Türkler Bad Company 2 Betasından Banlandı

23.01.2010 16:50 Ersin Kılıç

 
Online oyunlarda kendisine sağlam bir yer edinmeyi başaran Battlefield serisinin son oyunu olan Bad Company 2'nin betasından Türk oyuncular banlandı.
 
Oyunun beta testlerinin başlaması ile birlikte üzücü bir olay yaşandı. Oyunun betasını hiç bir kazanç elde etmeden sadece oyunu daha önce oynayabilmek ve diğer beta testçileri gibi hatalarını belirleyerek daha iyi bir oyunun piyasaya çıkmasını umut eden Türk kullanıcılar oyunun Beta test sürecinden banlanmaya başladı.
 
Bu banlanmanın nedeni ise bir kaç Türk kullanıcının beta test anlaşma kurallarına uymaması oldu. 
 
Oyunun beta testine girmeyi başaran kullanıcılara bir sözleşme sunuluyor (Non Disclosure Agreement / NDA) ve bu sözleşme maddeleri gereğince betaya katılan kullanıcıların firmanın gizli kalmasını istediği bilgi ve dökümanları yayınlaması yasaklanıyor.
 
Beta sürecine katılan Türklerden bir kaçı bu bilgileri sızdırınca rahatsız olan firma "Kurunun yanında yaşta yanar" mantığı ile tüm Türk beta kullanıcılarını banlamaya başladı.
 
Bir Türk oyun sitesi olarak bu durumdan oldukça üzüntü duyduğumuzu dile getiriyoruz. Bilgi sızdıran ve anlaşmaya karşı gelen kullanıcıların beta sürecinden uzaklaştırılması her ne kadar doğru bir karar olsa da diğer kullanıcılarından suçsuz yere bu olaydan nasibini olması oldukça üzücü. Buna rağmen sözleşmede kuralları koyan ve en ufak hatada bu hakkını kullanabileceğini söyleyen firmayı da suçlayamıyoruz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Battlefield: Bad Company 2 Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Dice Dağıtıcısı: EA Games Tür: FPS Çıkış Tarihi: 2 Mart 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Tom Clancy’s The Division Heartland Resmi Olarak İptal Edildi! 3 Saat önce Saints Row'un 1.7 Milyon Sattığı Açıklandı! 3 Saat önce Back 4 Blood Oyunundan Denuvo Koruması Kaldırıldı 4 Saat önce F1 Manager 2024 Çıkış Tarihi Açıklandı 5 Saat önce CCT Sezon 1 Global Finalleri Bugün Başlıyor! 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler