Sürreal Bir Gerilim: The Cat Lady

07.06.2014 17:47 Mert Bingöl

 
 
 
    Söze "Bugüne kadar oynadığım en heyecan verici oyunlardan biri" diye başlamak istiyorum. Biliyorum çok iddialı bir söz oldu ama durum gerçekten bu. Hani bazı oyunlar vardır, bitirdiğinizde şöyle bir geriye yaslanıp, "Vay arkadaş, neydi bu böyle" dersiniz ya, The Cat Lady işte aynen böyle bir oyun.
 
  Susan Ashworth isminde, yapayalnız, hayattan ve insanlardan nefret etmiş bir kadının avuç avuç hap yutarak intihar etmesi ile oyuna başlıyoruz. Harika bir seslendirme ve etkileyici bir görsellikle anlatılan bu intihar sahnesinin hemen ardından karakterimiz gözlerini sürreal bir dünyada, saçlarını savuran rüzgarın eşlik ettiği bir çayırın ortasında açıyor. Oyunda hareket anlamında yaptığımız tek şey sağ-sol yön tuşlarıyla karakterimizi iki boyutlu eksende hareket ettirmek olduğundan çok fazla kafa yormadan, sağ yön tuşuna basarak The Cat Lady'nin özgün dünyasına adımımızı atıyoruz.

Sağ-sol yön tuşlarının yanında kontrol için yaptığımız yegane iki şey, aşağı yön tuşuyla obje seçmek ve yukarı yön tuşuyla da obje kullanıp etrafımızla iletişime geçmek. Evet, kontroller bu kadar basit ve direkt. Oyunumuz her ne kadar bir adventure oyunu olup sert bir anlatıma ve sanatsal açıdan doygun bir sunuma sahip olsa da, aynı zamanda klasik bir point&click adventure oyununun kimilerine karmaşık gelebilecek klavye-fare kontrollerinden çok uzak, basit ama çok kullanışlı bir kontrol mekanizmasına sahip. Bu durum, özellikle adventure türüne ilk defa adım atmak isteyen oyuncular için kaçırılmaz bir fırsat. Türe aşina olanlar için de sadece ve sadece oyuna, ve onun harika hikayesine odaklanabilmek için güzel bir şans.
 
 
    The Cat Lady'nin hayatımın en heyecan verici oyunlarından biri olmasının temelinde, etkileyici ve "acaba sonra ne olacak" heyecanını sürekli ayakta tutan senaryosunun, çok başarılı seslendirmelerinin, aniden önüme serilen rahatsız edici vahşet görüntülerinin ve özgün grafiklerinin oyunun içinde hep beraber çok başarılı bir şekilde harmanlanmış ve birbirine yedirilmiş olması yatıyor. Oyun ne salt vahşet içeriyor ne de salt psikolojik gerilim.
 
    The Cat Lady, kesinlikle herkese göre, hele çocuklara göre bir oyun asla değil; sunumuyla, senaryosuyla, içerdiği vahşet ve cinsellik öğeleriyle tam bir yetişkin oyunu. Yedi bölüm boyunca sizi koltuğunuzda rahatsız edecek harika bir tecrübe.

Oyunun yapımcıları Harvester Games'i de takibe almakta fayda var.

İlgili İçerik Yorumlar 11 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Deliver Us The Moon Switch Konsoluna Geliyor 1 Saat önce PUBG: BATTLEGROUNDS Erangel Classic Haritasıyla 17 Mayıs’ta Nostalji Rüzgarları Estirecek! 2 Saat önce Lords of the Fallen İçin Master of Fate Güncellemesi Yayınlandı 3 Saat önce Horizon Forbidden West PC İçin Yeni Güncelleme Yayınlandı 23 Nisan Riven Remake'ten Resmi Oynanış Fragmanı Geldi 23 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler