Steam'de 20. Yıla Özel Birçok Oyunda İndirim Bulunuyor: İşte Öne Çıkanlar

14.09.2023 14:57 Mehmet Tandoğan

 
 
Valve tarafından oyunculara sunulan Steam, 12 Eylül 2003'te yayınlandı ve ekip şu anda 20. yılını özel indirimlerle beraber kutluyor. Geldiğimiz seneye kadar birçok oyunun da içinde bulunduğu indirim kapsamında oyunlara daha ucuz bir şekilde ulaşabiliyorsunuz.
 
İşte öne çıkan oyunlar
 
- Left 4 Dead (10,50 TL)
 
 

Valve Ttrafından oyunculara sunulan ve çevrimiçi iş birliği modu ile beraber ön plana çıkan yapım en fazla 4 oyuncuyu destekliyor. Oyun içerisinde arkadaşlarınızla beraber zombi kıyametini atılıyor ve üzerinize akan akın zombiler gelirken hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. Oyunda bölüm bölüm kısımlar bulunuyor ve her bölümün farkı gereklilikleri yer alıyor. Her bölüm içerisinde farklı bölgelere doğru adım atabiliyor, çeşitli patron savaşları ile beraber karşılaşabiliyor ve burada ekibinizle beraber koordineli bir şekilde çalışabiliyorsunuz. Eğer oyun içerisinde tek başınıza oynamak istiyorsanız da yine oyunu bu şekilde deneyimleyebiliyor ve yapay zekaya sahip karakterlerle beraber ilerlemeye başlıyorsunuz. Dolayısıyla oyunu hem tek oyunculu hem de çevrimiçi iş birliği modunda oynayabiliyorsunuz.
 
- Left 4 Dead
- İkili paket

Oyun şu anda Steam'in 20 yıl dönümü kapsamında indirimde bir şekilde karşımıza çıkıyor. 10 Türk lirasından satışta bulunan bu yapım şu anda elbette eski bir oyun olarak karşımıza çıkıyor ancak yine de oyunu oynayabiliyor ve oyunu nasıl bir yapıya  sahip olduğunu deneyimleyebiliyorsunuz. Elbette bu oyunun ikinci bir devam oyunu da yer alıyor ve bu oyunu da isterseniz aynı şekilde elde edebiliyorsunuz. Oyunda bir yandan hayatta kalmaya çalışıyor ve diğer yandan ise zombilerin ortaya çıkardığı o kıyameti görebiliyorsunuz. 20 farklı haritanın bulunduğu yapımda farklı silah türleri de bulunuyor ve bu silah türleri ile beraber ilerlemeye başlıyorsunuz. Oyunda örneğin elinize bir pompalı tüfek alabiliyor ve bu pompalı tüfekle beraber düşmanları ve zombileri yakından paramparça edebiliyorsunuz ancak aynı oranda bu pompalı tüfek uzak menzilli kısımlarda pek etkili olmuyor. Diğer taraftan elinize makineli tüfek alabiliyor ve bu makineli tüfekle beraber menzil tanımaksızın düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve düşmanların üzerine mermi yağdırabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda bu tarz farklı farklı silahlar bulunuyor ve her silahın da kendine özgü mekanikleri yer alıyor.
 
 

Oyunda bu silahlar dışında yine kullanabileceğiniz çeşitli yanıcı ve patlayıcı maddeler bulunuyor. Örneğin bir zombi sürüsünün üzerine molotof atabiliyor veya  diğer taraftan attığınız bombalarla beraber onları ortadan kaldırabiliyorsunuz. Aynı zamanda burada çevrimiçi istatistikler bulunuyor ve bu istatistiklerle beraber de kendinizi bu liste içerisinde görebiliyorsunuz. Ek olarak sıralama ve ödül sistemi de bu istatistik programları içerisinde yer buluyor.

Bu tarz oyunları siz de biliyorsunuz ki arkadaşlarla beraber oynamak ve deneyimlemek oldukça keyif verici ve eğlenceli bir içeriği bizlere aktarıyor. Bu kapsamda oyuna dahil olabiliyor ve indirimler doğrultusunda bu oyunu satın alabiliyor ve kütüphanenize ekleyebiliyorsunuz. Elbette ucuz bir şekilde karşımıza çıkan yapım eski bir oyun olarak yer buluyor. Her ne kadar eski olsa da yer yer nostalji yaşayabileceğiniz ve tekrar tekrar dönüş yapabileceğimiz bir oyun içeriğini de bünyesinde barındırıyor. Dolayısıyla oyunu kütüphanenize eklemenizde ve satın almanıza fayda var. Tabii eğer satın almadıysanız.
 
 

Son olarak şundan da bahsetmem gerekiyor ki yine Steam indirimleri kapsamında hem ilk hem de ikinci oyunun bulunduğu bir paket yer alıyor. Bu paketi de 15 Türk lirasından satın alabiliyorsunuz. Yani 2 oyun sizlere 7 Türk lirasından satışa sunulmuş oluyor. Dolayısıyla bu paket daha avantajlı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Eğer satın almak istiyorsanız bu iki oyunu içeren paketi satın almanızda fayda var ve iki oyun arasındaki gelişimi de bu kapsamda görebilirsiniz. Tabii bu durumda yine tercih size kalmış. Eğer nostalji yaşamak istiyorsanız ve eskiye geri dönüp tekrardan zombi kıyametine adım atmak istiyorsanız bu oyunlara bir göz atabilirsiniz.
 
- Watch_Dogs (52,35 TL)
 
 

Ubisoft tarafından oyunculara sunulan ve bir zamanların oynanan yapımları arasında bulunan Watch Dogs şu anda Steam indirimleri kapsamında 52 Türk lirasından karşımıza çıkıyor. Oyun çıktığı ilk dönemde birçok oyuncu tarafından sevilmiş durumda ve hala da oynanmaya devam ediyor. Ancak elbette oyun içerisinde çeşitli eksiklikler de bulunuyor. Genel anlamda oyuncular araç mekaniklerinin oldukça kötü olduğunu belirtiyor kimi ise açık dünyasının tam olarak şekillenmediğini ve hikayenin bu kapsamda zayıf kaldığını söylüyor ancak tabii ki bu özellikler oyuncular arasında değişkenlik gösteriyor ve farklı farklı düşüncelere de sahip olabiliyorsunuz. Her ne kadar farklı düşünceler de olsa oyun nihayetinde Steam'de çok olumlu etiketine sahip olarak karşımıza çıkıyor ve indirim kapsamında da alabileceğiniz ve vakit geçirebileceğiniz yapımlar arasında.
 
- Steam sayfası

Oyun gelecek temalı bir yapıyı bizlere aktarıyor ve bu yapım içerisinde araçlardan trafik lambalarına oradan da sistemlere kadar her bir yapıyı hackleyebileceğimiz bir yer alıyor. Yapım içerisinde elbette ilgi çekici özellikler ve mekanikler bulunuyor aynı zamanda hikaye odaklı bir kısım da bizlere sunuluyor. oyunda hikaye kapsamında çeşitli görevleri atılabiliyor ve bu dünya içerisinde bulunduğumuz noktada yine diğer açık dünya oyunlarında olduğu gibi araçlara binebiliyor, araçları alabiliyor ve böylece gideceğimiz yere doğru istediğimiz şekilde ilerleyebiliyoruz. Aynı zamanda dikkat çekici bir karakteri kontrol ettiğimiz oyunda bir hacker olarak yer alıyor ve  bu amaç doğrultusunda kendimizi geliştirmeye koyuluyoruz. Oyunda Chicago şehri içerisinde bulunuyor ve bu şehirde etrafı gezebiliyor ve açığa çıkarılmamış sırları burada açığa çıkarabiliyoruz. Şehrin altyapısını kullanarak birçok içeriği hackleyebileceğimiz ve çeşitli bilgileri açığa çıkarabileceğimiz yapımda canlı bir şehir bizlere aktarılıyor. Bu şehirde yine yapay zekaya sahip karakterler bulunuyor. Bunlar da elbette canlı bir şehir görüntüsünü bizlere aktarıyor.
 
 

Watch_Dogs'da yine karakterimizle beraber nişancı ve aksiyon içeriğine dalış yapabiliyor ve farklı ateş etme mekanikleriyle beraber yeni silahları da elimize alabiliyoruz. Oyunda bu kapsamda 30'dan fazla geleneksel silah kütüphanesi bulunuyor ve bu silah kütüphanesi ile beraber de istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve savaş durumlarında bu silahların önemi daha da yükseliyor. Oyun içerisinde çatışma mekanikleriyle beraber istediğimiz şekilde gizli ilerleyebiliyor, hackleyebildiğimiz sistemler sayesinde düşmanların dikkatini çekerek gizli bir şekilde arkalardan yaklaşabiliyor ve tek hamlede onları alt edebiliyoruz. Dilersek de doğrudan aksiyona geçiş yapabiliyor ve düşmanları bu kapsamda ortadan kaldırabiliyoruz. Oyunda bazı noktalarda bizlere çeşitli özgürlükler sunuluyor ve bu özgürlüklerle beraber de görevimizi tamamlamaya başlıyoruz.
 
 

Oyunda yer alan araç sürüş mekanikleri birçok oyuncu tarafından eleştiriliyor ve bu durum elbette belli başlı sorunları da beraberinde getiriyor. Birçok oyuncu araç sürüş mekaniklerden rahatsız bir şekilde karşımıza çıkıyor ancak diğer taraftan ise birçok mekanik çoğu beğeniliyor. Bunun dışında oyunda hem tek hem de çok oyunculu modlar bulunuyor. Bu modlarla beraber istediğiniz deneyime doğru adım atabiliyor ve iş birliği modu içerisinde de farklı seviyelere doğru geçiş yapabiliyorsunuz. Oyunda çok oyunculu mod içerisinde herhangi bir menü veya yükleme ekranını bulunmuyor. Bu mod içerisinde istediğiniz şekilde anında açık dünyaya adım atabiliyor ve çok oyunculu aksiyon içerisine dalış yapabiliyorsunuz. Elbette bu tarz oyunlarda ana hikayeyi bitirdikten sonra çok oyunculu modlara geçiş yapmak eğlencenin kilidini daha da açabiliyor. Eğer hackerlık olayına meraklıysanız ve açık bir dünyada yeni bir deneyime atılmak istiyorsanız ve daha önceden bu oyunu deneyimlemediyseniz bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
- Assassin's Creed Origins (104,85 TL)
 
 

Ubisoft tarafından oyunculara sunulan aksiyon macera serisinin Mısır'da geçen kısmı Assassin's Creed Origins oyunculara gerçekten de uzun bir oyun deneyimi vadediyor. Geçtiğimiz dönemde bitirdiğim ve gerçekten de uzun süreler boyunca oynadığım yapım bizleri antik Mısır'a götürüyor ve antik Mısır içerisinde gerek piramitlere gerekse diğer ilgi çekici yapılara doğru adım atabiliyoruz. Origins içerisinde güneş saatlerinden eski tarz tapınaklara kadar çok farklı yapılar bizlere karşılıyor ve bu yapılarla beraber de açığa çıkarılmamış sırları ortaya çıkarabiliyoruz.
 
- Steam sayfası

Entrikalarla doğru bir yapıyı bizlere aktaran oyunda yine bir suikastçı olma yolunda ilerleyen bir karakteri kontrol ediyor ve bu karakterle beraber hem bir yandan intikam alıyor hem de suikastçılar birliği içerisinde kendi yerimizi garanti edebiliyoruz. Oyun içerisinde serinin diğer oyunlarından aşina olduğumuz platform unsurları ve dövüş teknikleri bulunuyor ve bu tekniklerle beraber elbette istediğimiziz şekilde düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Oyunda düşmanlara istediğimiz şekilde gizli yaklaşabiliyor veya doğrudan aksiyona geçiş yapabiliyoruz ve bu kapsamda yaklaşımımızı tamamen biz belirleyebiliyoruz. Yine serinin diğer oyunlarında olduğu gibi çeşitli silahlar bulunuyor. Bu silahlarla beraber de kendi karakterimizi güçlendirebiliyor ve yeni yeteneklerin de kendilerini açabiliyoruz. Oyunda farklı farklı silahlar yer alıyor ve bu silahlar arasında mızraklar, baltalar, kılıçlar, kalkanlar ve daha fazlası bulunuyor aynı zamanda menzilli saldırılar da yapabileceğiniz yay ve ok gibi silahlar da burada yer buluyor.
 
 

Oyun içerisinde diğer yandan yetenek ağacımız bulunuyor ve bu yetenek ağacıyla beraber yeni yeteneklerin kilidini açabiliyor ve aksiyon esnasında bu yetenekleri kullanarak düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Oyunda yine bitirici vuruşlar yapabiliyor ve düşmanları tek hamlede ortadan kaldırabiliyoruz. Estetik bir dövüş sanatıyla beraber karşımıza çıkan oyunda gizemleri açığa çıkarabiliyor, Nil Nehri boyunca seyahat edebiliyor, çöllerde dolanabiliyor, seraplar görebiliyor, piramitlerin üzerine çıkabiliyor ve piramitlerin içerisinde yer alan tapınaklara da adım atabiliyoruz. Burada bizleri bekleyen çeşitli hazineler bulunuyor ve aynı zamanda ender silahları da buradan elde edebiliyoruz. Oyun içerisinde elde ettiğimiz silahların enderlik dereceleri bulunuyor ve bu enderlik dereceleri de o silahın ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla bu tapınakla  içerisinde bu tarz silahlar karşımıza çıkıyor aynı zamanda çeşitli görevler de yaparak bu efsanevi silahlara erişebiliyoruz.

Origins içerisinde açık bir dünya bulunuyor. Bu dünya içerisinde istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ister ana görevlerden istersek de yan görevlerden kendi hikayemizi tamamlayabiliyoruz. Açığa çıkarabileceğimiz çeşitli sırların bulunduğu oyunda her bölgenin kendine ait gereklilikleri yer alıyor ve bir bölgede de aranıyor konumuna gelebiliyoruz. Eski Mısır şehrinin yansımasını bizlere olduğu gibi aktaran ve gerçekçi atmosferiyle beraber güzel bir deneyimi sunan oyunda zorla düşmanlar ve zorlu boss savaşları karşımıza çıkıyor. Bu savaşlarla beraber de karakterimize güveniyor ve karakterinizle beraber gelen saldırıları savuşturabiliyoruz.
 
 

Seri içerisinde önemli bir yere sahip olan ve antik Mısır'ı bizlere aktaran Origins şu anda indirimler kapsamında 104 lirasından satışta bulunuyor. Ucuz bir şekilde karşımıza çıkan bu yapımı kütüphanenizde yoksa satın alabilir ve oyunu deneyimlemeye koyulabilirsiniz. Oyun gerçekten de uzun bir deneyimi bizlere aktarıyor ve paranıza değecek bir şekilde karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyunda gerçekten de uzunca vakitler geçirdim ve oyun içerisinde neredeyse kayboldum diyebilirim. Elbette bu uzun vakitler  her oyuncu için olumlu bir yansımayı sunmuyor. Bir yerden sonra oyundan sıkılabiliyorsunuz ancak nihayetinde uzun bir deneyimin bizlere aktarılacağına garantisini verebiliyoruz.
 
- Dying Light 2 Stay Human (349,50 TL)
 
 

Techland tarafından biz oyun severlere sunulan açık dünya zombi kıyameti oyunu içerisinde bir yandan hayatta kalmaya çalışıyor diğer yandan ise bu virüslere karşı bir tedavi bulmaya başlıyoruz. Serinin devam oyunu olarak karşımıza çıkan oyun içerisinde açık dünyada çeşitli parkurlar yapabiliyor ve yenilenmiş dövüş mekanikleri ile beraber de karşılaşabiliyoruz. İlk oyuna göre daha fazla parkur mekaniğinin ve akıcı dövüşlerinin yer aldığı yapıda açık dünyayı istediğimiz gibi tecrübe edebiliyor ve kıyamet gibi karşımıza çıkan zombi ordularını ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Oyunda kullanabileceğimiz oldukça fazla silah bulunuyor ve açık dünya içerisinde istediğiniz bölgeye doğru ilerleyebiliyor ve buralarda hayatta kalan gruplarıyla beraber karşılaşabiliyoruz. Bu gruplardan istediğimiz şekilde görevleri alabiliyor ve aklımıza kazınacak çeşitli karakterlerin olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
- Steam sayfası

Steam'in 20. yıl dönümü indirimleri kapsamında karşımıza çıkan oyun 349 Türk lirasından satışta. Oyun yine ilk oyunda olduğu gibi sabah zombilerin sakin bir şekilde olduğu bir mekaniği gece ise zombilerin çıldırdığı ve artık daha agresif olduğu bir yapıyı bünyesinde barındırdığı bir geçişi sunuyor. Bu mekanik ilk oyunda da aynı şekilde karşımıza çıkıyordu bu oyunda da aynı şekilde bizlere sunuluyor. Dolayısıyla oyunda ilk oyundan çeşitli mekanikler de yer alıyor ve daha da gelişmiş mekanikler bizlere aktarılıyor. Oyun gerçekten de bizlere kıyamet sonrası zombi dünyasını olduğu gibi aktarıyor ve ilgi çekici atmosferleri de bünyesinde barındırıyor. Oyuncular tarafından sevilen ve oynanan yapımlar arasında bulunan bu oyunda istediğimiz gibi şehirde özgürce dolaşabiliyor, çatıdan çatıya doğru atlayabiliyor, zombileri arkamızda bırakabilir ve farklı zombi türleri ile beraber karşılaşabiliyoruz. Aynı şekilde bu zombileri ortadan kaldırmak için hem yumruklarımızı hem teknemizi hem de elimizdeki silahları kullanabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda kullanabileceğiniz çok çeşitli silah cephaneliği bulunuyor ve istediğimiz şekilde de bu silahları kullanabiliyoruz. Örneğin oyun içerisinde elimizde bir balta bulunuyor ve bu baltayla beraber zombileri tamamen parçalara ayırabiliyor ve aynı şekilde zombilerin uzuvlarının koptuğunu görebiliyoruz. Yani oyunda daha çok vahşi ve şiddetli bir içerik bizleri bekliyor.
 
 

Oyunda tek oyunculu oynayabileceğiniz gibi aynı zamanda en fazla 3 oyuncuyla beraber de takım kurabileceğiniz eşli bir mod yer alıyo. Mod içerisinde yine hikaye boyunca ilerleyebiliyor, meydan okumalara katılabiliyor ve şehrin sokaklarına doğru adım atabiliyorsunuz. Bu tarz modlar elbette oyuncuların dikkatini çeken ve oyunu deneyimlerken tekrar tekrar oyuna giriş yapmak isteyenler için gayet güzel bir içeriği bünyesinde barındırıyor. Elbette hikaye boyunca arkadaşlarla beraber oynamak da gerçekten güzel bir desteğin bizlere sunulduğunu gösteriyor. Çünkü bu tarz destekler gerçekten de oyuncuların ilgisini çekecek türden karşımıza çıkıyor. Hikaye boyunca arkadaşlarla beraber oynamak ve ilerlemek gerçekten de eğlenceli bir deneyimin kapısını aralıyor. Aynı şekilde bu destek ilk oyunda da mevcuttu ve tüm hikaye boyunca arkadaşımızla beraber oynayabiliyorduk ve arkadaşımızla beraber düşmanları ortadan kaldırabiliyorduk. Şimdi de aynı şekilde ikinci oyunda da bu destek yer alıyor ve zombileri bu şekilde ortak olarak alt edebiliyor ve macerayı tamamen deneyimleyebiliyorsunuz.
 
 

Steam indirimleri kapsamında saydığımız oyunlar, ön plana çıkan yapımlar arasında yer alıyor. Elbette bu oyunların dışında birçok indirimli oyunda bulunuyor ve aşağıda verdiğimiz linkten tüm bu indirimli oyunlara ulaşabiliyorsunuz. Bu kapsamda istediğiniz oyunları kütüphanenize ekleyebilir ve bu ayrıca daha fazla oyunun sahibi olabilirsiniz. Elbette oyunların seçimi tamamen size ait olarak yer buluyor ve istediğiniz ve sevdiğiniz türe doğru yönelebiliyorsunuz.
 
- Just Cause 2 (5,74 TL)
 
 

Avalanche Studios Tarafından geliştirilen ve 2010 yılında yayınlanan aksiyon macera oyunu gerçekten de bizlere eğlenceli ve aksiyonun dozunun yüksek olduğu bir yapıyı aktarıyor. Oyunda yüzlerce silah ve araç bulunuyor. Bu araçlarla ve silahlarla beraber tam bir aksiyona dalış yapabiliyor, yukarılara doğru tırmanabiliyor, elimizdeki aletleri kullanabiliyor, uçup kaçabiliyor ve tam bir aksiyon içeriğini burada deneyimleyebiliyoruz. Aksiyon filmlerinde yer alan ve taş çıkaran aksiyon sahnelerin bulunduğu oyunda farklı beceriler ve kombinasyonlarla beraber de eğlencenin dibine vurabiliyoruz ancak oyun eski bir yapımı olduğundan dolayı elbette daha çok nostalji hissiyatı yaşamak isteyenlere hitap ediyor ve eski mekaniklerle beraber de karşımıza çıkıyor.
 
- Steam sayfası

Oyun içerisinde açık bir dünya bizleri bekliyor ve bu açık dünya içerisinde yer yer zorlu alanlarla beraber karşılaşabiliyor ve burada farklı karakterlerle beraber de yol alabiliyoruz. Oyunda arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye kapsamında elbette çok iyi bir şeyler beklemiyoruz. Oyun daha çok bizlere aksiyonun dozunu artışıyla beraber daha iyi bir içeriği üzere aktarmayı hedefliyor ve yapılabilecek ve adrenalinin yüksek olduğu oldukça fazla eylem bulunuyor. Bu eylemler arasında paraşütle atlama, araçların üzerinde çatışma, araçlardan araca atlama, helikopterlerden aşağıya doğru sarkma ve daha fazlası yer alıyor. Oyunda gerçekten de yapılabilecek oldukça fazla mekanik yer alıyor ve bu mekaniklerle beraber de oyunda eğlenceli dakikalar geçirebiliyoruz. Oyunda açık dünya var ama dolu dolu bir içeriği bizlere aktarmıyor. Eski bir yapım olduğundan yukarıda da bahsetmiştim; hem eski bir yapım olduğundan hem de şu andaki oynadığınız oyunlara nazaran gerçekten de eski kalan bir içerik olduğundan dolayı oyun gerçekten de bir noktada sıkılabiliyor ve bir zaman sonra kenara kaldırabiliyorsunuz. Ancak o noktaya kadar oyunu deneyimleyebilir ve bu oyunda farklı bir deneyim elde etmeye çalışabilirsiniz. Elbette günümüzdeki sistemlere uyarlansa belki de daha fazla eğlenceli deneyimin kapısını bizlere aralayabilir.
 
 

Just Cause 2 içerisinde gerçekten de özgür bir açık dünya bizlere aktarılmış durumda. Bu odamız bölgenin farklı sırlarını açığa çıkarabildiğimiz yapın içerisinde farklı görevlere doğru adım atabiliyor, düşmanlarla beraber savaşabiliyor ve siper alarak düşmanların üstesinden gelmeye koyuluyoruz. Oyunda yer yer hikaye görevleri kapsamında aksiyonun dozunu arttığını görebiliyor ve araçların savaşlara dahil olduğunu da burada deneyimleyebiliyoruz. Oyunda hem araçların içerisinden hem de araçların dışarısına sarkabiliyor ve böylece düşmanlara karşı araç savaşlarında da başarılı olmaya çalışıyoruz. Farklı silahların da bulunduğu yapım içerisinde içerisinde bulunduğumuz adayı istediğimiz şekilde keşfedebiliyor ve arkadaşlarımızı ve diğer kaybolan yakın kişilere burada bulmaya çalışıyoruz. Engebeli arazilerden yüksek kısımlara zirvelerden daha farklı alanlara kadar çok farklı bölgenin yer aldığı oyunda elbette bu atmosferler de değişkenlik gösteriyor. Oyunda farklı farklı yerlerde farklı düşmanlar karşımıza çıkabiliyor ve bu düşmanların da zorluğu gitgide artıyor. Oyunda örneğin karakol baskınları düzenleyebiliyor ve bu karakol baskınlarıyla beraber düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. İstersek gizli ilerleyebildiğimiz istersek de doğrudan aksiyona dalabildiğimiz yapımda elbette yapay zeka biraz düşük kalmış durumda olarak karşımıza çıkıyor.

Öte yandan oyunda bir yere adım atacaksak o yere paraşütle beraber ilerleyebiliyor, helikopterlerden aşağıya doğru atlayabiliyor ve doğrudan o yere doğru geçiş yapabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bir yere ulaşmak için birden fazla yolu deneyebiliyor ve bu yolla beraber de oyun bizlere geniş bir özgürlük sunduğundan bahsedebiliyoruz. Oyun içerisinde hem havada hem de karada kaosunu hakim olduğu bir yapı bizlere aktarılıyor. Bu kapsamda kaosun ve aksiyonun dozu gitgide artıyor ve böylece düşmanlara karşı savaş verebiliyoruz. Oyunda elbette bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise burada bulunan görevleri yapmaya koyuluyor ve görevleri yaparak yeni silahların sahibi olabiliyoruz. Oyunda normal silahların haricinde kullanabileceğimiz çeşitli yan araçlar da bulunuyor. Bu araçlardan birini örnek verecek olursak; Örneğin kanca ile beraber çıkamadığımız yüksek yerlere doğru tırmanabiliyor ve kancayı atarak o yere doğru doğrudan ulaşabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz işe yarayacak araçlar bulunuyor.
 
 

Adanın farklı bölgelerini keşfettiğimiz ve sürekli olarak çeşitli görevlerimi yaptığımız oyunda binalardan bel aşağı doğru sarkabiliyor ve buralarda istediği bir şekilde hareket edebiliyoruz. Oyunda hayal gücümüzün sınırlarını zorlayan ve aksiyonu dozunun gitgide arttığı bir yapı ile beraber karşılaşabiliyor ve gerçek bir özgürlüğe adım atabiliyoruz. Örneğin oyun içerisinde seçebileceğimiz ve alt edebileceğimiz onlarca hedef bulunuyor ve bu hedefleri istediğimiz şekilde tamamlayabiliyor ve onları dilediğiniz sırayla ortadan kaldırabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda gerçekten de özgür bir şekilde bir yapı bizlere aktarılıyor ve hangisinden başlamamız gerektiğine de biz karar verebiliyoruz. Oyunda farklı seçimler yapıyor ve aynı zamanda görevleri de farklı noktalarda ilerleyebiliyoruz. Hangi göreve yakınsak o göreve doğru adım atabiliyor ve bu açık dünya içerisinde etrafı keşfetmeye koyulabiliyoruz.

Oyun içerisinde sadece araçlar bulunmuyor aynı zamanda arazi motorları, helikopterler  ve daha fazlası yer alıyor. Bunlarla beraber de istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve gideceğimiz yere en güvenli ve en hızlı şekilde ilerlemeye başlıyoruz. Örneğin bir yere ulaşmak için öncelikle bir helikopteri alabiliyor ve helikopterle beraber geldiğimiz noktaya doğrudan inebiliyor veya helikopteri bir anda bırakarak paraşütle beraber buradan atlayabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz girişler yapabiliyor ve böylece adrenalinin üst düzeye çıktığını görebiliyoruz. Oyun içerisinde yine arazi motorları ile beraber yüksek yerlere doğru hızlı bir şekilde çıkabiliyor ve buralardaki tümsek yerlerden aşağıya doğru atlayabiliyoruz. Aynı zamanda motorumuzla beraber çeşitli hareketler de sergileyebiliyoruz. Oyunda yine bunun yanı sıra elimizdeki silahlarla beraber aracın üzerinden veya motorun üzerinden ateş edebiliyor hem makineli tüfeklerden hem de silahlardan verim alabiliyoruz. Bunun dışında yine oyunda elimize roket atarlar alabiliyor ve roket atarlarla beraber de düşmanları tamamen ortadan kaldırabiliyoruz.
 
 

Steam'in 20. yıl dönümü indirimleri kapsamında 5 liradan karşımıza çıkan bu yapım elbette çok ucuz bir şekilde satışa sunulmuş durumda. Oyunu dilediğiniz gibi satın alabilir ve kütüphanenizi ekleyebilirsiniz. Eski bir yapımı olduğundan dolayı oyun daha çok nostalji severlere ve bu oyunu denemek isteyenlere hitap ediyor. Dolayısıyla oyunu alıp tamamen bitireceğinizi burada düşünmüyorum ancak ucuzluğu  ve içeriği ile beraber eğlenceli bir deneyimin kapısını sizlere aralayabilir ve böylece kütüphanenizi ekleyebilir ve kütüphanenizi bu kapsamda genişletebilirsiniz. Elbette bu tarz oyunlar diğer taraftan eskiliğini bir kenara bırakırsak daha çok aksiyon ve macera  içeriğini severlere hitap ediyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Akabinde oyun serinin ikinci oyunu olarak karşımıza çıktığını belirtmekte fayda var. Yani serinin diğer oyunları da bu kapsamda karşımıza çıkabiliyor ve serinin diğer oyunlarını da kütüphanenize ekleyebiliyorsunuz  .
 
Diğer indirimli oyunlar 
 
- Half-Life 1 Anthology paketi: 13,35 TL
- Hitman: Blood Money: 6,15 TL
- Titanfall 2: 19,90 TL 
- Portal: 10,50 TL
- Just Cause 2: 5,74 TL
- Call of Duty: Ghosts: 45,87 TL
- Banished: 10,54 TL
- Cities: Skylines: 56,00 TL
- Rise of the Tomb Raider: 14,50 TL
- Shadow of the Tomb Raider: Definitive Edition: 57,09 TL
- Red Deat Redemption 2: 379,50 TL
- Assassin's Creed Odyssey: 139,80 TL
- CODE VEIN: 202,50 TL
- Halo: The Master Chief Collection: 99,97 TL
- Remnant: From the Ashes: 42,00 TL
 
Diğer tüm indirimli oyunlara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz. 
 
20. yıl fragmanı 
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Steam Platformlar: PC Geliştirici: Steam Dağıtıcısı: Steam Tür: Platform Çıkış Tarihi: 12 Eylül 2003
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PlayStation Plus Mayıs 2024 Ücretsiz Oyunları Açıklandı 02 Mayıs Senua’s Saga: Hellblade 2 İçin Minimum Sistem Gereksinimleri Açıklandı 02 Mayıs Starfield'a 15 Mayıs'ta Gelecek Güncelleme Neleri İçerecek? 02 Mayıs Batman: Arkham Shadow Resmi Olarak Duyuruldu 02 Mayıs The Witcher 3'te Artık Griffin'e Binmeniz Münkün! 02 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler