Steam'in Kullanıcı İnceleme Bombardımanına Cevabı

20.09.2017 13:38 Gökhan Yılmaz

  
      Valve bir süredir oyunlardaki kullanıcı yorumlarının ve puanlarının oyuncu grupları tarafından topluca manipüle edilmesinden şikayetçiydi ve bu konuda güncelleme yapmaya hazırlanıyordu. Yeni yayınladıkları duyuruyla birlikte bu konuya çözüm getirdiklerini açıkladılar, hem de herkesi memnun edecek bir çözüm.
 
     İnceleme bombardımanı, çeşitli grupların organize olarak bir yapımcının oyununu topluca yorumlayarak; kendi yorumlarına olumlu puan, diğer yorumlara negatif puan vererek oyunun son dönem inceleme puanını etkilemeye deniyor. Bu şekilde bir oyun, yapımcısının söylemiş olduğu yanlış bir şey veya politik görüşünü nedeniyle bile yerin dibine gömülebiliyordu.
 
     Peki Valve bu konuda ne yapmalıydı? Sonuçta onlar da oyuncuların yorumları ve birilerinin sesini kısmak doğru bir hareket olmadığı gibi aynı zamanda da muhtemelen geri tepecek bir çözüm olurdu.
 
      Valve, yapmış olduğu duyuru ile birlikte öyle ya da böyle kimsenin sesini kısmak istemediğini ama yine de bu bombardımanların oyuncuları yanlış yönlendirebilmesi nedeniyle (Sonuçta oyun dışındaki konular nedeniyle de oyunun puanı etkilenebiliyor) grafik sistemi getirdiğini açıkladı. Artık oyunun puanlarını grafiğini açarak hangi dönemlerde nasıl değişmiş diye görebiliyor, istediğiniz döneme tıklayarak o dönemde neden iyi veya kötü yorum aldığını okuyabiliyorsunuz. Açıkçası ben bu çözümü fazlasıyla iyi buldum, altından iyi kalkmışlar. Hem bu şekilde güncellenmekte olan bir oyunun zamanla puanının nasıl evrildiğini de takip edebiliyorsunuz.
  

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
EA Oyunlarına Devasa Zamlar Geldi: FC 24 2.900 TL Oldu! 2 Saat önce Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 2 Saat önce Beşiktaş Esports'un EMEA Masters Spring 2024 Yarı Final Karşılaşması Bugün! 3 Saat önce Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Çıktı! Neler Sunuyor? 3 Saat önce Gothic Remake Collector’s Edition Duyuruldu: Fiyatı ve İçerikleri 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler