi oyunlar yanı sıra nedense görmezden gelinen Puppeteer ve Rain gibi yapımlar konsola özel olarak boy gösterecek önemli yapımlar arasında. Böyle güçlü bir oyun desteği varken, PlayStation 3 uzun süre daha oyun piyasasında yer etmeyi bilecektir.
 
   Hatırlarsınız PlayStation Vita duyurulmadan kısa süre önce Sony cephesi PSP'ye 10 sene ömür biçmişti. Bugün bazı satış rakamlarında PSP'nin PS Vita'dan fazla sattığını görmek (gerçi bu PS Vita'da oyun desteğinin ateşleyici derecede olamamasından da kaynaklanıyor.) PSP'nin halen sektörde pay sahibi olduğunu gösteriyor.
 
   Tabii 20 Şubat'ta PlayStation 4'ün duyurulup duyurulmayacağı bir muamma. Kim bilir, belki de Wonderbook 2 duyurulur.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation 3 Platformlar: PS3 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 11 Kasım 2006
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 28 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
MSI 2024'te Son 4 Takım Kaldı! 11 Saat önce Assassin’s Creed Shadows'tan İlk Fragman Geldi: Çıkış Tarihi Açıklandı 15 Mayıs Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 15 Mayıs Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 15 Mayıs Crimson Desert'ün 2025 Yılında Çıkacağı Söyleniyor 15 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler