UE5 ile yeniden geliştirilen Layers of Fear bizlere neler sunuyor? Tüm detaylar

29.05.2023 12:20 Mehmet Tandoğan

 
 
Anshar Studios, Bloober Team tarafından geliştirilen ve Bloober Team tarafından yayınlanacak olan korku temalı bulmaca platform oyunu Layers of Fear (2023), 15 Haziran'da geliyor. Daha önce sadece Haziran ayı içerisinde çıkış yapacağını bildiğimiz ancak tam günü belli olmayan yapım artık haziranın ikinci haftasında çıkışını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Bu 2023 sürümü içerisinde oyunun tüm ek paketleri 1. ve 2. oyunun tamam yer alıyor ve ek olarak da Final DLC’si de bulunuyor. Bu final ek paketi temel hikayeyi tamamen sonlandırıyor.
Unreal Engine 5 ile geliştirildi

Oyunun bu yeni sürümü içerisinde yüksek çözünürlüklü grafikler, 4K çözünürlük desteği, HDR, Işın izleme teknolojisi ve daha fazlası yer alıyor. Oyun bu görsellikle beraber bizlere korku deneyimine tattırmayı hedefliyor ve her bir hamlemizde ve hareketimizde o korku hissiyatını daha da üst düzey bir şekilde yaşayabiliyoruz. Seri içerisinde ayrı bir yere sahip olacak olan bu yeniden düzenlenmiş sürüm yukarıda da bahsettiğim gibi iki ana oyunu ve tüm ek paketleri bünyesinde barındırıyor. Tam bir paket şeklinde karşımıza gelecek olan bu sürüm Unreal Engine 5 oyun motoru ile geliştirildi. Dolayısıyla yüksek teknoloji ile bir destekle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Final DLC'si ile hikaye son buluyor
 
 

Oyun içerisinde arka planda bizleri bir hikaye anlatılıyor ve hikaye seri boyunca devam ediyor. İlk oyunla beraber ikinci oyuna bağlanan hikaye ek paketlerle beraber son buluyor. Final adlı DLC paketi bu sürüm içerisinde yer alıyor ve oyunun hikayesini tamamen bu paketle beraber sona eriyor. Psikolojik korku türünü bizlere yansıtmayı hedefleyen bu yapım içerisinde arka planda yer alan sesler ve karanlık atmosfer bizleri daha da gergin hale getiriyor ve böylece oyunu oynarken sürekli olarak kendimizi diken üstünde hissediyoruz. Tüyleri diken diken eden bu yapım içerisinde bir yandan hayatta kalmaya çalışıyor diğer yandan ise karşımıza çıkan korkun unsurlarından kaçmaya başlıyoruz.

Korku oyunlarında genelde siz de biliyorsunuz ki bulmaca unsurları oldukça yer kaplıyor. Bu oyunda da çeşitli bulmacalar bizleri bekliyor ve bir bölgeden çıkmak için veya bir kapıyı açmak için çeşitli ipuçlarını bir araya getiriyor ve bu ipuçlarının akabinde ise o bulmacanın çözümüne ulaşabiliyoruz. Oyun içerisinde bu tarz bulmacalar da bulunuyor ve bu bulmacaları çözdükçe hikaye konusunda hem ilerleme kadedebiliyor hem de farklı yerlere doğru adım atabiliyoruz.

Birinci şahıs kamera bakış açısı yer alıyor
 
 
 
Üst düzey bir korku deneyiminin bizlere aktarılacağı bu yapım içerisinde birinci şahıs kamera bakış açısı bulunuyor. Bu kamera bakış açısı ile beraber bulunduğumuz bölgeyi keşfedebiliyor, etraftaki nesnelere göz atabiliyor ve korku unsurlarını yakından deneyimleyebiliyoruz. Psikolojik korku deneyimi içerisinde etrafta çeşitli ve tuhaf bulmacalar bulunuyor. Bu bulmacaları çözdükçe hikayeyi ilerletebiliyor ve yeni bölgelere doğru geçiş yapabiliyoruz. Her ilerlediğimiz bölgeyi keşfe çıkabiliyor ve etrafı keşfetmek boyutta oldukça önem arz ediyor.

Layers of Fear içerisinde birbirleriyle bağlantılı hikayeler bizlere aktarılıyor. Bu hikaye kapsamında çeşitli sorular ortaya çıkıyor ve bu soruların cevabını bulmak da tamamen bizim işimiz oluyor. Bu soruların cevabını bulmaya çalışırken elbette ürkütücü ve karanlık bir atmosfer içerisinde geçiş yapıyor ve çevreyi araştırarak bu sorulara yanıt bulmaya çalışıyoruz.

Üst düzey bir korku deneyimi hedefleniyor

Oyun içerisinde üst düzey bir grafik yapısı bizleri bekliyor. Yukarıda da bahsettiğim gibi oyun son teknoloji Unreal Engine 5 oyun motoru ile geliştiriliyor. Bu sürüm içerisinde korku unsurları çok daha gerçekçi bir şekilde karşımıza çıkıyor ve serinin tüm oyunları da elden geçirilmiş bir şekilde bizlere aktarılıyor. Oyunda daha gerçekçi yansımalar, daha gerçekçi korku unsurları, ışıklandırmalar ve daha fazlası bizleri bekliyor. Bu unsurlarla beraber korkunun dozu daha da üst seviyelere çıkıyor ve oyunda sürekli olarak kendimizi gergin hissedebiliyoruz.
 
 

Korku oyunlarını sevenlere hitap eden bu yapım tatmin edici bir deneyimi bizlere sunmayı hedefliyor. Oyun içerisinde sürekli olarak bir şeyleri araştırabiliyor, etrafı keşfedebiliyor ve etrafta bulunan nesnelerle etkileşime geçebiliyoruz. Oyunda kendimizi kapıları açarken, perdeleri indirirken ve başka bir yere geçiş yaparken bulabiliyor, bu sayede yeni yeni kısımların sırlarını açığa çıkarabiliyoruz. Oyunda arka planda çok fazla soru yer alıyor ve bu soruların cevabını açığa çıkarmak için de elbette farklı ortamlara doğru geçiş yapabiliyor ve karşımıza çıkan kapıları açarak bu bölgeleri de keşfe çıkabiliyoruz. Oyunda sağda solda çeşitli nesneler bulunuyor, bu nesnelerle beraber etkileşime geçerek çeşitli ipuçlarını elde etmeye çalışıyor ve bu ipuçları ile beraber de hikaye konusunda bilgi edinmeye başlıyoruz.

Oyunda yine sağı solu keşfederken çeşitli notlar bulabiliyor ve bu notlar aracılığıyla da buralarda neler olup bittiğini ve karşımıza nelerin çıkabileceğini öngörebiliyor ve varsayabiliyoruz. Layers of Fear içerisinde ara sıra korku sekansları daha üst düzeye gelebiliyor ve çeşitli animasyonlarla ve ışıkların patlaması ile beraber de bu korku dozu daha da artış gösteriyor. Oyun içerisinde çekmeceleri araştırabiliyor, çekmeceleri açarak buralardan çıkan parçaları okuyabiliyor ve diğer kısımları da bu şekilde araştırabiliyoruz. Etrafı sürekli olarak araştırdığınız ölçüde nesneleri elimize alıyor ve bu yapın içerisinde çevreyi araştırmak, çevrede yer alan bulmacaları çözmek oyunu zaten temel amacı.
 
 

Korku oyunlarında siz de biliyorsunuz ki klasik temel unsurlar bulunuyor. Bu klasik unsurlar bu oyun içerisinde yer alıyor ve yeni sürüm içerisinde tüm serinin oyunları ve ek paketleri yer alıyor. Bu içeriklerle beraber uzun bir yolculuğa çıkabiliyor ve sürekli olarak korkabileceğimiz bir yapı bizleri bekliyor. Bu tarz oyunlarda çevreyi keşfetme, çeşitli notlar bulma, bulmacaları çözme ve daha fazlası yer alıyor. Kısacası 2023 sürümünde gayet tatmin edici bir korku deneyimi bizleri bekliyor diyebilirim.

Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Oyunun diğer yandan Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümünü ücretsiz bir şekilde indirerek oyunun bir kısmını oynayabiliyor ve oyunun temel yapısını, grafiklerini, animasyonlarını ve daha fazlasını bu demo sürümü sayesinde görebilirsiniz. Aynı zamanda bu demo sürümü aracılığıyla oyunu satın alıp almayacağınıza da karar verebilirsiniz.

Tamamen Unreal Engine 5 ile beraber geliştirilen ve yeniden oluşturulan yapım Türkçe diline de destekliyor. Oyunun şu anda çıkış fiyatı henüz belli değil. Ancak çıkış yaptığı gün Steam üzerinden fiyatını da öğrenmiş oluruz ve belki de çıkışa özel ufak bir indirim de bizleri bekliyor olabilir.
 
UE5 teknoloji fragmanı
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Layers of Fear Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Bloober Team Dağıtıcısı: Bağımsız Tür: Korku Çıkış Tarihi: 16 Şubat 2016
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 2 Saat önce PlayStation Plus'ın Nisan Ayı Ücretsiz Oyunları Belli Oldu! 3 Saat önce Take- Two, Borderlands Geliştiricisi Gearbox'ı Satın Alıyor 4 Saat önce Wildfrost Mobil Cihazlara Geliyor 5 Saat önce Nişancı Oyunu PERISH, Konsollar için 15 Nisan'da Çıkıyor 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler