Twilight Wars Gelecek Temasıyla Sıra Tabanlı Savaşları İçeriyor

28.10.2023 11:15 Mehmet Tandoğan

 
 
Comrade Bear Games tarafından geliştirilen ve Valkyrie Initiative tarafından yayınlanacak olan aksiyon, rol yapma, sıra tabanlı savaş oyunu Twilight Wars, 2024'üm 4. Çeyreğinde çıkış yapmaya hazırlanıyor.
 
İlgi çekici yapısı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde gelecek temalı bir yapı bize aktarılmak isteniyor ve aynı zamanda yandan görünümlü bir yapı ile beraber de kamera bakış açısının farklı olduğunu görebiliyoruz. Bu tarz bir yapı ilk etapta This War of Mine adlı oyunu andırıyor ve oyun içerisinde de aynı şekilde bir kamera bakış açısı yer alıyordu ve içerisinde bulunduğumuz mekanı korumak ve farklı bölgelere ilerlemek durumunda kalıyorduk. Bu oyunda da aynı şekilde bir kamera bakış açısı yer alıyor ve bu kamera bakış açısıyla beraber aynı şekilde bize kendimizi sığınaklarda bulabiliyor, farklı bölgelere doğru bu kamera bakış açısıyla beraber ilerleyebiliyor ve aynı şekilde burada hayatta kalma mücadelesine başlayabiliyoruz.
 
 
 
21 yüzyılın sonlarında yer aldığımız yapıp içerisinde siyasi ve politik bir arka plan bizlere aktarılıyor. Oyun içerisinde gizli organizasyonlardan çeşitli gruplara kadar birçok militan topluluğu da bulunuyor. Bu arka planda yer alan siyasi içeriklerin dışında elbette burada farklı gruplara ayrılmış karakterlerle tanışabiliyor ve aynı zamanda bu gruplara da istediğimiz şekilde girip çıkabiliyor ve hangi grupta yakınlaşmak istiyorsak o gruba doğru yönelebiliyoruz. Bunların dışında oyun içerisinde bulunduğumuz dünyada güçlü gruplar bulunuyor, bu güçlü grupların bu dünyaya hakim olduğunu görebiliyor ve biz de buraya kötülüğün yayılmasını engellemek durumunda kalıyoruz. Bu tarz oyunlarda sizde biliyorsunuz ki arka planda yer alan hikaye oldukça önem arz ediyor ve karakter gelişimini de burada oldukça ön planda olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde ekip yani takım tabanlı bir yapı bir bizlere  aktarılıyor. Peki nedir bu ekip tabanlı yapı? Ekip tabanlı yapı içerisinde kendi grubumuzu kurabiliyor ve bu grubumuza istediğimiz karakterleri yani savaşçıları alabiliyoruz. Bu karakterlerin belli başlı özellikleri kullanıyor ve bu karakterlerle beraber istediğimiz bir şekilde ilerleyebiliyoruz.
Oyunda karakter odaklı bir yapı bizlere sunuluyor ve aynı zamanda burada sıra tabanlı savaşlarla beraber de karşılaşabiliyoruz. Grubumuzu istediğimiz şekilde yönettiğimiz ve karakterlerimize farklı ekipmanlar verebildiğimiz yapımda sıra tabanlı savaşlar dahilinde farklı planlamaları yapabiliyor ve kendi stratejimizi ve planımıza oyuna dahil edebiliyoruz.
 
 
 
Oyundaki gizli bir organizasyon dahilinde açığa çıkan sırları öğrenebiliyor, yolumuza çıkanları etkisiz hale getirerek ortadan kaldırabiliyor ve ekibimizle beraber güçlü bir bağ kurarak buradaki yolculuğumuza devam edebiliyoruz. Farklı görevlerden ilgi çekici kısımlara kadar yer aldığımız oyun içerisinde teknolojik gelişmeler de bizlere aktarılıyor ve aynı zamanda yukarıda da bahsettiğim gibi gelecek temalı bir yapı bizlere sunuluyor.
 
Hem bilim kurgu hem de gelecek temasıyla beraber karşımıza çıkan oyun içerisinde karakterlerimizi istediğimiz şekilde güçlendirebiliyor, karakterlerin yeni yeteneklerini açabiliyor, farklı yeteneklerle beraber düşmanlara karşı gelebiliyor ve aynı zamanda bu karakterleri farklı ekipmanlarla beraber donatabiliyoruz. Dolayısıyla bu da karakterlerimizin güçlü hale gelmesi sağlıyor ve böylece daha güçlü düşmanlara karşı kendimizi koruyup kollayabiliyoruz. Bu da grubumuzun hayatta kalmasının en önemli anahtarlarından biri.
 
Alacakaranlık savaşları olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan yapım içerisinde karanlık bir atmosfer bizleri bekliyor ve bu karanlık atmosferle beraber biz de kendi yolumuzu bulmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız dünyada burada birçok grup kontrol konusunda elbette ön plana çıkmaya çalışıyor ve hiçbir kontrolün ve dengenin olmadığı bu dünya içerisinde casusluk, militan gruplar ve daha fazlası buradaki yerini alıyor.
 
 
 
Elbette bunlar hem diğer grupları sindirmek için hem de bu dünyaya hakim olmak için ellerinden geleni yapıyor ancak biz de burada elimiz boş durmuyor ve kendi grubumuzu ve topluluğumuz oluşturarak buradaki yerimizi alabiliyoruz. Bizim de amacımız bu kötü grupları ortadan kaldırmak ve bu dünya içerisinde yer alan kötülüğü durdurmak. Temel amacımız tamamen bundan ibaret ve aynı zamanda arka planda elbette geniş kapsamlı bir hikaye anlatılıyor. Ancak bu hikayeyi elbette bir bakış burada atmıyoruz. Dolayısıyla bu hikaye kısmına oyun içerisine giriş yaparak öğrenebilir ve detaylarına oyun çıktığı zaman görebilirsiniz.
 
Yukarıda da bahsettiğim gibi oyun 2024'ün 4 çeyreğine çıkış yapmaya hazırlanıyor. Ancak birçok raporda oyunu 9 Kasım tarihinde biz oyun severleri sunacağı belirtiliyor. Dolayısıyla biz de bu oyunu 9 Kasım tarihinde bekliyor ve oyunun bu tarihten itibaren bizlere sunulacağını söyleyebiliyoruz. Bu tarz raporlar genel olarak doğru şekilde çıkabiliyor ve bu raporlara güvenebiliyoruz. Bunun dışında Steam üzerinde hala 2024'ün  çeyreğinde çıkış yapacak ibaresi yer alıyor.
 
Bilginin ve teknolojinin güç olduğu bu yapım içerisinde karşımıza çıkan ajan gruplar bulunuyor ve bu dünya içerisinde hakim olmaya çalışan bu ajan grupları ve militan gruplarını ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Benzersiz seçimler yapabileceğimiz ve grubumuza farklı karakterleri dahil edebileceğiniz yapımda en iyi ajanları işe alıp eğitebiliyor ve çeşitli görevleri burada tamamlayabiliyoruz.
 
 
 
Oyunda elimizdeki karakterlerin farklı farklı güçleri bulunuyor ve farklı yetenekleri ile beraber de ön plana çıkıyor ajanları sıra tabanlı savaşlar içerisinde kullanabiliyor ve her bir karakterin nasıl bir yapıya sahip olduğunu oyun içerisinde görmemiz gerekiyor. Çünkü farklı güçlerle beraber karşımıza çıkan düşmanların açık noktaları bulunuyor ve bazı güçlere karşı da oldukça savunmasız oluyorlar. Dolayısıyla karakterlerin güçlerini ön plana çıkartarak karşıdaki düşmanları ortadan kaldırabilir ve tek hamlede bile onları yerle bir edebiliriz.
 
Dev şirketleri devirmeye çalıştığınız ve teknolojinin ön plana çıktığı yapım içerisinde elbette arka planda yapay zekalar yer alıyor ve bu yapay zeka olarak biz de bu oyundaki yerimizi almaya çalışıyoruz. Oyunda aslında bir yapay zeka olarak bulunuyor ve hem grubu bu şekilde yönetebiliyor hem de bu militan gruplara karşı kendi rolümüzü burada oynayabiliyoruz. Bunun dışında yine oyun içerisinde kendi grubumuzu korumanın haricinde fragmandan da görebileceğiniz üzere kendimize ait bir üssümüz bulunuyor ve bu üstümüzü yani sığınağımızı istediğimiz şekilde geliştirebiliyor ve farklı yapıları buraya inşa ederek buradan daha fazla verim almaya çalışabiliyoruz.
 
Oyunda en iyi ajanları eğitmek için farklı bölgeler kurabiliyor, sığınağımızı kurup yükseltebiliyor aynı zamanda sığınağımıza farklı alanlar ve yapılar kurarak buraya genişletmeye çalışıyoruz. Sığınağımızı derinlemesine genişlettiğimiz ve aynı zamanda farklı yapıları buraya kurduğumuz yapımda istediğimiz şekilde gücümüzü göstermeye çalışıyor ve farklı ajanları da bu kısımlarda eğitebiliyor aynı zamanda onların seviyesini arttırabiliyor ve antrenman alanları da burada kurabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda diğer oyunlardan görebileceğiniz gibi üs geliştirme mekanikleri bulunuyor. Bu mekanikler gerçekten de oyuncuları eğlenceli yapının kilidini açabiliyor. Çünkü oyuncular genellikle gelişmişlik hissiyatından hoşlanıyor ve bu oyunda da bu hissiyatı derinlemesine hissedebiliyoruz.
 
Oyunda karakterlerin ölümü kalıcı
 
 
 
Dünyanın kaderinin bizim elimizde olduğu yapım içerisinde bir ajan ve yapay zeka olarak yer alıyor ve burada zorlu düşmanlarla beraber kapışabiliyoruz. Eski dostlarımızın intikamını almaya çalıştığınız ve dev şirketleri devirmeye başladığımız yapım içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi gelecek temalı bir yapıyla karşılaşabiliyor ve aynı zamanda burada teknolojik gücünden faydalanabiliyoruz. Yakın geleceğe bir bakış attığımız ve bu yakın gelecekte tehlikeli savaşlara atıldığımız sıra tabanlı savaşlar içerisinde kendi planlamalarımızı ve stratejimizi kurduğumuz ve karakterimizi kaybettiğimiz zaman artık o karakterin bir daha bu dünyada yer almayacağı bir yapı burada yer alıyor. Oyunda aynı zamanda şundan da bahsetmem gerekiyor: Eğer bir karakterin ölümü söz konusu olursa ve grubumuza aldığımız bir karakter oyun içerisinde düşmanlara karşı savaşırken öldüyse bu karakter ne yazık ki bu dünyada artık karşımıza çıkmıyor ve ölü olarak burada bulunuyor. Dolayısıyla o karakterin yerine tamamen başka bir karakteri grubumuza dahil edebiliyor ve bu şekilde devam edebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda ölümler kalıcı diyebiliyoruz.
 
Oyunda yine dikkat çekmek istediğim nokta gerçekten de sanatsal bir grafik ve aynı zamanda bu sanatsal grafik tarzının gerçekten de hoşuma gitmesi diyebilirim. Oyunda gelecek temalı bir yapı olduğundan dolayı gerçekten de karakterleri çizimleri ve aynı zamanda dünyanın atmosferi çok güzel bir şekilde yansıtılmış durumda. Savaş alanlarında istediğim şekilde aldığımız ve kararlarla beraber atıldığımız oyunda gerçekten de hem savaş efektleri hem de animasyonlar ön plana çıkıyor ve aynı zamanda burada bulunduğumuz esnada hem atmosferin hem de manzaraların gerçekten de dikkat çekici olduğunu söyleyebiliyoruz. Zaten yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca karanlık bir atmosferin bizlere sunulduğunu görebiliyor ve aynı zamanda burada ilgi çekici karakterlerin ve benzersiz mekaniklerin de bulunduğunu deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyun hem grafik anlamında hem dünya anlamında hem de tasarım anlamında gerçekten de güzel bir işin şu anda başardığını söyleyebiliyor ve farklı bir tarzla beraber bizlere yaklaşmayı bekliyor.
 
Farklı sınıflara ait karakterler yer alıyor
 
 
 
Oyun içerisinde şundan da bahsetmek gerekiyor ki aynı zamanda farklı sınıflara ait olan karakterler bulunuyor ve bu karakterler gerçekten de hep strateji unsurlarının ön plana çıkmasını sağlıyor hem de planlama konusunda bizlere yardımcı olabiliyor. Oyunda farklı farklı ajanlar bulunuyor ve bu ajanların içerisinde farklı yeteneklere sahip karakterler karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda farklı sınıflara sahip bu karakterlerin her birinin kendine ait beceri ağacı kullanıyor ve bu becerilerle beraber düşmanları ortadan kaldırabiliyor.
 
Örneğin onun içerisinde yer alan sınıflar arasında hacker, savaşçı, komando, ajan, bombacı ve daha fazlası yer alıyor. Bu sınıflarla beraber de elbette sınıfın adından da anlaşılacağı gibi çeşitli yetenekleri düşmanlara sergileyebiliyorsanız ve bombacı sınıfıyla beraber düşmanlara bombalar ve roketler atarak onları toplu bir şekilde ortadan kaldırabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz sınıflar bulunuyor ve bu sınıfları kullanmakta tamamen sizin hamlelerinizle beraber değişkenlik gösteriyor.
 
Diğer taraftan savaş esnasında yaptığınız seçimlerle ve hamlelerle beraber de mücadelenin gidişatını kendi lehinize doğru çevre edebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda gerçekten de taktikselliğin ön planda olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde her bir oyuncu farklı oyun tarzları ile ön plana çıkmaya çalışıyor ve burada farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi hem farklı sınıfların güçleri hem farklı karakterlerin ve grupların bulunması aynı zamanda sığınağımızı dilediğimiz gibi geliştirmek ve yükseltme tamamen bizim hamlelerimize bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Dolayısıyla burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu şekilde oyundaki yerine alabiliyor.
 
Burada geliştirici ekibin belirttiğine göre kendine has güçlü ve farklı yönlere sahip 8 benzersiz ajan bulunuyor ve bu ajanlarla beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Elbette bunları seçimi tamamen bize ait oluyor ve kendimize ait bir grup oluşturmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyunda farklı görevlere atılabiliyor ve grup içerisindeki karakterlerin arasında da bir enerji bağı bulunuyor. Bu bağ ve sinerji durumu elbette oyun içerisinde çok önem arz ediyor. Çünkü savaş alanlarında verdiğiniz kararlar bu karakterlerin duygularını ve bağlarını etkiliyor. Dolayısıyla doğru bir şekilde doğru hamle yapmak oldukça önem arz ediyor.
 
Burada bulunduğumuz esnada her bir ajanı yani karakteri istediğimiz şekilde geliştirebiliyor ve her bir karakterle farklı farklı ilgilenebiliyoruz. Her karakterle beraber birebir ilgilendiğimiz yapım içerisinde onların stresini ve sadakat durumunda öğrenebiliyor ve farklı duygular içerisinde olduğuna görebiliyoruz. Dolayısıyla karakterin üzerine tıkladığımız zaman onun tüm duygularını, becerilerini, seviyesini ve daha fazlasını görebiliyor ve tüm özelliklerine burada bir ekran içerisinde görebiliyoruz.
 
 
 
Bu durumla beraber oyun içerisinde riskli kararlar verirken elbette bu karakterlerin duygularının da ön planda olduğunu söyleyebilir ve karar vermeden önce o karakterleri de ne hissettiğini aslında bir nevi kestirmemiz gerekir. Hal böyle olunca gerçek hayattaki duyguların bu oyun içerisindeki karakterlerde de olduğunu söyleyebiliyor ve yaptığın seçimlerin de bu karakterlerin duygu değişikliğine sebebiyet verdiğini aktarabiliyoruz. Bu da gerçekten oyun içerisinde ki gerçekçiliği arttıran ve aynı zamanda farklı taktikselliğe yönlendiren mekaniklerden bir tanesi. Dolayısıyla ben bu mekaniği oldukça beğeniyorum ve diğer oyunlarda da aynı şekilde bu tarz mekaniklerin de olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı farklı kombinasyonlar yapabileceğimiz bir yapı bizlere aktarılıyor ve bu kombinasyonlarla beraber elbette kendimize ait bir planlama yapıyoruz. Böylece yüzlerce olası kombinasyonun bu oyun içerisinde yer alacağı söyleniyor. Dolayısıyla istediğimiz şekilde burada grubunuzu oluşturabiliyor ve kendi grubumuzu burada güçlendirebiliyor ve aynı zamanda seviyesini de arttırabiliyorsunuz.
 
Örneğin yukarıda bahsettiğim sınıflardan istediğinizi bu gruba dahil edebiliyor ve bu grup ile beraber düşmanı ablukaya alabiliyor ve farklı yetenekleri bu düşmanların üzerine kullanabiliyorsunuz. Aynı zamanda burada düşmanların açıklarını görebiliyor ve zayıf yönlerini de burada analiz edebiliyorsunuz ve ona göre kendi planlamanızı ve stratejinizi yapabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda taktiksellik oldukça ön planda ve karakterlerin kullanımı da burada oldukça mühim.
 
 
 
Bunun yanı sıra aynı şekilde oyunda savaşırken elbette başarısız olan karakterleri grubumuzdan atabiliyor ve onları emekliye ayırabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda aynı zamanda kendi grubunuzu özelleştirebileceğiniz ve güçsüz olan bir karakteri değiştirebileceğiniz bir yapı ve özgürlük de bizlere sunuluyor.
 
Oyunda aynı zamanda her bir karakterin farklı güçleri ve dinlenme seviyesi bulunuyor. Dolayısıyla ajanlarımız yani karakterlerimiz göreve çıkmadan önce yeterli pilleri yani şarjları olması gerekiyor. Dolayısıyla bunlar da yapay zeka ile beraber karşımıza çıktığında dolayı elbette şarjını yani dinlenme sürecinin de yüksek olması gerekiyor ki savaş alanlarında kendilerini daha dinamik hissetsin. Dolayısıyla bu duruma da oyun içerisinde dikkat etmemiz gerekiyor ve aynı zamanda ellerine farklı silahlar verebiliyor ve implantlar ile bu karakterleri güçlendirebiliyoruz.
 
Gelecek temalı yapımlar içerisinde genel olarak siz de biliyorsunuz ki implantlar oldukça önem arz ediyor. Bunlarla beraber de karakterlerimize farklı yapıları ekleyebiliyor, yeni eklentiler kurabiliyor ve böylece bu karakterleri benzersiz ve güçlü hale getirebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda bu tarz bir içeriğin de olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
 
 
Kısaca toparlayacak olursak oyunda aksiyon rol yapma ve sıra tabanlı taktik savaşları yer alıyor aynı zamanda burada kendi sığınağımızı yani üstümüzü kurabileceğimiz ve geliştirebileceğimiz bir yapı bizlere aktarılıyor ve burada istediğimiz bir şekilde kendi grubumuzu kurabiliyor ve bu grubumuza da karakterlerimizi dahil edebiliyoruz. Oyunda gelecek temalı bir yer alıyor ve bu gelecek temasıyla beraber de gelecekte olduğumuzu görebiliyor ve aynı zamanda karanlık bir atmosferle beraber de burada karşılaşabiliyoruz.
 
Karanlık atmosfer zaten oyunun adından da anlaşılacağı gibi bizlere aktarılıyor ve kendimizi bu sahne içerisinde bulabiliyor ve kurduğumuz grupla beraber de farklı görevleri doğru atılabiliyoruz. Oyunda ne kadar çok düşmanı alt edersek o kadar çok ganimetin ve kaynağın sahibi olabiliyor ve böylece kendimizi daha güçlü konuma getirebiliyoruz. Aynı zamanda bu kaynaklarla ve ganimetlerle beraber de sığınağımızın genişlemesine yardımcı olabiliyor ve yeni genişlettiğimiz sığınakla beraber de farklı kurulumları burada gerçekleştirebiliyoruz. Bunun dışında yine karakterleri geliştirebileceğimiz antrenman alanları, karakter dinlendirebileceğimiz yapılar ve daha fazlasını burada kurabiliyoruz.
 
 
 
Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve oyun çıkış yaptığı gün haberdar olabilirsiniz. Aynı zamanda istek listenize eklediğiniz oyunlar mail adresinize bir bildirim aracılığıyla geliyor ve bu oyundan haberdar olabiliyorsunuz.
 
Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve gelecek temalı bir rol yapma deneyimini adım atmak istiyorsanız ve hatta sıra tabanlı savaşları seviyorsanız bu oyuna bir göz atabilir de bir şans verebilirseniz. Tekrar tekrar bahsettiğim gibi oyun 2024'ün 4 çeyreğinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Steam üzerinde her ne kadar bu ibare yer alsa da raporlarda 9 Kasım tarihte bizlere sunulacağı belirtiliyor. Dolayısıyla biz de bu oyunu önümüzdeki ay bekliyoruz ve bu deneyime biz de adım atmak istiyoruz.
 
Oyun fragmanı
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Twilight Wars Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: macera Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Karınca Olup Koloni Kuracağınız Empire of the Ants Neler Sunacak? 16 Haziran Mayıs Ayının En Çok İndirilen PS5 Oyunu Sea of Thieves Oldu 16 Haziran Epic Games Bir Sonraki Hafta Hangi Oyunları Ücretsiz Verecek? 16 Haziran Xbox Games 2024 Sunumunda Gösterilen Tüm Oyunlar 16 Haziran Tango Gameworks Çalışanı Stüdyonun Son Gününden Görseller Paylaştı 16 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler