The Witcher Yazarı Sapkowski Ek Telif Ücretleri için CD Projekt'ten 16 Milyon Dolar Talep Ediyor

02.10.2018 17:23 Gazali Çetinkaya

 
The Witcher kitaplarının yazarı Andrzej Sapkowski, The Witcher'ın ek telif ücretleri için CD Projekt'ten 16 milyon dolar istiyor.
 
CD Projekt bugün yayınladığı bir raporda, Andrzej Sapkowski'nin avukatlarının 1 Ekim 2018 tarihinde kendileri ile iletişime geçtiğini ve The Witcher'ın ek telif ücretleri için 60 milyon Polonya Zlotisi (GBP 12.4m/EUR 14m/USD 16.1m) para talebinde bulunduklarını belirtti.
 
Andrzej Sapkowski'nin avukatları Polonyalı yazar ile CD Projekt arasında anlaşmanın sadece serinin ilk oyununu kapsadığını ve ilk oyundan sonra çıkan oyunlar ve indirilebilir içeriklerinin bu anlaşmada bulunmadığını ve bunun "yasa dışı" olduğunu ifade ediyorlar. Bunun düzeltilmesi için de yüklü bir miktarda para talep ediyorlar.
 
CD Projekt'in bu talep üzerine cevabı kısaca "Hayır" oldu.
 
"Şirketin düşüncesine göre, ihbarnamede belirtilen haklar ve istenilen miktar dayanaksızdır. Şirket Bay Andrzej Sapkowski'nin çalışmalarını kanunlara uygun şekilde ve yasal olarak kullanmıştır. Şirket tarafından ödenmesi gereken tüm yükümlülükler uygun bir şekilde yerine getirilmiştir."
 
"Şirket, kendi yapımlarına ilham kaynağı olan eser yazarlarıyla iyi ilişkilerini korumayı istemektedir. Sonuç olarak heyet bu anlaşmazlığın dostane çözümünü sağlamak için büyük bir çaba gösterecektir; ancak bu tür bir çözüm için her iki taraf da önceden ifade edilmiş amaçlara ve mevcut sözleşmelere saygılı olmalıdır." 
 
Bir yıl önce Eurogamer ile gerçekleştirdiği bir röportajda Andrzej Sapkowski, The Witcher video oyunlarının başarılı olacağına inanmayıp her şeyi onların ellerine bıraktığı için kendisinin büyük aptallık ettiğini söylemişti.

"Bana oyunların karlarından bir pay yüzdesi teklif ettiler. 'Hayır hiçbir şekilde kar olmayacak bana tüm paramı şimdi verin.' dedim. Aptalcaydı. Her şeyi onların ellerine bırakacak kadar aptaldım çünkü başarılı olacaklarına inanmadım. Kim bu kadar başarılı olacaklarını öngörebilirdi ki? Ben göremedim."
 
Umalım ki CD Projekt hem mali açıdan hem de serinin hakları açısından herhangi bir zarar etmeden bu olay kapanır. Zira The Witcher evreni kitapların dışında büyümeye devam edecek.

Gwent: The Witcher Card Game'in tam sürümü ve Thronebreaker: The Witcher Tales 23 Ekim'de PC (GOG.com) için; 4 Aralık'ta PlayStation 4 ve Xbox One için çıkacak. Bunların dışında Netflix The Witcher dizisi de yolda ve CD Projekt CEO'su Adam Kicinski yaptığı bir röportajda ileride yeni bir The Witcher oyununun çıkacağını doğrulamıştı.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
The Witcher 3: Wild Hunt Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: CDProjekt Dağıtıcısı: Bandai Namco Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: 19 Mayıs 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 17 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Kingdom Come: Deliverance 2 Resmi Olarak Duyuruldu! 18 Nisan Dizinin Ardından Fallout 4 Avrupa'nın En Çok Satan Oyunu Oldu! 18 Nisan Cities Skylines 2 DLC'sini Satın Alanlara Para İadesi Yapılıyor 18 Nisan F1 24'ü Detaylandıran İlk Fragman Yayınlandı 18 Nisan Human Fall Flat 2, 2026 Yılına Ertelendi 18 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler