Steam Bant Genişliği Kullanımını Azaltmak için Otomatik Güncelleştirmede Değişiklik Yapıyor

30.03.2020 23:02 Gazali Çetinkaya

 
Corona virüsü sebebiyle insanların büyük bir çoğunluğu eve kapanmış durumda ve Steam oyuncu sayısı yoğunluğu her zamankinden daha fazla.

Valve, bant genişleğini azaltmak için Steam'in otomatik güncelleştirme sisteminde değişiklik yapıldığını duyurdu.
 
Steam, yakın zamanda oynamadığınız oyunlara ait güncellemeleri bir sonraki yoğun olmayan yerel zaman diliminde yapacak şekilde zamanlayacak. Sadece son 3 gün içinde oynanan oyunlar anında güncelleştirilecek. Her zaman olduğu gibi, oyunu oynamak isterseniz güncelleme anında başlayacak ve "İndirme Yöneticisi"nden güncellemeyi istediğiniz zaman başlatabilecek veya durdurabileceksiniz.
 
Bunun yanı sıra kontrol edebileceğiniz bir dizi seçenek de mevcut. Valve'ın tavsiyeleri şu şekilde: 
 
- Otomatik güncelleme aralığı planlayın! Bununla, Steam'in iş gününüzün ortasındayken bir oyunu güncellemeye başlamamasını sağlarsınız.
- Eğer kütüphanenizdeki bir oyunu sıklıkla oynamıyorsanız, oyunu yüklü tutup otomatik güncellemelerini kapatabilirsiniz.
- Steam bağlantınızı kendiniz sınırlayabilirsiniz. Bu, ağ bağlantınızdaki yükü hafifletebilir ve bölgenizdeki ağ trafiğinin azaltılması gerekiyorsa bant genişliği yüklerini azaltmaya yardımcı olabilir.
- Kütüphane Klasörleri ayarlarından faydalanarak seyrek oynadığınız oyunları SSD'den depolama HDD'sine taşıyabilirsiniz. Bu, oyunu kaldırmak ve daha sonra yeniden indirmek zorunda kalmak yerine genellikle sizin ve bant genişliğiniz için daha iyidir. 
 
Daha fazlası için support.steampowered.com

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Steam Platformlar: PC Geliştirici: Steam Dağıtıcısı: Steam Tür: Platform Çıkış Tarihi: 12 Eylül 2003
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games Mağazasına Yeni Özellikler Geliyor: İşte Yenilikler 1 Saat önce Call of Duty'de 100$'lık Harcamadan Sonra Gelen Skin Dalga Konusu Oldu 19 Nisan Popüler Platform Oyunu Dead Cells Epic Games'te 19.50 TL! 19 Nisan The Wolf Among Us 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 19 Nisan Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 19 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler