Türkiye Oyun Sektörü Büyümeye Devam Ediyor

16.05.2022 13:11 Hamit Can Sayılgan

 
     Uluslararası 85’i aşkın oyun firmasının Türkiye yetkili satıcısı olan dijital oyun mağazası oyunfor.com’un açıkladığı verilere göre oyun ve oyun içi satışları nisan ayında, mart ayına kıyasla %5’lik bir düşüş gösterdi. Düşüşün tamamı PC platformu özelinde yaşanırken diğer kategorilerde herhangi bir değişiklik yaşanmadı. Satışların geçen yılın nisan ayına oranla %12’lik bir artış göstermesi ise geçtiğimiz yıla göre oyunlara olan ilginin arttığını kanıtladı.
 
Nisan ayında oyuncuların en çok ilgi gösterdiği oyun bir kez daha PUBG Mobile oldu. Free Fire’ın Nisan ayında en çok ilgi gören oyunlar sıralamasında ikinci sırayı aldığı listede, sıralamadaki diğer oyunlardan 6 tanesinin mobil oyun kategorisinde olması dikkat çekti.
 
En çok oyun içi satış yapılan 10 oyun

1. PUBG MOBILE
2. Valorant
3. Garena Free Fire
4. Call of Duty Mobile
5. PUBG New State
6. League of Legends
7. Roblox
8. CS:GO
9. Arena of Valor
10. Lords Mobile
 
     Oyun alışverişlerinde nisan ayında en çok alışveriş İstanbul’dan yapıldı. İstanbul’u Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya takip etti. Nisan ayında 21-30 yaş aralığındaki oyuncuların alışverişleri yine yükselişteydi. Bu oranı 30 yaş üzerindeki oyuncular takip etti.
 

İlgili İçerik Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 5 Dk önce PlayStation Plus'ın Nisan Ayı Ücretsiz Oyunları Belli Oldu! 1 Saat önce Take- Two, Borderlands Geliştiricisi Gearbox'ı Satın Alıyor 2 Saat önce Wildfrost Mobil Cihazlara Geliyor 3 Saat önce Nişancı Oyunu PERISH, Konsollar için 15 Nisan'da Çıkıyor 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler