Söylenti: Nintendo NX, PlayStation 4'ten Güçlü Olacak

Sırada ne var Nintendo?!
29.03.2016 18:07 Talha Aynacı

 
     Geçtiğimiz günlerde Nintendo NX'e ait olduğu iddaa edilen kontrolcülerin sahte olduğu kısa sürede ortaya çıkmıştı. Ancak Nintendo'nun yeni platformuyla ilgili söylentiler gelmeye devam ediyor.
 
İnternetin önemli mecralarından Reddit'de, Nintendo NX üzerine AAA oyun geliştirdiğini iddaa eden bir kullanıcı konsolla ilgili oldukça merak edilen bazı detayları paylaştı. Buna göre Nintendo NX, PlayStation 4'ten biraz daha güçlü olacak ve daha çok taşınabilir aygıtlarda yaygın biçimde kullanılan ARM mimarisine sahip olacak.
 
Ayrıca etrafta dolanan sahte kontrolcülere istinaden ve geriye uyumlulukla alakalı şu açıklamalarda bulunuyor:
 
- Bizde bulunan DevKit'de yer alan kontrolcü oval değil, standart dikdörtgen şeklinde.
 
- Kontrolcü fiziksel tuşlara ve bir ekrana sahip. Dokunduğunuzu bildiren bir dokunmatik ekrana sahip değil.
 
- DevKit'e kablolu olarak bağlanmış durumda.
 
- Sahte kontrolcünün doğru tahmin ettiği şeylerden birisi olan tetik tuşlarının olduğu bölgede kaydırma tekerlek tuşları ve bunlara ek olarak ZL ve ZR tetik tuşları var.
 
 - NX'in WiiU veya 3DS oyunlarıyla geriye uyumluluğu var mı bilemiyorum ama sistem bu konsolların yapısına göre tamamen farklı olduğu için geriye uyumluluk olmayabilir.
 
- Kontrolcüler kendi başına bir oyun sistemi gibi duruyor. Ama bu Nintendo 3DS'in yerine geçecek bir kontrolcü değil. Daha çok akıllı telefonlardaki yardımcı uygulamalar gibi çalışıyor ve yanınızda taşıyarak oynunuzla olan etkileşimizi devam ettiriyor. Tıpkı Dreamcast'in VMU (Görsel Hafıza Ünitesi) aparatı gibi.
 
 - Nintendo dışında hiç kimse NX'in gerçek adını bilmiyor.
 
      Bu bilgilere baktığımızda söylentilerin, daha önce Nintendo kanadından gelen söylemlerle örtüştüğü noktalar olduğunu ve bazılarında gerçeklik payı olabileceğini söylemek yanlış olmaz. Diğer yandan, NX kontrolcüleri konusunda iyi keklendiğimizi düşünürsek; söylentiler konusunda dikkatli olmamız gerek.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Nintendo Switch Platformlar: Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 3 Mart 2017
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 59 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PlayStation Plus Kütüphanesinden Mayıs Ayında 25 Oyun Ayrılıyor 17 Nisan Ghost of Tsushima PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı 17 Nisan Xbox Game Pass'e Nisan Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 17 Nisan Assassin's Creed Mirage Kısa Süreliğine Ücretsiz Oynanabiliyor 17 Nisan GTA Yayıncısı Take-Two İşten Çıkarmalara Hazırlanıyor 17 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler