Steam için Beklenen Büyük Arayüz Güncellemesi Geldi! İşte Detaylar

15.06.2023 23:25 Mehmet Tandoğan

 
 
Yakın zamanda Steam kullanıcılarına beta olarak sunulan büyük arayüz güncellemesi şu anda tüm kullanıcılara açık bir şekilde sunulmuş durumda. Bu güncellemeyi yüklemek için Steam programını başlatmanız yeterli. Yeni güncelleme ile beraber Steam'in arayüzü büyük oranda değişiyor ve yeni eklemeler ve iyileştirmeler yapılıyor.
 
Yeni çerçeve ve menü sistemi 
 
 
 
Bu güncelleme ile beraber Steam'in görünümü yenileniyor ve bazı özel görsellik ve kullanılabilirlik iyileştirmelerini beraberinde getiriyor. İlk etapta gözümüze programın çerçevesi ve yazı tipleri çarpıyor. Bu kapsamda pencereler, menüler, yazı tipleri ve renkler güncelleniyor.
 
Bildirimler artık daha işlevli
 
 
 
Steam bildirimleri de güncellenen kısımlar arasında. Çan butonu artık sadece bizim için yeni bir şey olduğunda yanıyor. Ayrıca bildirimlere özel yeni ayarlar bu güncelleme ile dahil oluyor. Bildirim kısımları ek olarak daha fazla detayı içeriyor ve yararlı bildirimler burada bulunuyor.
 
Oyun içi arayüzü yeniden tasarlandı 
 
 
 
Oyun içi arayüzü bu güncelleme ile tamamen değiştiriliyor ve her zamanki gibi arayüze oyundayken Shift+Tab tuşlarıyla erişebiliyorsunuz. Arayüz için yeni bir kullanıcı arayüzü karşımıza çıkıyor, daha ve yeni kullanışlı özellikler ekleniyor ve arayüzde daha fazla özelleştirme yapabiliyoruz. Eklenilen yeni araç çubuğuyla beraber oyun esnasında sohbet edebiliyor, başarım ilerlemesine bakabiliyor, rehberler, tartışmalar ve internet tarayıcısı gibi kısımlara erişebiliyoruz.
 
Notlar özelliği sisteme dahil oluyor
 
 
 
Yeni Notlar özelliği ile beraber oynadığımız oyunla ilgili notlar alabiliyoruz ve bu notları dilediğimiz gibi görüntüleyebiliyoruz. Metin biçimlendirme, görsel yapıştırabilme, oyun başına birden fazla not alabilme gibi özelliklere sahip olan Notlar kısmı çevrimdışı modda da kullanılabiliyor. Notlar kısmı oyun başına kaydediliyor ve giriş yaptığımız her bilgisayar arasında eş zamanlanıyor. 

Ve daha fazlası
 
Bu güncelleme ile daha fazla özelliğe yeniliğe erişmemiz mümkün. Yayınlanan yeni güncelleme videosuyla ve notlarıyla beraber diğer gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
 
Steam arayüz güncelleme videosu 
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Steam Platformlar: PC Geliştirici: Steam Dağıtıcısı: Steam Tür: Platform Çıkış Tarihi: 12 Eylül 2003
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PlayStation Plus Mayıs 2024 Ücretsiz Oyunları Açıklandı 02 Mayıs Senua’s Saga: Hellblade 2 İçin Minimum Sistem Gereksinimleri Açıklandı 02 Mayıs Starfield'a 15 Mayıs'ta Gelecek Güncelleme Neleri İçerecek? 02 Mayıs Batman: Arkham Shadow Resmi Olarak Duyuruldu 02 Mayıs The Witcher 3'te Artık Griffin'e Binmeniz Münkün! 02 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler