Steam İnteraktif Tavsiye Sistemi Herkesin Erişimine Açıldı

19.03.2020 06:14 Gazali Çetinkaya

 
Steam İnteraktif Tavsiye Sistemi geçtiğimiz yıl Steam Laboratuvarı'nın bir parçası olarak denemeye sunulmuştu ve son sürümü bugün itibarıyla herkesin erişimine açıldı.
 
Bu sistem kullanıcıların oynadıkları oyunları temel alır ve makine öğrenimini kullanarak onlara özel interaktif tavsiyeler sunar. Oynamak istediğiniz oyunu bulabilmek için etiket bazlı güçlü filtrelerle birlikte sonuçlarınızı hızlıca kendinize göre ayarlayabilir, popüler veya niş oyun dengenizi belirleyebilir, oyunların yakın zamanda çıkan mı yoksa klasik mi olacağını seçebilirsiniz. 
 
İnteraktif Tavsiye Sistemi, Steam'deki milyonlarca kullanıcının oynama süresi geçmişini temel alarak eğitilmiş bir makine öğrenimi modelini kullanır. Etiketlerinizden veya incelemelerinizden doğrudan etkilenmez. Bunun yerine, Steam'deki kullanıcıların oynadıkları oyunlara bakarak kendini geliştirir. Ana fikri, eğer sizin oynama alışkanlıklarınıza sahip oyuncular, henüz sizin denemediğiniz oyunları oynuyorsa, bu oyunun sizin de keyif alacağınız bir oyun olabileceğidir.

Ayrıca, temel modeli Steam mağazasının diğer bölümlerine de uygulamaya başlıyoruz. Bununla birlikte oyuncuların en alakalı içeriği görmesine veya daha bilinçli seçimler yapmasına yardımcı olabileceğini düşünüyoruz. Örneğin bir oyunun sayfasını görüntülerken, oyunun sizin ilginizi çekebilme ihtimalinin nedenleri arasında diğer faktörlerin yanı sıra bazen "Sizin gibi oyuncular sevdi" yazdığını görürsünüz. 
 
İnteraktif Tavsiye Sistemi'ne store.steampowered.com/recommender adresinden veya Mağazanız menüsünden erişebilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Steam Platformlar: PC Geliştirici: Steam Dağıtıcısı: Steam Tür: Platform Çıkış Tarihi: 12 Eylül 2003
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty'de 100$'lık Harcamadan Sonra Gelen Skin Dalga Konusu Oldu 19 Nisan Popüler Platform Oyunu Dead Cells Epic Games'te 19.50 TL! 19 Nisan The Wolf Among Us 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 19 Nisan Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 19 Nisan Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor 19 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler