Team Liquid Arena of Valor Röportajı

18.01.2018 16:28 Hamit Can Sayılgan

     
     Arena of Valor, 2015 yılında piyasaya çıkan stratejiye dayalı MOBA bir mobil oyundur. Oyun Çin'de en çok en çok indirilen mobil oyun olarak ilk sıraya yerleşmiş durumda. 200 milyon aktif oyuncu ve geçtiğimiz sene ilk kez gerçekleştirdiği 500.000 dolarlık ödül havuzu bulunan "International Championship Asia 2017" turnuvasıyla elektronik spora damgasını vurdu. Arena of Valor, Apple Store ve Google Play Store mağazalarına ücretsiz indirilebilir durumda. Arena Of Valor yapımcılarının yaptığı yatırımlar sonucunda oyun, büyük espor organizasyon şirketlerinden ESL ve DreamHack turnuvalarında yer alıyor ve ismi duyurulmaya devam ediyor. Espor takımları Arena of Valor oyunu için kadro oluşturmaya başladı. Bölüm Sonu Canavarı olarak Avrupa'nın köklü espor takımlarından Team Liquid'in yeni oluşturulan Arena of Valor takım oyuncularıyla röportaj gerçekleştirdik.

 

 Team Liquid, Arena Of Valor Takımı


 

Team Liquid vs. SK Gaming - AIC: Asia 2017

 

 

 Chen-Long "NyJacky" Wang - Takım Kaptanı

 

 

BSC: Öncelikle Arena of Valor oyunundan bahseder misiniz?

NyJacky: Arena of Valor, en popüler MOBİL MOBA oyunlarından biridir. AoV diğer oyunlara göre çok daha iyi bir grafik tasarımına sahip ve çok daha dengeli bir oyundur.

BSC: Mobil oyunlarının elektronik spora girişini nasıl değerlendiriyorsunuz?

NyJacky: Bence mobil oyun rahatlığı ve yeni nesiller arasında dikkat eksikliğinin azalmasını sağlaması nedeniyle gelecek trendidir.

BSC: Arena of Valor, takım oluşumunuz nasıl başladı?

NyJacky: Oluşum bir aydan fazla oldu. Team Liquid'ın sahibi Steven Arhancet bu konuda benimle görüştü ve Valor ekibinin kaptanı olmamamı istedi. Sonra AoV oyununda tecrübeli oyuncular seçtik. Ve böylece ekibi başlattık.

BSC: Team Liquid oyun hakkında ne düşünüyor?

NyJacky: Steve (Team Liquid CEO'su) ile yaptığım görüşme sonucunda anladığım kadarıyla Liquid, AoV'un Kuzey Amerika esporundaki geleceğine çok olumlu bakıyor. Oyun, mobil sahneye mükemmel uyum sağlar ve aynı zamanda bir MOBA'nın rekabet gücünden yoksun değil, ayak uydurabilecek düzeyde. Tayvan, Kore, Çin gibi ülkelerde kendi turnuva organizasyonları var. Ve yaygınlaşacak.

BSC: International Championship Asia 2017'de SK Gaming'e karşı 2-1 yenildiniz. Bu konu hakkında sorum olacaktı. Turnuvada kazanma stratejiniz ne oldu ve sizce bu başarısızlık etkeni nedir?

NyJacky: Öncelikle belirtmek isterim ki bu oyun için konuştuğumuz ve uyguladığımız çok sayıda karşı taktiklerimiz var. Fakat ekibimizle sadece bir aydır çalışıyoruz. Öte yandan rakibimiz SK Gaming, 6 aydan fazla bu oyunu birlikte oynuyorlardı. Umuyorum çok çalışarak gelecekte onları yeneceğiz.

 

 Dave "Assassin Dave" Mao

 

 

BSC: Kore lokasyonlu ilk turnuvanızı gerçekleştirdiniz. AoV oyunu ve turnuva hakkında neler düşünüyorsun?

Assassin Dave: Seoul'a gittiğimde hayatımdaki en iyi deneyimi yaşadığımı söyleyebilirim. Turnuvada birçok oyuncu ve tutkulu insan bir araya geldi. Oyun geliştiricilerin AoV'yu önümüzdeki yıllarda daha başarılı bir konuma getireceğini düşünüyorum.

BSC: Turnuvadan ders çıkarttığınız ne gibi noktalar oldu?

Assassin Dave: İletişimin takım başarısı için önemli olduğunu bir kez daha anladık. SK Gaming'in bireysel oyundan ziyade mükemmel sinerji ve takım çalışması vardı.

BSC: Uyguladığınız stratejiniz sizce neden başarısız oldu?

Assassin Dave: Espor sahnesine çıkarken herkes biraz sinirli ve gerdindi bu yüzden antrenörümüzün bize öğrettiği her şeyi yapamadık. 

BSC: Genel çalışma planınız nedir?

Assassin Dave: Haftada 6 gün boyunca günde yaklaşık 12 saat çalışıyoruz.

 

Drew Arthur "alwaysgr33n" Miller

 

 

  

BSC: Kore'de gerçekleşen ilk turnuvada 2. oldunuz, umuyorum bu sizi daha çok hırslandırmıştır

alwaysgr33n: Takımımızın, SK oyuncularından daha az tecrübeye sahip olması nedeniyle zafer elde edemedik. Bu durum canımızı sıksa da takım performansımızla gurur duyuyorum. Daha iyisini yapacağız.

BSC: Takıma nasıl dahil oldunuz?

alwaysgr33n: Takımı oluşturma süreci hızlı oldu, her oyuncu deneme aşamasından geçti. Oluşturulan 14 saatlik bir akışı tamamladık. Bu akış sonrasında takımda olduğumu fark ettiğimi söyleyebilirim. Bir hafta gibi bir süre içerisinde Amerika'dan Kore'ye yolculuk yaptık.

BSC:  Turnuva sonucunda nasıl bir çıkarımda bulundun ve nasıl bir deneyim elde ettin?

alwaysgr33n: Dünya Şampiyonası hayatımdaki ilk profesyonel turnuvam oldu. Öğrendiğim en önemli şey profesyonel bir ortamda nasıl oynanılacağıydı. Tabi daha öğreneceğim çok şey var. Turnuva ortamı mükemmeldi.

BSC: Kore'ye gittiğinizde zamanınızı nasıl değerlendirdiniz?

alwaysgr33n: Güne bisiklet sürerek başlayıp ardından kahvaltımı yapıp, öğle yemeğine kadar oyunu oynardım. Öğle yemeğinden sonra akşam üstü 5 ila gece 11 arası takım çalışmaları yapardık. Kore'de bulunduğum süre boyunca her gün, sabah 7'de uyanıp bu süreçleri tekrar ettim.

İlgili İçerik Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 11 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler