Splinter Cell Kreatif Direktörü Ubisoft'tan Ayrıldı

04.07.2020 19:30 Gazali Çetinkaya

 
Tom Clancy's Splinter Cell: Conviction ile Blacklist kreatif direktörü ve ilk Assassın's Creed oyununun tasarım yönetmeni Maxime Béland Ubisoft'tan ayrıldı.
 
Geçtiğimiz hafta Ubisoft'un bazı üst düzey yöneticilerine yönelik cinsel istismar suçlamaları ortaya çıkmıştı ve aralarında Maxime Béland'ın da bulunduğu birden fazla çalışan soruşturmalar devam ederken idari izne alınmıştı.
 
Ubisoft, Video Games Chronicle'a yaptığı açıklama ile birlikte Maxime Béland'in görevinden ayrıldığını doğruladı.
 
Maxime Béland geçtiğimiz yıl Ubisoft'tan ayrılarak Epic Games'e geçmişti ve bu yılın başlarında tekrar Ubisoft'a geri dönmüştü ve editoryal kısımdan sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapıyordu. Hakkındaki cinsel istismar suçlamalarının ardından bir kez daha şirket ayrılmış oldu.
 
Ubisoft CEO'su Yves Guillemot yaşananlarla ilgili olarak "Hiç kimse iş yerinde taciz veya saygısızlıkla karşı karşıya kalmamalı. Yakın zamanda öğrendiğimiz bu uygunsuz davranışlar tolere edilemez ve edilmeyecek. Bu konuda çekinmeden açıkça konuşan ve onları destekleyen çalışanlarımız için bir şeyi netliğe kavuşturmak istiyorum. Sesinizi duyuyoruz ve şirket içindeki gerekli değişikliklerin sağlanmasına yardımcı oluyorsunuz." dedi.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Tom Clancy's Splinter Cell: Conviction Platformlar: PC XBOX 360 Mobil Geliştirici: Ubisoft Dağıtıcısı: Ubisoft Tür: Tactical Çıkış Tarihi: 14 Nisan 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
610 TL'lik Oyun Steam'de Kısa Süreliğine Oynaması Ücretsiz Oldu 29 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk Güncelleme Yayınlandı 29 Mart Konami, İki Klasik Felix the Cat Oyunundan Oluşan Retro Dijital Paketi Yayınladı! 29 Mart Diablo IV Artık Xbox Game Pass'te! 29 Mart PGL CS2 Major Copenhagen 2024'te İlk Yarı Final Karşılaşması Belli Oldu! 29 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler