The Evil Within'in 30 FPS Kilidini Kırma

14.10.2014 16:33 Tayfun Kumaş

 
    Resident Evil'ın yaratıcısı Shinji Mikami'nin yeni oyunu olan The Evil Within'in PC sürümünün 30 FPS sınırında kilitli olacağı ancak yetkililerin oyunun çıkışından sonra bu kilidi kırmanın yöntemini oyuncularla paylaşacağını belirtmişti. Lakin firma, oyunu 30 FPS olarak optimize ettiğinden dolayı bunu herkese önermiyor.

    The Evil Within, dört seneden beri Tango Gameworks tarafından 30 FPS sınırından geliştirildi ve bugün itibari ile Bethesda tarafından piyasadaki yerini aldı. Oyunun çıkışının ardından Bethesda yetkilileri; oyunun 30 FPS kilidini nasıl kıracağımızı oyunculara sundu.

İşte 30 FPS kilidini kırmanız için yapmanız gerekenler:

    Öncelikle oyunun FPS oranının kodlardan oluştuğunu belirtelim:

-2 kodu oyunun orijinal haline geri çevirmeniz için lazım olacak. Yani bu kod 30 FPS kodudur.
-1 ise yapmanız gereken 30 FPS sınırını ortadan kaldıran 60 FPS kodudur.

    Kısaca:

-2 = 30 FPS
-1 = 60 FPS

    The Evil Within'in PC Sürümündeki 30 FPS Kilidini Kırmanız için Yapmanız Gerekenler:

    - Öncelikle masaüstündeki oyununuzun simgesine sağ tıklayıp, Özellikler kısmından hedef bölümüne gelin ve bu bölümün en sonuna; +com_allowconsole 1 adlı kodu girin,

    Örneğin: "C:\Program Files (x86)\Bethesda\Tango Gameworks\The Evil Within\EvilWithin.exe +com_allowconsole 1" gibi (Tabii kısayol kısmını şu an sallayarak yazdım. Tam hali aklımda değil)

    - Daha sonra oyuna girin, " tuşuna basın ve açılan boşluğa R_swapinterval -1 yazdıktan sonra Enter diyin ve oyunu 60 FPS'de oynamaya başlayın.

    (Eğer ki 30 FPS'ye geri dönmek isterseniz; 1 yazan kısımları 2 ile değiştirebilirsiniz ya da hedef kısmındaki kodu silebilirsiniz, ardından da son olarak oyuna girdikten sonra R_swapinterval -2 yazabilirsiniz)

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
The Evil Within Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Tango Gameworks Dağıtıcısı: Bethesda Tür: Korku Çıkış Tarihi: 14 Ekim 2014
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Stellar Blade'in Güncel Satış Sayısı Açıklandı 2 Saat önce Atari Oyunlarını Severler İçin Yeni Koleksiyon Paketi Duyuruldu 3 Saat önce Okul Yönetimi Simülasyon Oyunu Let's School Konsollar için 16 Temmuz'da Çıkıyor 4 Saat önce Bulmaca Platform Oyunu DROS, 12 Temmuz'da Switch için Piyasaya Çıkıyor 4 Saat önce Minds Beneath Us 31 Temmuz'da PC için Çıkış Yapıyor 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler