Steam Greenlight Sistemi Kapatıldı

07.06.2017 12:54 Gazali Çetinkaya

 
   Valve, 6 Haziran tarihiyle birlikte Steam Greenlight sistemini sonlandırdı.
 
   Oyuncu topluluğunun desteğiyle yeni bağımsız oyunların Steam'de yayınlanmasına yardımcı olan Steam Greenlight'ın yerine ise Steam Direct adı verilen yeni bir sistem getirilecek.
 
   Daha öncesinde detaylandırıldığı üzere, Steam Direct Steam'e oyun koymak isteyen "geliştiriciler için doğrudan bir kayıt sistemi" olarak karşımıza çıkacak.
 
   Geliştiricilerden banka, vergi bilgilerinin girilmesi ve kimlik doğrulama süreci dahil olmak üzere bazı dijital belgeleri doldurması istenecek. Evrakları tamamladıktan sonra geliştiricilerin Steam'de yayınlamak istedikleri oyun başına $100 ücret ödemesi gerekecek. Oyunun satışları $1000 barajını geçerse para geri ödenecek.
  
   Valve'ın belirttiğine göre Steam Direct, dünyanın herhangi bir yerindeki geliştiricilere oyunlarını Steam'e getirmek için anlaşılır ve öngörülebilir bir yol sunacak ve Steam Direct, Steam Greenlight'ın gönderim hattında yaşanan gürültüyü azaltacak.
 
   Steam Direct sistemi 13 Haziran'da aktif olacak. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 8 Dk önce Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 33 Dk önce Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 1 Saat önce Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 1 Saat önce 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler