Türkiye Şampiyonluk Ligi, Avrupa Bölgesel Ligi Olarak Düzenlenecek!

20.11.2022 18:17 Hamit Can Sayılgan

 
     Riot Games, Türkiye Şampiyonluk Ligi'nin bir alt seviyeye düşürüldüğünü ve Avrupa Bölgesel Lig olarak devam edeceğini açıkladı. Türkiye yeni bir Bölgesel Lig (ERL) olarak EMEA'ya dahil olacak. Türkiye ile birlikte 13 adet Bölgesel Lig ve LEC, EMEA ekosistemini oluşturacak. Bu duruma göre artık Türkiye'nin Worlds ve MSI turnuvalarına katılma hakkı olmayacak. Başarılı ERL takımları senede 2 defa EMEA Masters turnuvasında birbirleriyle mücadele edecek.
 
 
 
     LEC arttık tüm EMEA'nın temsilcisi olarak Worlds ve MSI'da bölgeyi temsil edecek. Türk oyunları LEC'de direkt, EMEA bölgesinde ise belli kurallar dahilinde yerli statüsünde oynayabilecek. Yayınlar Türkçe olarak canlı yayınlanmaya devam ederken karşılaşmalar hafta içi oynanacak. Akademi Ligi ise 2 profesyonel ligin olduğu yeni bir sistem içerisinde dahil edilecek. Takımlar artık ligde kalmak ve üst lige çıkmak için mücadele verecek Mevsim Finalleri'nde ikili eleme sistemi uygulacak. 2023 Kış Mevsimi tek lig ile gerçekleştirilecek. Yaz Mevsimi'nde ise 2. lig de oluşturulacak. 
 
     En az 8, en fazla 10 takımın yer alması planlanan Şampiyonluk Ligi'ne katılımı kesinleşen takımlar ise; 5 Ronin, Beşiktaş Esports, Dark Passage, İstanbul Wildcats, NASR Esports ve SuperMassive Blaze oldu. Aurora, Fenerbahçe ve Galatasaray ise Şampiyonluk Ligi'ne katılmama kararı aldığını duyurdu.  

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
League of Legends Platformlar: PC Geliştirici: Riot Games Dağıtıcısı: Riot Games Tür: MOBA Çıkış Tarihi: 27 Ekim 2009
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty'de 100$'lık Harcamadan Sonra Gelen Skin Dalga Konusu Oldu 20 Dk önce Popüler Platform Oyunu Dead Cells Epic Games'te 19.50 TL! 5 Saat önce The Wolf Among Us 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 5 Saat önce Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 6 Saat önce Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler