Suicide Squad Nedeniyle Warner Bros'un Oyun Gelirleri Br Hayli Düştü

08.08.2024 17:32 Mehmet Tandoğan

 
 
Warner Bros Discovery tarafından oyun severlere sunulan süper (kötü) kahraman temalı servis tabanlı nişancı aksiyon oyunu Suicide Squad: Kill the Justice League, bildiğiniz üzere oldukça kötü bir çıkış yaptı. Satış sayılarına da yansıyan bu durum şirketin oyun gelirlerini bir hayli düşürdü.
 
Warner Bros oyun tarafında kötü bir gidişat yaşıyor
 
 
 
Warner Bros tarafından açıklanan detaylara göre ikinci çeyrek oyun gelirlerinde Suicide Squad: Kill the Justice League'in kötü performans göstermesi sebebiyle %41'lik bir düşüş yaşandı. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan (2024) 4. çeyrek kazanç sonuçlarına göre sinema, TV ve video oyunları da dahil olmak üzere şirketin tüm ana kategorilerindeki gelirde 2023’ün 2. çeyreğine kıyasla düşüş görüldü.
 
Stüdyo, özellikle oyun gelirleri konusunda Suicide Squad'ı işaret etti. Zayıf performansından dolayı oldukça güçsüz bir yıl yaşayan ekibin oyun tarafı, bir önceki yıl Hogwarts Legacy'nin güçlü performansıyla resmen ayakta duruyor. Arkham serisinin yaratıcıları Rocksteady tarafından geliştirilen oyun karışık eleştirilerle karşılandı ve istikrarlı bir oyuncu kitlesine ulaşamadı. Bu kapsamda sürekli olarak düşüşler yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor.
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
Servis tabanlı oyun mantığı ile beraber bizlere sunulan ve kötü kahramanların bulunduğu yapım içerisinde 4 farklı karakteri kontrol ediyor ve istediğimiz gibi bu karakterlerin becerilerinden faydalanabiliyoruz. Bir harita içerisinde yer aldığımız ve geniş bir bölgeye atıldığımız yapımda etrafta sürekli olarak düşmanların doğduğunu görebiliyor, onları ortadan kaldırmak için patlamaların, çatlamaların ve kaosun ortaya çıktığını söyleyebiliyor ve her bir karakterin farklı özelliklerinden yararlanmak tamamen bizim işimiz oluyor. Yapım içerisinde istediğimiz gibi bölgelerde farklı görevlere doğru atılabiliyor, becerilerinden faydalanırken elbette uçup kaçabiliyor, yukarılarda kendimizi hayatta tutmaya çalışabiliyor ve her karakterin farklı uçuş mekanikleri, hareket animasyonları ve çok daha fazlası yer alıyor. Batman üçlemesinin geliştiricilerinin elinden bizlere sunulan bu yapım, ne yazık ki eleştirilerin odağında kalan bir yapıyı beraberinde getiriyor.
 
Dikkat çekici içerikleri ile beraber ön plana çıkmaya hazırlanan ancak servis mantığıyla beraber hazırlandığı için ne yazık ki oyuncuların eleştirileri altında ezilen ve çıkışıyla beraber bir hayli gömülen oyun, şu anda oyuncu sayısının bir hayli azalması ile beraber kötü gidişatı ne yazık ki durduramıyor. Warner Bros tarafından biz oyun severlere sunulan bu yapım için açıklanan mali raporlara bakacak olursak, oldukça kötü bir gidişat içerisinde olduğunu söyleyebiliyoruz. Zaten yayınlanan mali raporda oyun kapsamında ve oyun bölümünde sırf bu oyun yüzünden oldukça kötü bir senaryo ortaya çıkmış ve mali anlamda oldukça zorlu bir yapıyı beraberinde getirmiş diyebiliriz.
 
Durum böyle olunca oyuncular tarafından sevilen stüdyo, ne yazık ki şu anda eleştirilerin odağında bulunuyor ve yaptığı oyunla beraber bir sonraki oyunun elbette bu tarz bir yapıyla geleceği pek düşünülmüyor çünkü servis oyunları mantığı bildiğiniz üzere sürekli olarak güncelleme alan çevrimiçi yapıyı bünyesine barındıran, aynı zamanda çeşitli mikro ödeme unsurlarıyla beraber oyuna para yatırmamız istenen bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Dolayısıyla bu tarz detaylarla beraber oyuncular pek uğraşmak istemiyor, zaten piyasada birçok bu tarz başarısız olmuş örneklerin olduğundan bahsedebilir ve iyi bir marka olmasına rağmen ne yazık ki elde tutuluyor bir yapıyla karşı karşıya kalamıyoruz. Durum böyle olunca servis oyunları mantığının her oyun içerisinde ve her karakter içerisinde yer alması ve bunun yedirilmeye çalışılması gerçekten de oyun sektöründe oldukça kötü gidişatın başlangıcı olarak kabul ediliyor.

Çünkü bu tarz oyunlarla beraber sektördeki geliştiriciler hızlı bir şekilde para kazanmanın ve tek bir oyunla yıllar boyunca para kazanma temeline oturtmanın oldukça kolay olduğunu düşünüyor ve yaptığı projelerle beraber bu oyun deneyimine yönelen birçok büyük geliştiricinin olduğundan bahsedebiliyoruz. Durum böyle olunca her bir geliştirici neredeyse bu tarz oyunlara yönelmek istiyor ve büyük geliştiriciler arasında yer alan oyun stüdyoları hemen hemen servis oyunlarının ekmeğini yemek istiyor fakat durum böyle olmuyor çünkü oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca sürekli olarak aynı unsurları tekrar ediyor.
 
 
 
Servis oyunları hazırlandığından dolayı kendimizi garip görevler içerisinde bulabiliyor ve kullandığımız karakterler sebebiyle herhangi bir şekilde ağırlığının kalmadığını söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla bu hem evrene hem de oyun sektörüne darbe vuran unsurlar arasında bulunuyor. Ancak servis oyunları mantığı elbette her oyun için başarısız bir gidişatı beraberinde getirmiyor çünkü başarılı örnekleri de bu kapsamda görüyoruz. Ancak bu örnekleri düşünerek sürekli olarak ve bu tarz oyunların hazırlanması ve hali hazırda mevcut bir başarılı oyun serisinin yerine bambaşka bir senaryo ile beraber servis oyunlarının bizlere sunulması oldukça kötü diyebiliyoruz. Şunu da eklemek gerekiyor, bu oyunu yapan geliştirici ekip herhangi bir şekilde daha önce servis oyunları ortaya çıkarmamış, sadece tek oyuncuda hikaye odaklı Batman serisi ile beraber ön plana çıkmış ve bu konuda da oldukça başarılı olmuş bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Dolayısıyla böyle bir deneyimle beraber oyuncuların karşısına çıkması hem onlar için zorlu bir yapıyı beraberinde getirmiş hem de oyuncuların eleştirileri odağında kalmış diyebiliriz. Durum böyle olunca hem oyun sektörünün kan kaybettiğini hem de stüdyonun içerisindeki işlerin ne yazık ki kötü bir gidişata evrilmesi kaçınılmaz oluyor.
 
Daha önce böyle bir oyuna giriş yapmamaları ve büyük bütçelerle beraber hazırlanmış bir servis oyununu doğrudan bizlere sunmak istemeleri elbette eleştirilerin odağında bulunan konular arasında yer alıyor.

Oyuna dönecek olursak, yapım içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi 4 farklı karakter bulunuyor ve iyilerin kötü olduğu, kötülerin ise iyi olduğu bir evrende kendimizi Adalet Savaşçılarını yok ederken bulmaya hazırlanabiliyoruz. Örneğin Süpermen'in ve diğer karakterlerin kötü olduğu ve diğer karakterlerin de tam tersi iyi olduğu bir yapı ile beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve Harley Quinn, Shark ve daha fazla karakterle kendi yolumuzu bulmaya hazırlanabiliyoruz. Oyun içerisinde her bir karakterin yine bahsettiğimiz gibi farklı becerileri bulunuyor ve kullandığı silahlar ve ekipmanlar değişkenlik gösterebiliyor. Örneğin köpek balığı karakteriyle beraber doğrudan düşmanların üzerine hızlı bir şekilde ve ağır bir şekilde iniş yapabiliyor, onları yerden yere vurabiliyor ve kendi ağırlığımız ve cüssemizi kullanabiliyoruz.
 
 
 
Diğer taraftan Harley Quinn karakteri ile beraber hızlı ve atik olabiliyor, oldukça estetik bir şekilde ilerleyebiliyor, atlayıp zıplayabiliyor ve bu tarz detaylarla oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde her bir karakterin farklı yetenekleriyle beraber ön plana çıkan bir yapısı bulunuyor ve bunları kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor. Adalet Birliği üyelerini ortadan kaldırmaya çalışabileceğimiz ve aksiyon içeriği ile beraber ön plana çıkabileceğimiz yapımda üçüncü şahıs bir kamera bakış açısı bulunuyor. Bu kamera bakış açısıyla beraber elbette karakterleri en iyi şekilde gözlemleyebiliyor ve etrafı da en iyi şekilde kollayabiliyoruz. Oyunda atıldığımız esnada farklı görevlere doğru ilerleyebiliyor ve diğer servis oyunlarından farklı olarak iyi bir şekilde sinematik arka plan hikayesinin yazılmış olduğunu aktarabiliyoruz. Batman üçlemesinin geliştiricisi tarafından bizlere sunan bu yapımda, sinematik olarak oldukça güzel içeriklerle karşı karşıya kalır ve bu konuda güzel düşünülmüş ve kaliteli bir yapımın olduğundan bahsedebiliyoruz. Ancak geri kalan unsurları ne yazık ki oyuncuları tatmin edecek türden olduğunu bahsedemiyor ve sürekli olarak aynı görevleri tekrar tekrar yapmaya hazırlanıyor ve burada yapacağımız hamlelerle patlamaların, çatlamaların ve oldukça mor bir ekranın olduğundan bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla bu da oyundaki kaliteyi bir hayli aşağı çeken unsurlar arasında bulunuyor diyebiliriz.

Görev gücü X ile beraber ilerleyebileceğimiz ve ekibe katılabileceğimiz yapımda, Adalet Birliği'ni ortadan kaldırmakla beraber elbette şehrin her yönünde ve her yerinde kol gezen çeşit çeşit düşmanların olduğunu söyleyebiliyoruz. Düşmanlar bizlere karşı farklı şekillerde saldırabiliyor ve her bir düşmanın farklı animasyonları, saldırı stilleri, savunma stilleri ve çok daha fazlası yer alıyor.
 
Bu tarz detayları istediğimiz gibi ilerleyebildiğimiz yapımında kendimizi geliştirebiliyor, dinamik bir açık dünya içerisinde farklı görevlere doğru atılabiliyor ve her görevi aslında bu açık dünya içerisinde keşfedebiliyor ve onları tamamlayabiliyoruz. Metropolis kısımlarına geçiş yapmaya hazırlandığımız ve istediğimiz gibi Adalet Birliği üyelerinin her birini tek tek ortadan kaldırmaya çalıştığımızda, yakında elbette görev timi ile beraber ilerlemek durumunda kalıyoruz ve burada yapacağımız hamlelerle gidişata yön verebiliyoruz. Aynı zamanda burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Bu tarz detayları hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda karakterlerin becerilerinden faydalanabiliyor ve bu karakterleri seviye atlatabiliyor ve onların becerilerine beceri ekleyebiliyorsunuz. Bu sayede farklı şekillerde silahlar ve araçlar üzerimize alabiliyor, özelleştirme ve kişiselleştirme sistemleri ile diğer oyunculardan farklı olabiliyor ve sürekli olarak güncellenen içeriklerle ve yeni sezonlarla beraber oyundaki
yerimizi almaya hazırlanabiliyoruz.
 
 
 
Bildiğiniz üzere en yeni sezonla beraber elbette yeni karakterler oyuna dahil ediliyor ve yeni düşmanlarla oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi ekip üyeleri içerisinde her birinin kendine has mekanikleri bulunuyor ve savaştan perişan hale gelmiş bir metropolis şehrinde istediğimiz gibi kol gezmeye hazırlanabiliyoruz. Oyunda gezerken ve sağı solu keşfederken dilediğimiz gibi ilerleyebiliyor, etrafı keşfetmelerle beraber hızlı bir şekilde yerimizi alabiliyor ve unutulmaz bir deneyim yaşamaya hazırlanıyoruz diyebiliriz. Geliştirici ekibin deyimiyle beraber unutulmaz bir maceraya çıkmaya hazırlanıyoruz ancak ne yazık ki umduğumuzu bu tarz konular içerisinde bulamıyoruz çünkü servis oyunları mantığı yukarıda bahsettiğimiz gibi sürekli olarak güncellenen bir yapıyı bünyesinde barındırdığı için çeşitli ödemeler yapmamız gerekiyor, yeni sezonları beklememiz lazım ve aynı zamanda tam olarak bitmiş bir oyundan ne yazık ki bahsedemiyoruz.
 
Sürekli olarak nakit akışının sağlanmak istendiği bu tarz yapımlarda elbette oyuncular uzun süreler bu tarz oyunlara vakit ayırmak durumunda kalıyor ve oyun sektöründeki birçok oyuncu tek oyunculu ve hikaye odaklı yapılarla karşı karşıya kalmak istiyor. Üstelik bu tarz güçlü markaların bulunduğu yapımlar servis oyunlarına çevrildiğinde ne yazık ki isteneni bulamıyoruz, zaten en son örneklerini Square Enix tarafından bizlere sunulan Marvel Avengers oyununda gördük. Aynı şekilde bu oyunda da yine Kaptan Amerika, Hulk ve diğer Marvel karakterleri yer alıyor. Ancak servis mantığı ile beraber hazırlandığından dolayı ne yazık ki oyun dibe gömüldü ve en son servislerini ve kendisini tamamen kapattı. Dolayısıyla bu tarz detaylarla beraber elbette oyun sektöründeki kanayan yara olarak görülen servis oyunları umuyoruz ki ilerleyen süreçte daha kaliteli bir yapıya evrilir ve buna göre oyuncular da tavrını değiştirebilir. Sürekli olarak değişen bir metropolis dünyasında bulunduğumuz Suicide Squad oyununda, yapacağımız hamlelerle beraber tek başımıza ilerleyebiliyor veya dilerseniz toplamda 4 kişiye kadar oyunu çevrimiçi bir şekilde oynayabiliyorsunuz.
 
 
 
Elbette bu tarz oyunlarda arkadaşlarla beraber oynamak ve yanınıza arkadaşlarınızı davet etmek oldukça önem arz ediyor. Arkadaşlarınızı yanınıza davet ederek daha eğlenceli bir deneyim yaşayabiliyor ve onlarla beraber bir yandan sohbet ederken diğer yandan ise kendinizi geliştirebiliyor ve düşmanlara karşı gelmek durumunda kalıyoruz. Etkinliklerin, yeni silahların, yeni oynanabilir kötü karakterlerin ve çok daha fazlasının bulunduğu yapımda elbette ilerleyen süreçte daha fazla güncelleme gelir mi gelmez mi şu an için ne yazık ki bilemiyoruz ancak ilerleyen süreçte oyunun kapatılacağını şu andan itibaren söyleyebiliyoruz. Çünkü oyunun ilk çıkışıyla beraber oyuncu sayısının şu andaki oyuncu sayısı ile beraber bir hayli azaldığını söyleyebiliyor ve bu durum hem yayıncı ekibe hem de geliştirici ekibe oldukça kötü bir şekilde yansıyor diyebiliriz. Her ne olursa olsun bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette denemenizde ve bir göz atmanızda fayda var diyebiliriz, ona göre oyunun yapısının nasıl olduğunu görebilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sektörel Haberler Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PCIFIC Esports Berlin Yolcusu! 10 Eylül ESL Pro Lig Sezon 20'de A ve B Grubu Karşılaşmaları Tamamlandı! 10 Eylül PlayStation 5 Pro Duyuruldu: İşte Fiyatı ve Özellikleri 10 Eylül Kızılderililerden İlham Alan As the Leaves Fall Duyuruldu 10 Eylül Hikaye Odaklı Fotoğrafçılık Oyunu FOMOGRAPHY Duyuruldu 10 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler