Steam'de Türk Lirası Desteği Sona Eriyor: Son Saatler

20.11.2023 12:06 Mehmet Tandoğan

 
 
Valve tarafından kullanıcılara sunulan oyuncuların uğrak noktası Steam'de bugün itibarıyla Türk Lirası desteği kaldırılıyor. Artık bugünden itibaren oyunları dolar kuru üzerinden almayı bekliyor ve ülke olarak MENA grubunda olduğumuzu belirtmekte fayda var.
 
Beklenen gün geldi çattı
 
 
 
Oyuncular kanadında kötü bir durum olarak ortaya çıkan bu gelişmeyle beraber Steam'de eğer bakiyeniz varsa otomatik olarak dolar kuruna çevriliyor. Tüm oyunların artık dolar kuru üzerinden satılacağı platformda artık dolar endeksli bir yapı söz konusu olacak. Geliştiriciler artık Türk Lirasının değer kaybını sürekli olarak takip edemediği için Steam böyle bir karar almış durumda.
 
Bu noktada sadece ülkemiz değil Arjantin de etkilenmiş durumda. Arjantin ve Türkiye'de son yıllarda yaşanan yüksek kur değişikliği, oyun geliştiricilerinin bu para birimleri cinsinden uygun fiyatları seçmesini ve sürekli güncel tutmasını güç bir hâle getirdiğinden dolayı bu sisteme geçiş yapıyoruz. Diğer taraftan Steam bu yeni bölgelerde düşük USD fiyatlandırması yapılmasını öneriyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Steam Platformlar: PC Geliştirici: Steam Dağıtıcısı: Steam Tür: Platform Çıkış Tarihi: 12 Eylül 2003
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Batman: Arkham Shadow Resmi Olarak Duyuruldu 3 Saat önce The Witcher 3'te Artık Griffin'e Binmeniz Münkün! 3 Saat önce Gray Zone Warfare PC Sistem Gereksinimleri 4 Saat önce Deus Ex İçin RTX Remix Modu Yayınlandı 5 Saat önce Suşi Dükkanı İşletebileceğiniz Rolling Hills 4 Haziran'da Geliyor 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler