SteamSpy Kapanıyor

11.04.2018 20:21 Gazali Çetinkaya

 
   Satış miktarı bilgisi dahil olmak üzere Steam ile ilgili birçok istatistik sunan SteamSpy kapanıyor.
 
   Valve, bugün itibariyle Steam profil gizlilik ayarlarında değişiklikler yaptı bu durum SteamSpy'ın bilgi erişimini önemli ölçüde kısıtlıyor.
 
   Yapılan bu değişiklik ile birlikte gizlilik ayarlarında "Profilim"in altına "Oyun Detayları" eklendi. "Oyun Detayları" sahip olduğunuz oyunlar, istek listenizde bulunan oyunlar, başarımlarınız ve oyunlarda harcadığınız süre bilgilerini kapsıyor ve bu bilgileri isterseniz gizleyebilir, isterseniz sadece arkadaşlarınıza açabilir, isterseniz de herkese açık tutabilirsiniz.
 
   Steam Spy'ın kurucusu Sergey Galyonkin tarafından belirtilene göre asıl sıkıntı yeni gizlilik ayarları değil, Valve'ın oyun detayları kısmını varsayılan olarak gizli hale getirmesi. Yani eğer bu detayların tüm herkes tarafından görünmesini istiyorsanız gizlilik ayarları kısmından kendiniz değiştirmeniz gerekiyor. Ki birçok kişinin bu ayarı bilerek gizli tutacağını ya da hiç uğraşmayıp gizli bırakacağını düşünürsek SteamSpy artık herhangi bir istatistik sunamayacak.
 
   Sergey Galyonkin:
 
   "Valve, gizlilik ayarlarında bir değişiklik yaptı ve Steam kullanıcılarının sahip olduğu oyunları varsayılan olarak gizledi. Steam Spy, bu bilginin varsayılan olarak görünür olmasına ihtiyacı var ve artık çalışamayacak."

   "Tekrarlıyorum - bunun sebebi yeni gizlilik ayarları değil. Asıl sebebi Steam'in herkesin oyun kütüphanesini varsayılan olarak gizli hale getirmesi. (bu detay paylaştıkları blog yazısında dahi yok)."
 
Uygun fiyatlarla Steam cüzdan kodları almak için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 8 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Deliver Us The Moon Switch Konsoluna Geliyor 2 Saat önce PUBG: BATTLEGROUNDS Erangel Classic Haritasıyla 17 Mayıs’ta Nostalji Rüzgarları Estirecek! 3 Saat önce Lords of the Fallen İçin Master of Fate Güncellemesi Yayınlandı 4 Saat önce Horizon Forbidden West PC İçin Yeni Güncelleme Yayınlandı 23 Nisan Riven Remake'ten Resmi Oynanış Fragmanı Geldi 23 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler