Square Enix, Marvel's Avengers'tan Zarar Etti

07.11.2020 19:10 Gazali Çetinkaya

 
Square Enix, 2021 mali yılı birinci ve ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı.

Japonyalı şirket, Final Fantasy VII Remake'in çıkış yaptığı birinci çeyrekte 34.1 milyar yen (330.1 milyon dolar) net satış gerçekleştirdi ve 10 milyar yen (96.8 milyon dolar) faaliyet kârı elde etti.
 
Marvel's Avengers'ın çıkış yaptığı ikinci çeyrekte 23.7 milyar yen (229.4 milyon dolar) net satış gerçekleştirilirken 5 milyar yen'den fazla (48.4 milyon dolardan fazla) faaliyet zararı olduğu rapor edildi. Analist David Gibson, faaliyet zararının tam miktarının 6.5 milyar yen (62.8 milyon dolar) olduğunu ifade ediyor.
 
Square Enix, Marvel's Avengers'ın satışları hakkında resmi bir açıklamada bulunmadı. Analist David Gibson tarafından belirtilene göre, toplam maliyeti 170 -190 milyon dolar arasında olan oyun 3 milyon kopya sattı ve maliyetinin %70'ini karşıladı. 60 dolarlık satıştan %30 platform sahibi Sony, Microsoft veya Steam'e gidiyor. Yani yayıncı/geliştirici firma bir oyunun satışından 42 dolar elde ediyor.
 
Marvel's Avengers'ın çıkışından iki aydan fazla bir zaman geçti ve oyuncu sayısı giderek düştü. Geliştirici ekip yeni içeriklerle oyuncuları oyuna çekeceğini düşünüyor fakat Ekim ayında çıkması planlanan ücretsiz indirilebilir içerik karakteri Kate Bishop dahi ertelendi ve yeni nesil versiyonlarının çıkışı da gecikecek.

İki çeyreğin toplamındaki altı aylık sürece baktığımızda, bir önceki mali yılın aynı periyoduna kıyasla Square Enix'in geliri %43 ve kârı %46 arttı. 12.08 milyon oyun satıldı. Bir önceki mali yılın aynı periyodunda 8.65 milyondu.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Marvel's Avengers Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Eidos Montreal Dağıtıcısı: Square Enix Tür: Action Çıkış Tarihi: 15 Mayıs 2020
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 17 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 1 Saat önce PlayStation Plus'ın Nisan Ayı Ücretsiz Oyunları Belli Oldu! 2 Saat önce Take- Two, Borderlands Geliştiricisi Gearbox'ı Satın Alıyor 3 Saat önce Wildfrost Mobil Cihazlara Geliyor 4 Saat önce Nişancı Oyunu PERISH, Konsollar için 15 Nisan'da Çıkıyor 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler