Take-Two, GTA 5 için Yayınlanan AI Destekli Modu Yasakladı!

20.08.2023 20:37 Mehmet Tandoğan

 
Açık dünya aksiyon macera oyunu GTA 5 için yakın zamanda yayınlanan yapay zeka destekli hikaye modu Take-Two'nun ihtarları sonrasında tamamen kaldırıldı. "Inworld Sentient Streets" adlı mod içerisinde bir polis memurunun rolüne bürünüyor ve yapay zekaya sahip karakterlerle karşılaşıyorduk. Mod içerisinde ayrıca mikrofon kullanarak çeşitli talimatlar verebiliyor ve karşımızdaki karakterlerden yanıt alabiliyorduk.
 
Take-Two telif hakkı nedeniyle modu yasakladı
 
 
 
Yeni içerikleri, hikaye görevlerini ve daha fazlasını içeren Inworld Sentient Street adlı modun arkasındaki ekip bu yasaklama hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Bu doğrultuda şunları aktardı: "Inworld Sentient Street adlı mod NexusMods sitesinden telif hakkı (Take-Two Interactive tarafından) nedeniyle kaldırıldı. Gta5mods sitesinde de bulunan bu modu yasal sorun yaşamamak için bizzat ben kaldırdım."
 
Take-Two sadece bununla sınırlı kalmadı aynı zamanda modu geliştiren Bloc ekibinin YouTube ve Netlify hesaplarına da telif ihtarı yolladı. NexusMods tarafında yaşanan bu gelişmelerin ve ihtarların, otomatik olarak gönderilmediği yani bizzat incelenerek uygulandığı bildiriliyor. 
 
Öte yandan Rockstar, FiveM'in (ve RedM'in) arkasındaki modlama ekibini resmi olarak bünyesine kattığını açıkladı. Take-Two, FiveM moduna 2015 yılında aynı telif hakkı işlemini uygulamıştı.
 
Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Grand Theft Auto V Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Rockstar North Dağıtıcısı: Rockstar Games Tür: Action Çıkış Tarihi: 14 Nisan 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Senua’s Saga: Hellblade 2 İçin Minimum Sistem Gereksinimleri Açıklandı 18 Dk önce Starfield'a 15 Mayıs'ta Gelecek Güncelleme Neleri İçerecek? 1 Saat önce Batman: Arkham Shadow Resmi Olarak Duyuruldu 7 Saat önce The Witcher 3'te Artık Griffin'e Binmeniz Münkün! 7 Saat önce Gray Zone Warfare PC Sistem Gereksinimleri 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler