Super Mario Bros'un Nadir Bulunan Bir Kopyası 114 Bin Dolara Satıldı

11.07.2020 20:39 Gazali Çetinkaya

1985 yılında Nintendo Entertainment System için piyasaya sürülen Super Mario Bros'un nadir bulunan bir kopyası rekor fiyata satıldı.
 
Oyun 10 Temmuz'da Dallas, Texas'ta Heritage Auctions'da düzenlenen açık artırmada 29 teklif sonucunda 114.000 dolara satıldı ve böylelikle şimdiye kadar satılan en pahalı video oyunu unvanını aldı. Bundan önce aynı oyunun bir diğer kopyası 100.150 dolara satılmıştı.
 
Ürünü koleksiyoncular için bu kadar değerli kılan şey orijinal kutusunda 35 yıl hiç açılmadan saklanmış olması ve sağlamlığının/durumunun 10 üzerinden 9.4 puan alması. Ayrıca oyunun ilk basılan sürümlerden biri ve oldukça az sayıda kişinin elinde var.
 
Super Mario Bros, bu açık artırmada yüksek fiyata satılan tek video oyunu ürünü değildi. Sega Pluto-02 konsol prototipi, Sega Saturn'ün iptal edilen versiyonunun prototipi, 84.000 dolara satıldı.
 
 
 
 

İlgili İçerik Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 3 Saat önce PlayStation Plus'ın Nisan Ayı Ücretsiz Oyunları Belli Oldu! 4 Saat önce Take- Two, Borderlands Geliştiricisi Gearbox'ı Satın Alıyor 5 Saat önce Wildfrost Mobil Cihazlara Geliyor 6 Saat önce Nişancı Oyunu PERISH, Konsollar için 15 Nisan'da Çıkıyor 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler