Starfield'ın PC Boyutu Ortaya Çıktı: 140 GB

19.08.2023 13:03 Mehmet Tandoğan

 
 
Bethesda tarafından geliştirilen ve çok beklenen oyunlar arasında yer alan Starfield için ön yükleme süreci geçtiğimiz günlerde başladı. Bu kapsamda oyunun ne kadarlık bir disk alanı gerektirdiği ortaya çıktı ve oyunu oynamak için PC'nizde 140 GB'lık boş yer olması gerekiyor. Diğer taraftan yılın oyunları arasına imza atması beklenen Baldur’s Gate 3 ise 122 GB boş alan istiyordu.
 
Starfield'ın boyutu daha düşük olarak açıklanmıştı
 
 
 
Geliştirici ekip Bethesda, oyunun daha önce 125 GB'lık bir boş alan isteyeceğini açıklamıştı. Ancak geldiğimiz noktada bu durumun değiştiğini görebiliyoruz. Diğer taraftan Xbox sayfasına göre konsol kullanıcıları daha az boyutla beraber karşılaşıyor ve oyun Xbox Series X ve S konsollarında 126 GB'lık bir yer kaplıyor.
 
Gezegenleri keşfedeceğimiz, canlı şehirlere adım atabileceğimiz ve büyük maceralara geçiş yapacağımız oyun için beklentiler bir hayli yüksek. 17 Ağustos tarihinde ön yüklemeye açılan yapım daha önce Skyrim, Fallout gibi başarılı serilerle ön plana çıkan Bethesda ekibi tarafından geliştiriliyor. 
 
Derin rol yapma unsurlarının yer aldığı Starfield içerisinde farklı farklı gezegenlere doğru adıma atabiliyor ve buraları keşfedebiliyoruz. Her bir gezegenin keşfedilecek alanları, ilgi çekici noktaları ve macerası bulunuyor. Beklenen oyun, PC (Steam) ve Xbox Series X|S için 6 Eylül'de çıkış yapmaya hazırlanıyor.
 
Diğer taraftan oyunun Steam fiyatı 899,00 TL, Premium sürüm ise 1.299,00 TL.
 
Resmi oynanış fragmanı
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Starfield Platformlar: PC Geliştirici: Bethesda Softwork Dağıtıcısı: Bethesda Tür: RPG Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Eternal Fire, CCT Sezon 1 Global Finalleri'nde Playoff Etabına Yükseldi! 1 Saat önce Valve'ın Yeni Oyunundan İlk Ekran Görüntüleri Sızdırıldı! 17 Mayıs GTA 6'nın 2025 Sonbaharında Geleceği Doğrulandı 17 Mayıs Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunu Türkiye İçin Yasaklandı! 17 Mayıs Take-Two'nun 12 Farklı Oyunu İptal Ettiği Bildiriliyor 17 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler