Strateji Simülasyon İçerikli Norland 16 Mayıs'ta Çıkacak

25.04.2024 13:28 Mehmet Tandoğan

 
 
Dikkat çekici strateji unsurları ile beraber yer alabildiğimiz hem siyasi hem dini hem de diğer oluşumların bulunduğu bu yapımda tüm unsurlarla beraber uğraşmak durumunda kalıyor ve orta çağ tarzı ile beraber oyundaki yerimizi almayı hazırlanıyoruz.
 
- Steam sayfası
 
Oyunda simülasyon unsurlarından strateji unsurlarına ve daha fazla detay ile beraber yer alabiliyor ve tüm yönetim unsurlarını elimize alabiliyoruz. Burada temel özelliklerden biri olarak halkımızın tüm detaylarıyla uğraşmak ve aynı zamanda onların ihtiyaçlarını karşılamaktan geçiyor. Bununla beraber düşmüş bir imparatorluğun kayıp bilgilerini ortaya çıkarmaya çalışıyor ve düşmanlarımıza karşı hain komplolara giriş yapmak durumunda kalıyoruz.
 
Ek olarak oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca imparatorluk çöküş yaşadığı bir dönemde bulunuyor ve birçok krallığın burada yok olma seviyesine geldiğini aktarmak gerekiyor. İşler bu duruma geldiğinden dolayı ortalığın siyasi anlamda çok fazla karıştığı ve hem yönetim hem de halk tabanında çok fazla sıkıntının olduğunu aktarmak gerekiyor. İşler bu durumdayken sizin de yapacağınız hamleler ve stratejiler oldukça önem arz ediyor.
 
Tüm bu stratejilerle beraber oyundaki yerinizi alabilir, istediğiniz şekilde ilerleyebilir ve daha fazla detay ile beraber burada farklı şekillerde hamleler gerçekleştirebiliyorsunuz. Oyunda farklı şekillerde krallıklar bulunuyor ve bu krallıklar istediğiniz şekilde yön verilebiliyor. Örneğin bir krallığı dilediğiniz şekilde askeri anlamda en güçlü seviyeye ulaştırırken diğer taraftan sadece halk için çalışabilir ve burada yapacakları tamamen değişkenlik göstererek gidişata da yön verebiliyor.
 
 
 
Sınıf çatışmalarının bir hayli ön planda olduğu ve bu çatışmalara aynı zamanda hem siyasi hem de toplumsal sorunların da eklendiği yapım tüm yönetim unsurlarını bizim elimize veriyor ve burada yapacağımız hamlelere göre değişkenlik gösteren bir yapı ile karşılaşmak durumunda kalıyoruz. Bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor çünkü burada yapabilecekleriniz oldukça farklılık gösterdiğinden dolayı oldukça fazla olasılığın olduğundan bahsedebiliyor ve bu olasılıklarla beraber dilediğinizi gerçekleştirebiliyor ve farklı kaderleri paylaşabiliyorsunuz.
 
İmparatorlukların çöküş yaşadığı dönemlerde krallıkların yıkıldığı ve aynı zamanda toplumsal sınıfların bir hayli çöküş yaşadığı bir süreçte elbette burada yapacağımız hamlelerle beraber tekrar diriltmek durumunda olduğumuz bir krallık bulunuyor. Bu krallık sistemi ile beraber büyük tehditler büyük gölge düşürmeye hazırlanıyor ve soyluların çöküşüne hazırlanan bu süreçte yapacağımız hamlelere göre değişkenlik gösteren ve eski imparatorluğun sınırlarını ötesine geçebileceğimiz yapılar yer alıyor.
 
İşgalci kralların yer aldığı bu yapımda büyük yağmalara doğru ilerleyebilir, yıkım yaratabilir ve daha fazla detay ile beraber tüm bu düşmanlara karşı biz de elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Sosyal düzenin tehdit edildiği ve aynı zamanda savaşların ve ayrılıkların ön planda olduğu yapımda yapacağımız hamlelerle beraber en iyi şekilde ilerlemek durumunda kalıyor ve çeşitli stratejileri açığa çıkararak burada yıkım yaratmak varlarına karşı biz de güç kuvvet uygulamak durumunda kalıyoruz.
 
İçinde bulunduğumuz bu belirsiz zamanlarda cesaretimizi toplamamız gerekiyor ve ihanetlerin burada olduğu yapımda tüm bunların cezasız kalmamasını sağlamak durumunda kalıyoruz. İhanet hikayelerinin bir hayli ön planda olduğu Orta Çağ temasıyla beraber yer alabildiğimiz yapımda soyluların üyeleri ile beraber buluşabiliyor, küçük krallıktan büyüklüğe doğru geçiş yapabilir ve elimizden geleni burada yaparak üyelerin hayatta kalmaya yönlendirilmesini sağlamak durumunda kalıyoruz. İşler zora girdiği zaman elbette yapacaklarımız burada değişkenlik gösterebilir ve biz de elimizi taşın altına koymak durumunda kalıyoruz.
 
 
Soyluların ayrıcalıklı olduğu bir dünyada yaşadığımız yapımda ailenin şehrin krallığı ve siyasi durumun ne olursa olsun oldukça farklı durumlarla beraber karşılaşabiliyor ve tüm bu sorunlarla beraber uğraşmak ve aynı zamanda halkı eşit şekilde yönetmek tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda her aile üyesinin kendi aralarında çeşitli çıkmazları yer alıyor. Bu çıkmazları ortaya çıkarmak ve aynı zamanda bunları çözmek tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda farklı yöneticilik durumları ile beraber karşılaşmaya hazırlanıyoruz.
 
Tüm bunlarla beraber elimizden geleni yapmaya koyuluyor, orduları savaşa yönlendiriyor, istediğimiz orduyu buradaydı yukarılara doğru çıkarabiliyor ve eski metinlerle dolu krallık kalıntılarını burada açığa çıkarmak durumunda kalıyoruz. Tüm bunlarla beraber elbette oyunda çok sayıda özelliğin olduğundan bahsedebilir ve aile üyelerinin burada çeşitli görevleri getirilmesi ile beraber en iyi şekilde hizmet vereceğinin garantisini sunmak durumunda kalıyoruz. Oyun aynı zamanda gelecek nesillerde yeni yeteneklerin ve becerilerin geliri açabileceğimiz bir durumu ön plana çıkarıyor ve becerilerin ötesinde ise her aile üyesinin kendi kişiliğini ve karakterinin olduğundan da bahsedebiliyoruz.
 
Burada her aile üyesi farklı şekillerde yeteneklerle ve belirgin özellikleri ön plana çıkıyor. İnsanların onlara karşı algılarını nasıl değiştirdiğini ve ilerleyen süreçte nasıl davrandıklarını görebiliyor ve her bir karakterin burada farklı istekleri ve ihtiyaçları bulunuyor. Memnuniyetsizliklerden kırgınlıklara, kıskançlıklardan sadakatsizlik duygularına kadar çok farklı şekillerde karşımıza çıkan bu karakterlerle aramıza iyi tutmak elbette iyi niyetin bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla burada oldukça fazla ince detayların olduğu bir durumla karşılaşmaya hazırlanıyor ve her biri unsurla beraber de tek tek uğraşmak durumunda kalıyoruz.

Oyunda yer aldığımız süre boyunca hem soyluların hem de köylülerin farklı şekillerde yer aldığı ve bunların aslında bir arada barış içinde yaşadıkları bir dünyaya oluşturmak durumunda kaldığımızı aktarabiliyoruz. Krallığımızın içerisinde bulunduğu yetenekli soyluların burada alt koşturdukları yeni teknolojileri öğrenmek için eski medeniyet kalıntılarına yol aldıkları ve daha fazla detay ile beraber bizlerin karşısına çıktığını söyleyebiliyoruz.
 
 
 
Yapım içerisinde hem soyluların hem de halk tabakasının elbette kendine ait kriterleri ve karakterleri bulunuyor. Tüm bu detaylarla beraber ilgi çekici olaylarla karşı karşıya kalıyor, diğer krallıklarla içli dışlı olmak tamamen bizim işimiz oluyor veya diğer taraftan hem halkla hem de soylular arasındaki çıkar ilişkisini burada bir noktada dizginlemek durumunda kalıyoruz. Halk arasında yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor.

Eski metinleri ortaya çıkarabileceğimiz, bu metinleri inceleyebileceğimiz ve aynı zamanda krallığımız için yeni binaları, araçları ve fırsatların kilidini açabileceğimiz bu yapıda yeni bir teknoloji ağacı sistemi bulunuyor. Bu sistemle beraber dilediğimizi gerçekleştirebiliyor, farklı yapıların yani binaların kilidini açabiliyor ve elimizden geldiğince burada yapabileceklerimiz de hem halka hem de soylulara güvence vermek durumunda kalıyoruz.
 
İşler bu noktaya geldiği zaman hediyeler ve dostlukların da bir hayli arttığını ve ne kadar çok barış içerisinde yaşarsak o kadar çok dikkat çekici unsurlarla beraber yer alabileceğimizi aktarabiliyoruz. Oyunda tam bir denge kurma söz konusu diyebiliriz. Çünkü her şeyin dengeli olması gerektiği bu yapımda yapacağımız hamlelere göre değişkenlik gösteren bir dünya bulunuyor ve bunlarla beraber de bu dünyada yapacaklarımızla değişkenlik gösteren bir yapı içerisinde kendimizi buluyoruz.
 
Oyunda çeşitli siyasi çıkarların, sosyal ve toplumsal sorunların ve daha fazlasının olduğunu aktarabiliyoruz. Hem savaş alanında hem de şehrin çevresinde Asil lordlara karşı saygı ve hizmetlerine sunan halk tabakası bulunuyor. Elbette halk tabakası açlıkla birlikte sınanan insanlar arasında bulunuyor ve bu insan topluluklarının ihtiyaçlarını karşılamak ve onlara karşı düzgün bir şekilde davranmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda aslında temel amacımız halk tabakasını burada memnun etmek ve onların ihtiyaçlarını karşılamak. Elbette halk tabakası eğer huzursuz olursa ve kendilerine güvende hissetmezlerse hiç karışıklığı çıkış yapmasına sebebiyet verebiliyor ve bununla beraber de krallık içerisinde ne yazık ki huzur denen bir durum kalmıyor.
 
 

Bunun dışında oyunda elbette suçların cezalandırıldığı bir sistem bulunuyor. Bununla beraber bir cellat yer alır ve bu cellatla beraber de suçlular bir hayli cezalandırılarak burada suçların cezalandırılması ile beraber diğer halkın gözleri önünde ceza vererek bir daha kimsenin suça bulaşmamasına teşkil edecek eylemler sergiliyor ve bu tarz bir durumun söz konusu olduğunu aktarabiliyoruz.
 
Oyun tam bir Orta Çağ teması bizlere sunuyor ve bu Orta Çağ temasıyla beraber hem soylular hem de köylüler aslında burada bir arada huzur içinde yaşamak durumunda kalıyor. Elbette köylüler farklı kültürlerden geliyor ve çoğu zamanda birbirleriyle anlaşmazlık içinde bulunuyorlar. Köylüler arasındaki çıkar çatışmaları, kültür farklılıkları ve daha fazlasıyla beraber küçük şehrinize bir arada yaşaması oldukça zor olabiliyor. Dolayısıyla bu sürtüşmeyi zaman zaman kendi yararınıza kullanabiliyor, ancak halkı soyluların mirası ile ilgili bir sorun hale getirirseniz bu da sizi huzursuz hale getirebilir.
 
Dolayısıyla bu duruma oldukça dikkat etmeniz gerekiyor ve bu durumla beraber de elinizden geleni yaparak hem suçlara cezalandırabiliyor hem de burada ayaklananlara nasıl bir ceza vereceğiniz tamamen sizin işiniz oluyor. İsterseniz onları şikayetlerini dinleyebiliyor, yardımsever bir Lord olarak onların önünde hizmetkarı olabiliyor, isterseniz de direkt olarak cellada bu duruma vererek doğrudan onlarla beraber irtibatınızı kesebiliyorsunuz. Dolayısıyla bu durum tamamen size göre değişkenlik gösteren bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve her bir öğrenci bu seçimlerle beraber nasıl bir Lord olacağına karar verebiliyor.
 
 

Yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca oldukça değişkenlik gösteren bir yapıyla karşılaşmaya hazırlanır ve yaptığınız seçimlerin de oradan etkisini görebiliyoruz. Bazı eylemlerin sonucu hemen bizlere gösterilirken, bazı eylemlerin sonucu ise bir müddet ilerledikten sonra ortaya çıkabiliyor. Böylece kendinize en iyi şekilde değerlendirebilirsiniz hangi seçeneği kullanmak tamamen size kalmış durumda.

Yaşayan bir dünya içerisinde yer alabileceğiniz ve bu dünyada yapacaklarınızla beraber farklı noktalara doğru evrilebileceğiniz yapım gerçekten de inişli çıkışlı ilişkilerinde yer aldığı bir detayı bünyesinde barındırıyor.
 
Oyunda kültürel geçmişleriyle karakter tabanlı sistemleriyle ve daha fazlasıyla beraber farklı sosyal gruplar bulunuyor. Bu gruplara doğru elbette elimizden geleni yapmaya koyulurken diğer yandan ise kendi krallığımızı büyütmeye hazırlanıyor ve elimizden geldiğince buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz.
 
Farklı farklı bölgeler içerisinde yer alabildiğimiz yapımda elbette açık bir dünya içerisinde bulunabiliyor. Ancak bu dünya elbette bizlere farklı şekillerde sunulan bir yapıyı aktarıyor. Dolayısıyla her bir krallık içerisinde farklı durumlar yaşanırken siz de kendi krallığınızda yapmanız gerekenleri yapmak durumunda kalıyor ve diğer krallıklarla olan ilişkinizi de aynı zamanda halkınızın çıkarlarını gözetmek uğruna yapmak durumunda kalıyorsunuz.
 
 
 
Farklı binaların bulunduğu ve farklı binalarla beraber halka hizmet etmeye devam edebildiğiniz yapımda da uygun becerilerle beraber farklı evlilik yolları ile de diğer soylularla evlenmek durumunda kalabiliyor ve elinizden geldiğince burada yer alabiliyorsunuz. Tüm bu detaylarla beraber güzel bir strateji ve simülasyon unsurlarını bünyesinde bir proje bizlere sunulacak diyebiliyoruz.
 
Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu yeni bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun 16 Mayıs tarihinde çıkışını gerçekleştirecek ve Türkçe dil desteği ile beraber bizlere sunulacak.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
2si1: iPhone'a Assassins Creed Mirage Gibi Büyük Çaplı Oyunlar Geliyor 04 Mayıs Helldivers 2 Steam'de Bir Günde 100 Binden Fazla Olumsuz Yorum Aldı! 04 Mayıs Söylenti: Yeni Tomb Raider Açık Dünya Olacak ve Hindistan'da Geçecek 04 Mayıs İddia: Resident Evil 9, Ocak 2025'te Geliyor 04 Mayıs 2024 Yılının İlk Çeyreğinde En Çok Kazandıran Oyunlar Açıklandı 04 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler