Söylenti: Eski NFS Yapımcısı, BF Oyunu Yapacak

06.12.2013 19:24 Samet Konuksal


Güncelleme: Analizi yapan isim Michael Pachter, Eurogamer'a yeni bir açıklama yapıp haberi düzeltti. Pachter aslında Criterion'u değil, Visceral'in ismini vermek istemiş. Visceral Games'i Dead Space serisinden tanıyoruz.
 
    Oyun dünyasını yakından takip eden analiz firması Wedbush, oldukça ilginç bir iddia ortaya attı. İddiaya göre Burnout serisiyle tanınan ve Need for Speed serisini geliştiren Criterion Games, Battlefield'a yönelik bir ara oyun geliştirecek.
 
    Firmanın yayınladığı yazıda, "Electronic Arts tarafından 2015 finansal yılına yönelik bir Battlefield duyurusu gelmese de, bu oyunu Criterion Games'in geliştireceğini düşünüyoruz. Zaten Battlefield 4 yamaları üzerinde çalışan DICE'in FY:2016 için Mirror's Edge 2 ve FY:2017 için de Star Wars: Battlefront gibi projeleri var." cümleleri yer alıyor.
 
    Belirtilenlere göre Wedbush'ın yetkilileri Electronic Arts'ın basın sözcüleriyle iletişime geçmiş ve karşılığında FY:2015 için yeni bir Battlefield oyununun panlandığına, bunun başka bir yapımcı tarafından geliştirilebileceğine dair cevap almışlar.
 
   Söylenti ilginç ve bir o kadar da inandırıcı duruyor. Bildiğiniz gibi Criterion Games Need for Speed serisini Ghost Games'in ellerine bırakmıştı. Firma, FPS konusunda 2006 senesinde çıkan Black isimli oyunla birlikte bir tecrübeye sahip. Ve son olarak, Electronic Arts'ın Call of Duty ile olan isim mücadelesinde Battlefield ismini öne geçirmesi için seriyi taze tutması gerek.
 
*FY: Finansal yıl. Önemli bir ekleme, firmaların takvimleriyle bizim kullandığımız takvimler tam olarak aynı değil. Mesela bir finansal yıl Nisan ayında başlayabiliyor. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Battlefield 4 Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Dice Dağıtıcısı: EA Games Tür: FPS Çıkış Tarihi: 29 Ekim 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 18 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PGL Wallachia Sezon 1'de İlk Finalist Xtreme Gaming Oldu! 3 Saat önce MSI 2024'te Finalin Adı Belli Oldu! 4 Saat önce Yeni Call of Duty Oyunu İlk Günden Game Pass'te Olacak! 6 Saat önce Sevilen Strateji Oyunu Steam'de Ücretsiz Oldu: Kaçırmayın! 6 Saat önce Hellblade 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler