Söylenti: Amazon, Crytek'le 50-70 Milyon Dolarlık CryEngine Anlaşması Yaptı

06.04.2015 23:11 Samet Konuksal


    Bildiğiniz gibi geçtiğimiz sene Crytek büyük bir ekonomi krizi yaşamış ve geliştirilmekte olan birçok oyunu farklı firmalara devretmek durumunda kalmıştı. Daha sonrasında ise kendini toparlayan Crytek'i bu krizden kurtaran şey neydi dersiniz? Önemli sitelerden Kotaku'nun kaynaklarına göre teknoloji devi Amazon, Crytek'le büyük çaplı bir CryEngine anlaşması yaptı.
 
    Site kaynaklarına göre yapılan anlaşmanın boyutu 50-70 milyon dolarlık seviyelerde. Amazon'un bu anlaşmayı ne için yaptığı ve anlaşmada dönen paranın ne kadar olduğuyla ilgili net bir bilgi yok. Ancak hatırlarsanız geçtiğimiz ay Crytek kurucularından Faruk Yerli, firma olarak şimdiye kadar yaptıkları en büyük anlaşmalardan birini yaptıklarını, detayların yakında paylaşılacağını söylemişti. Yerli'nin sözünü ettiği anlaşma bu olsa gerek.
 
    Son birkaç senedir Amazon'un oyun dünyasıyla ilgili büyük planlarının olduğunu görüyoruz. Geçen sene Portal'ın başındaki isim Kim Swift ve Far Cry 2'nin tasarımcısı Clint Hocking ile önemli projeler için anlaşan Amazon, Killer Instinct'in yapımcısı Double Helix'i satın almış, üstüne bir de Android tabanlı oyun konsolunu piyasaya sürmüştü.
 
Sizce ne gibi duyurular bizi bekliyor dersiniz?

İlgili İçerik Yorumlar 20 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Kingdom Come: Deliverance 2 Resmi Olarak Duyuruldu! 18 Nisan Dizinin Ardından Fallout 4 Avrupa'nın En Çok Satan Oyunu Oldu! 18 Nisan Cities Skylines 2 DLC'sini Satın Alanlara Para İadesi Yapılıyor 18 Nisan F1 24'ü Detaylandıran İlk Fragman Yayınlandı 18 Nisan Human Fall Flat 2, 2026 Yılına Ertelendi 18 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler