Steam, Türkiye için Önerilen Dolar Kurunu 10'a Yükseltti!

25.10.2022 12:40 Mehmet Tandoğan

 
 
Oyuncuların, özellikle biz Türkiye'de olanların vazgeçilmez oyun platformu olan Steam, daha önce de tahmin edilebilir bir şekilde mevcut olan dolar kurunu 1.8'den 10'a yükseltti. Peki bu durumda ne olacak? Biz Türkiye'de yaşayan oyuncular bu durumdan nasıl etkilenecek? Biraz bundan bahsedelim:
 
Steam gibi oyun satış platformları geliştiricilere her ülke için belli bir satış rakamı öneriyor. Yani bir geliştirici veya yayıncı, oyunlarını yayınlarken tek tek, ülke ülke satış rakamı girmenin yanı sıra önerilen rakamlar üzerinden de direkt olarak satışını yapabiliyor. Önerilen satış rakamının yer almasıyla yayıncılar bir ülkenin hangi ekonomik durum içerisinde olduğunu bilmesine gerek kalmıyor. Bu şekilde Steam, "oyununuzu şu kurdan veya şu fiyata satabilirsin" diye öneriyor. Bu öneri artık 1.8 dolardan 10'a çıkmış durumda.  
 
 
 
Steam'de mevcut ve bundan sonraki süreçte yayınlanacak olan oyunların, önerilen dolar kuru 10 olduğundan dolayı ülkemizde daha pahalı olacağı aşikar (şimdiden bazı oyunların fiyatlarında artış söz konusu). Bu durum daha çok bağımsız yapımcıları ve daha düşük bütçeli oyunları etkisi altına alacak gibi. Çünkü diğer büyük firmalar önerilen kur dışında kendi istediği rakamı girmeyi tercih ediyor. Ancak bağımsız ve daha düşük bütçeye sahip olan ekipler genel olarak önerilen kur üzerinden oyunlarını yayınlıyor.
 
Steam'de halihazırda oyunu geliştiren ve yayınlayan ekipler halen kendi fiyatlarını girebiliyor ancak çoğu oyunda otomatik fiyatlandırma kullanılıyor. Bu durum bakalım bundan sonraki süreçte nasıl bir etki yaratacak, hep birlikte göreceğiz.
 
 
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Steam Platformlar: PC Geliştirici: Steam Dağıtıcısı: Steam Tür: Platform Çıkış Tarihi: 12 Eylül 2003
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 15 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Batman: Arkham Shadow Resmi Olarak Duyuruldu 4 Saat önce The Witcher 3'te Artık Griffin'e Binmeniz Münkün! 4 Saat önce Gray Zone Warfare PC Sistem Gereksinimleri 5 Saat önce Deus Ex İçin RTX Remix Modu Yayınlandı 6 Saat önce Suşi Dükkanı İşletebileceğiniz Rolling Hills 4 Haziran'da Geliyor 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler