The Elder Scrolls V: Skyrim Anniversary Edition - İnceleme: "4527. kez Skyrim'i keşfedin"

22.11.2021 16:57 Özgür Eroğlu

 
Bundan 10 yıl önce oyun dünyasının en popüler ve en başarılı RPG oyunlarından birisi olan The Elder Scrolls V: Skyrim çıkışını yapmıştı. Oyun o kadar dolu bir içerikle gelmişti ki isterseniz oyuna sıkılmadan 1000 saatten fazla vakit ayırabilirdiniz. Birçok oyuncu da zaten 1000 saat ayırmasa da gerçekten ciddi vaktini ayırmıştı. Hatta benim gibi bazı oyuncular birkaç kez başlayıp bambaşka maceralara atılmış da olabilir.

Skyrim’in üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen hala taze bir oyunmuş gibi konuşmamızın başlıca sebebi ise oyunun birkaç kez çıkması ve artık çıkabileceği platform kalmaması diyebiliriz. Bugün de karşınıza Skyrim’i bilmem kaçıncı kez deneyimleyebileceğiniz yeni bir versiyonu ile çıkıyoruz: The Elder Scrolls V: Skyrim Anniversary Edition.
 


The Elder Scrolls V: Skyrim Anniversary Edition - İncelemeTam Boyutta Gör
Evet, sanıyoruz ki kimse şaşırmadı. Skyrim bir kez daha çıkış yaptı. Oyun dünyasına ilgisi olan, oyun oynamayı seven oyuncuların neredeyse hepsi bu oyunu bir şekilde deneyimledi veya kendisine göre olmadığını düşünüp uzak durdu. Ancak Bethesda her yıl size farklı bir versiyon ile denemeniz için şans veriyor. Bu seferki şansınız da The Elder Scrolls V: Skyrim Anniversary Edition. Ancak şunu belirtmekte fayda var; bu sefer bu yeni sürüm, tam oyun olarak değil, bir DLC olarak çıkış yaptı.

Bildiğimiz Skyrim

Oyun bildiğimiz Skyrim olduğu için Skyrim taraflarından bahsetmenin pek bir anlamı yok. Bu DLC ise sadece oyunun The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition versiyonuna sahip olanlar için bir anlam taşıyor. Bu yüzden oyunun kendisinden ziyade bu DLC’nin Special Edition’a ekledikleri hakkında konuşmamız daha doğru olur.
 


Anniversary Edition

Anniversary Edition’da karşımıza çıkan tüm yeniliklerin yalnızca The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition’a sahip olanlar için erişime açıldığını tekrar belirtelim. The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition’ı Xbox Game Pass üzerinden oynayanlar da yine Anniversary Edition’a sahip olup yenilikleri keşfedebilir. Skyrim Anniversary Edition ise Skyrim Special Edition'ın tamamı ve dört ücretsiz eser de dahil olmak üzere, yayınlanmış olan tüm Creation Club eserlerini içerir. Kısaca Anniversary Edition, şu ana kadar Skyrim için çıkmış olan en kapsamlı paket konumunda.

Bu kısımda da kısaca deneyimlerimden bahsetmek isterim. Creation Club içeriklerinin arasında gerçekten deneyimlenebilecek güzel içerikler mevcut. Eğer hali hazırda Skyrim hiç oynamadıysanız ve oynama planınız varsa şahsi düşüncem Anniversary Edition’ı satın almanız ve tümüyle oyunu deneyimlemeniz. Ancak Skyrim’i oynayıp yetti diyenlerdenseniz, Creation Club’da sizleri oyuna döndürecek kalitede bir içerik yok. Ama hala içinizde ufak bir Skyrim aşkı varsa, bu paket tam sizlik.
 


The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition

Bu kısımda aslında bir de The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition’dan bahsetmek gerek. Anniversary Edition’ın çıkışı ile birlikte Special Edition’a da 4 yeni Creation Club içeriği eklendi. Bu içerikler şöyle:

Saints & Seducers
İlk olarak 2019'da yayınlanan bu eser, oyunculara (yan görevlerle tamamlanan) iki görevi birleştiren ilave bir hikâye sunuyor. Şu ana kadar tek bir eserde topladığımız en fazla içeriğe sahip olan Saints & Seducers ile yeni zırh setleri, silahlar, düşmanlar ve çok daha fazlası keşfetmeniz için sizleri bekliyor.

Rare Curios
Saints & Seducers'ın bir parçası olarak eklenen Rare Curios eseri, Tamriel'in her yerinden ithal edilmiş ilave ürünleri Skyrim'in Khajiit karavanlarına getiriyor. Paranız olduğu sürece bu tüccarlar size özel iksirler, oklar ve zehirler yapmak için gerekli malzemeler de dahil olmak üzere her türden faydalı ürünü sağlayabilir.

Survival Mode (Hayatta Kalma Modu)
Daha önce 2017'de yayınlanan Survival (Hayatta Kalma) Modu'nda Dragonborn'unuz hayatta kalmak için Skyrim'in kendi doğasına karşı savaş veriyor! Belalı haydutlar ve pusuya düşüren ejderhalara ek olarak oyuncular, açlık ve yorgunluk seviyelerine de dikkat etmek, soğuk iklimlerde de soğuktan donmamak için sıcak tutacak ekipmanlar giymek ve sığınak bulmak zorunda kalacaklar. Survival Mode, hem oyuna dönen hem de yeni oyuncular için yeni bir mücadele ve yeni bir deneyim sunuyor.

Fishing (Balıkçılık)
Skyrim'in yeni Fishing (Balıkçılık) modu eseri, bölgedeki pek çok su kaynağından 20'yi aşkın özgün su canlısını olta ile avlamanıza imkân tanıyor. Yakaladığınız avları ister pişirip yiyin ister ganimet olarak evinize asın ya da akvaryumunuzda besleyin. Balık tutma mekânlarının çoğu, bölgenin en nefes kesici ve en huzurlu yerlerindedir.
 
 
 
Sonuç

Toparlamak gerekirse oyuna dair özlem duyuyorsanız ve az da olsa yeni içerik alıyorsanız mutlaka Anniversary Edition’ı tercih edin. Eğer oyunu hiç oynamadıysanız ve oynamak istiyorsanız Anniversary Edition’ı tercih edin. Eğer oynadıysanız ve doyduysanız, Anniversary Edition’da sizin doygunluğunuzu unutturacak çok da içerik yok.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
The Elder Scrolls V: Skyrim Anniversary Edition Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Bethesda Game Studios Dağıtıcısı: Bethesda Tür: Rol Yapma Oyunu (Ryo) Çıkış Tarihi: 11 Kasım 2021
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Diablo IV Artık Xbox Game Pass'te! 1 Saat önce PGL CS2 Major Copenhagen 2024'te İlk Yarı Final Karşılaşması Belli Oldu! 2 Saat önce Stellar Blade Neler Sunuyor? Ön inceleme 2 Saat önce Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 15 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler